نعمتالله ترکی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: بحث کشت سبزی و صیفیجات با آبهای غیرمتعارف را در استان تهران امروز با حضور مسئولان حوزه جهاد کشاورزی و شهرستانهای تابع بررسی کردهایم.
وی ادامه داد: 211 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان تهران است که 22 هزار هکتار به بخش کشت سبزی و صیفیجات در حوزه کشاورزی تبدیل شده و مقام اول در سطح کشور را دارد.
ترکی بیان داشت: با توجه به کشت محصول در سنوات قبل استفاده از آب ناسالم برای آبیاری در برخی شهرستانها انجام میشد که در بررسیهای صورت گرفته و طی جلساتی که با مسئولان آبفای استان، محیط زیست و جهاد کشاورزی داشتیم قرار شد طرحی را مبنی بر ساماندهی آبیاری زمینهای سبزیکاری و صیفیجات ارائه دهند که این پیشنهاد صورت گرفت و در شورای برنامه ریزی استان نیز مصوب شد.
وی خاطرنشان کرد: از 22 هزار هکتار حدود 800 هکتار از زمینهای استان تهران در 4 شهرستان با آب غیرمتعارف آبیاری میشد که الان با پیگیریهای صورت گرفته به 200 هکتار رسیده است که عمده آن در شهرستان ری است که هم اکنون کمتر از یک درصد از کل مجموعه صیفی ما از آب غیرمتعارف استفاده میکنند.
معاون برنامه ریزی و بودجه استانداری ادامه داد: در کارگروهی که تشکیل دادیم این مشکل بررسی شده و برای تمامی دستگاه ها شرح وظیفه مشخص و تا 20 اسفند ماه نیز جمع بندی نهایی صورت خواهد گرفت و این قول را میدهیم که تا سال آینده هیچگونه از اراضی کشاورزی سبزی و صیفی جات با آب نامتعارف آبیاری نشوند که برای محقق شدن این موضوع برای کشاورزان آموزشهایی ارائه دادیم و همچنین کشت جایگزین مثل کشت علوفه ذرت و غلات را پیشنهاد دادیم.
وی خاطرنشان کرد: این تعامل باید دوجانبه باشد بخشی را کشاورزان باید تعهد دهند و یک بخش هم مربوط به حوزه جهاد کشاورزی است که با تضمین خرید محصولات جایگزین مشکل آبیاری با آب نامتعارف را ساماندهی کنیم.
ترکی در پایان یادآور شد: این موضوع حساسیت خاصی دارد زیرا بحث سلامت بهداشت مردم در امر تغذیه را باید جدی بگیریم.
انتهای پیام/