سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با تصویب مجلس؛

چگونگی پرداخت مالیات‌های متوفی مشخص شد

نمایندگان مجلس چگونگی پرداخت دیون مالیاتی متوفی را مشخص کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن بند ۵ این لایحه را به تصویب رساندند.  
 
براین اساس، متن زیر جایگزین ماده ۲۶ قانون می‌گردد:  
 
ماده ۲۶: وراث متوفی (منفردا یا مجتمعا) یا ولی یا امین یا قیم یا نماینده قانونی آن‌ها موظف‌اند به منظور حذف هزینه‌های کفن و دفن در حدود عرف و آداب و واجبات مالی و عبادی در حدود قواعد شرعی و دیون محقق متوفی از ماترک موضوع ماده ۱۷ این قانون، ظرف یکسال از تاریخ فوت متوفی اظهارنامه‌ای حاوی کلیه اقلام ماترک با تعیین ارزش روز زمان خود و تصریح مطالبات و بدهی‌ها طبق فرم نمونه مخصوصی که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود به انضمام مدارک زیر به اداره امور مالیاتی صلاحیت دار تسلیم نماید:  
 
۱-رونوشت یا تصویر گواهی شده اسناد مربوط به بدهی‌ها و مطالبات متوفی 

۲-رونوشت یا تصویب گواهی شده کلیه اوراقی که مثبت حق مالکیت متوفی نسبت به اموال و حقوق مالی است.  
 
۳- تصویر یا گواهی شده آخرین وصیت نامه متوفی اگر وصیت نامه موجود باشد.  
 
۴-در صورتی که اظهارنامه از طرف وکیل یا قیم یا ولی داده شود، رونوشت یا تصویر گواهی شده وکالت نامه یا قیم نامه  
 
۵- رونوشت یا تصویر گواهی فوت از مراجع ذیربط  
 
اداره امور مالیاتی مربوط مکلف است اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر را رسیدگی و به شرح زیر اقدام کند.  
 
الف) در صورتی که ارزش روز کلیه ماترک متوفی کمتر از دیون محقق متوفی، واجبات مالی و عبادی و هزینه کفن و دفن باشد، اموال و دارایی‌های متوفی مشمول مالیات موضوع ۱۷ آن قانون نخواهد شد و مالیات‌های پرداختی موضوع ماده ۱۷ این قانون با ارائه اسناد و مدارک مست‌تر به پرداخت کننده مسترد خواهد شد.  
 
ب) در صورتی که ارزش روز ماترک بیشتر از دیون محقق متوفی، واجبات مالی و عبادی و هزینه‌های کفن و دفن باشد، در این صورت موارد مزبور به ترتیب از ارزش روز اموال و دارایی‌های موضوع بندهای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ ماده ۱۷ این قانون کسر و مازاد ماترک حذف مورد به ماخذ مقرر در ماده مزبور مشمول مالیات خواهد شد و اضافه مالیات‌های پرداختی موضوع ماده ۱۷ این قانون با ارائه اسناد و مدارک مثبته به پرداخت کننده مسترد خواهد شد.  
 
ج) در صورتی که کل ماترک یا بخشی از آن مطابق بندهای الف و ب مشمول مالیات نباشد، اداره امور مالیاتی موظف است گواهی لازم مبنی بر بلامانع بودن ثبت یا انتقال یا پرداخت یا تحویل اموال و دارایی غیرمشمول متوفی به وارث حذف موارد مذکور در ماده ۱۷ این قانون به عنوان مراجع ذیربط صادر نماید.  
 
تبصره ۱_در صورتی که بدهی متوفی مستند به مدارک و اسناد مثبته قانونی بوده و اصلاح آن‌ها مورد تائید اداره امور مالیاتی صلاحیت دار قرار گیرد، قابل کسر از ماترک خواهد بود.  
 
تبصره ۲_دستورالعمل اجرایی این ماده در مورد نحوه رسیدگی، ارزیابی اموال و دارایی‌ها و صدور گواهی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.  
 
انتهای پیام/

برچسب ها: نمایندگان ، متوفی ، مالیات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.