سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

مصرف ویتامین‌ها را بی‌ضرر تلقی نکنید

رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به رواج روزافزون مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها، به تصور اشتباه بی‌ضرربودن مصرف اینگونه مواد در جامعه اشاره کرد و گفت: مصرف بیش از حد برخی ویتامین‌ها می‌تواند عوارض و آسیب‌های خطرناکی به دنبال داشته باشد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،دکتر وریا رحیمی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: مصرف بیش از حد برخی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A می‌تواند موجب تجمع آن در کبد شده و آسیب‌های کبدی را به دنبال داشته باشد.

به گفته رحیمی مصرف بیش از نیاز ویتامین A در کودکان خطرناک‌تر بوده و در دوران بارداری نیز میزان کل ویتامین A دریافتی از غذا و مکمل‌ها نباید از پنج هزار واحد بیشتر شود و مصرف بیش از مقدار توصیه شده حتی می‌تواند موجب نقص مادرزادی هنگام تولد شود.

این مقام مسئول با اشاره به تفاوت میزان مورد نیاز ویتامین با توجه به عواملی همچون جنس و سن، خاطرنشان کرد: در زنان بسته به شرایط عادی، بارداری و شیردهی نیز میزان ویتامین‌های مورد نیاز بدن متفاوت خواهد بود.

رحیمی خاطرنشان کرد: مکمل‌ها همانطور که از نامشان مشخص است تنها برای تکمیل مقدار مورد نیاز ویتامین بدن در کنار رژیم غذایی هستند و نباید 100 درصد ویتامین مورد نیاز بدن از طریق آنها تامین شود.

به گفته رحیمی مصرف سبزیجات و میوه‌ها تا حد زیادی می‌توانند نیازهای بدن به ویتامین را تامین کند.

رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معتقد است، نوع رژیم غذایی در ایران به گونه‌ای است که افراد کمتر دچار فقر ویتامین شده و نیاز کمتری به استفاده از مکمل‌ها و ویتامین‌ها دارند.

به گفته رحیمی تشخیص کمبود ویتامین در بدن افراد از راه‌های تشخیصی ویژه و بروز علائم خاص ممکن خواهد بود که این کار نیز توسط پزشک امکان‌پذیر است.

این مقام مسئول اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از ورزشکاران مقادیر زیادی ویتامین را به منظور افزایش قدرت بدنی و نیز افزایش متابولیسم بدن خود مصرف می‌کنند و نسبت به مضرات استفاده بیش از حد ویتامین‌ها آگاهی ندارند.

رحیمی تصریح کرد: در خصوص ویتامین C که یکی از بی‌ضررترین ویتامین‌ها به شمار می‌رود هم بدن روزانه به 60 تا 90 میلی گرم از آن نیاز دارد و این در حالی است که معمولی‌ترین قرص‌های ویتامین C، حاوی 250 میلی‌گرم ویتامین C هستند و مصرف بیش از حد این نوع ویتامین افزایش احتمال ابتلا به سنگ کلیه را به دنبال خواهد داشت.

به گفته وی زنان در دوران نزدیک به یائسگی با توجه به ایجاد موارد پوکی استخوان نیاز به مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D بیشتری دارند که نیاز آنها روزانه 200 واحد ویتامین D و هزار تا 1200 میلی‌گرم کلسیم است البته مصرف بیش از حد کلسیم نیز می‌تواند منجر به ایجاد سنگ کلیه یا مثانه شود.

وی آهن را یکی دیگر از مکمل‌های ضروری بدن عنوان و اظهار کرد: مصرف قرص آهن تنها در افرادی که فقر آهن از تزریق آزمایش در آنها محرز شده توصیه می‌شود.

به گفته رحیمی مصرف بیش از حد آهن در برخی بافت‌های بدن از جمله کبد، قلب و کلیه‌ها موجب به وجود آمدن عوارض و مشکلاتی خواهد شد.

رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مادران خواست تا از دادن خودسرانه برخی شربت‌ها و قطره‌های ویتامین به فرزندان خود خودداری کنند و مصرف ویتامین‌ها را بی ضرر تلقی نکنند و این کار را حتما تحت نظر یک پزشک انجام دهند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.