سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پورمحمدی در جمع كاركنان وزارت دادگستری:

بعضی‌ها دوست ندارند فضای متانت سیاسی و انسجام ملی در کشور پایدار بماند

وزير دادگستری گفت: باید خیلی دقت کرد این فضا حفظ شود. بعضی‌ها دوست ندارند این فضای متانت سیاسی و عقلانیت سیاسی و این انسجام ملی در کشور پایدار بماند و هر حادثه‌ای که اتفاق می‌افتد یک حاشیه برایش درست می‌کنند.

 
به گزار حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران،حجت الاسلام والمسلمين "مصطفي پورمحمدي" وزير دادگستري در نشست هفتگي با كاركنان وزارت دادگستري و در ادامه بحث تفسير قرآن به تشريح سياست‌های ابلاغی مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتی پرداخت.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری چند روز پیش سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را بیان فرمودند گفت: «چند نکته مهم به نظر من در این فرمایش مقام معظم رهبری که خودشان هم تاکید فرمودند وجود دارد. این تکمیلی است بر‌‌ همان سیاست‌های کلی اقتصادی کشور و رشد و توسعه کشور در ادامه اصل ۴۴».
 
پورمحمدی افزود: مقام معظم رهبری در مقدمه این سیاست‌های اقتصادی مقاومتی فرمودند که این ادامه و تکمیل‌‌ همان سیاست‌هاست. پس یک نقطه اصلی و اولی این است که سیاستهای اقتصادی ما با این بیان مقام معظم رهبری شفاف‌تر، کامل‌تر، دقیق‌تر و اجرایی‌تر شد. این یک نقطه محوری و اساسی است. پس یک موضوع موردی، مقطعی و یک برش خاص یا برای زمان خاصی نیست بلکه در‌‌ همان دور و مدار فعالیت‌ها و رشد اقتصادی و رشد و توسعه کشور و مکمل آن است که نکته بسیار مهمی است.
 
وی در ادامه به دلایل مطرح شدن بحث اقتصاد مقاومتی پرداخت و تصریح کرد: دشمنان به طور مداوم به ما فشار می‌آورند و اعمال محدویت می‌کنند، از طرفی ما بعضا فکر می‌کنیم که برای توسعه کشور اگر راه با بیرون هموار باشد به رشد و تعالی خواهیم رسید و در عین حال برخی از اقتصاد مقاومتی و نگاه درون گرایانه به اقتصاد توجه می‌کنند.
 
وزیر دادگستری بیانات و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را از جهات مختلف روشنگر و راهنما دانست و تصریح کرد: مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را در بیانی کاملا وافی، جامع، منطقی، عقلانی و بدون افراط و تفریط بیان فرمودند و بنا بر نظر ایشان نباید گفت اقتصاد مقاومتی یعنی درِ مملکت را ببندیم و به بیرون کار نداشته باشیم؛ چرا که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا و در عین حال غیر برون گراست.
 
وی در این باره افزود: اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری باید قدرت رقابت با بیرون را داشته باشد و بر این اساس بایست تلاش کنیم بازارهای بیرون را کشف و جذب و فتح کرده و از همه ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده کنیم، اجازه اثربخشی به تحریم کننده را ندهیم و تحریم کننده را با سیاست‌هایمان مجازات کنیم. یعنی اگر می‌خواهیم به یک اقتصاد قوی برسیم حتما باید در عرصه بیرونی هم فعال باشیم.
 
 پورمحمدی در تشریح مواضع اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد با توجه به مجموع موارد ملاحظه می‌گردد اقتصاد مقاومتی موضع ایجابی و مثبت دارد و تقریبا مواضع سلبی آن محدود است که این نکته جالبی است. به این معنی که اقتصاد مقاومتی اقتصاد محدود کننده، مضیق و سلبی نیست؛ چراکه بعضا القا می‌شود اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی، بسته و محدود را در ذهن تداعی می‌کند و این در حالی است که اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری چنین مواضعی را در بر نمی‌گیرد.
 
وزیر دادگستری با بیان اینکه در دولت قرار نیست شعاری، احساسی و تعارفی برخورد شود اعلام کرد: در فضای عمل و اجرایی واقعا جدی، کار‌شناسانه و با اراده حضور پیدا کنیم و با توجه به اینکه کشور به بلوغ کار‌شناسی، تصمیم گیری و اجرایی رسیده و مردم هم ظرفیت بسیار بالایی پیدا کرده‌اند، فضا برای اینکه این سیاست‌ها و مواضع را تعقیب کنیم مهیاست.
 
وی با اشاره به لزوم شفاف سازی اقتصاد، سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری ارزی و غیره که در اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته، از وزارت دادگستری به عنوان حوزه ضد فساد و سازمان تعزیرات به عنوان یک سازمان ماموریتی خاص نام برد که می‌بایست تمرکز و فعالیت بیشتری در این حوزه داشته باشند.
 
عضو دولت یازدهم با تاکید بر نظر مقام معظم رهبری در بحث «فرهنگ مصرف»، این موضوع را ناظر بر همگان دانست و اضافه کرد: موضوعاتی چون کوچک کردن نظام اداری، افزایش بهره وری و یک سری موارد مشابه نسبت به همه ما ساری و جاری است و امیدواریم بتوانیم از فضای مناسب سیاسی ایجاد شده پس از انتخابات پرشکوه ریاست جمهوری و نیز راهپیمایی عظیم مردمی در ۲۲ بهمن امسال که همانا تحقق حماسه سیاسی در پیش چشم جهانیان بود و باعث ایجاد فضای آرامش در کشور شد و دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای هم در ذیل همین حماسه سیاسی اتفاق افتاد، به نحو شایسته بهره بگیریم.

وزیر دادگستری در ادامه با طرح موضوع مذاکرات هسته‌ای، به گزارش وزیر امور خارجه و اخبار منتشر شده در رسانه‌ها اشاره کرد و فضای موجود را در مجموع مثبت ارزیابی و تصریح کرد: این فضای مثبت به هر حال به دنبال قدرت سیاسی است که در داخل شکل گرفته است و این قدرت سیاسی هم دارای ثبات و طمأنینه و آرامش و افزایش دهنده اقتدار داخلی است و هم آثار خارجی مثبتی بر جای گذاشته است.
 
 وی علت این امر را غلبه فضای عقلانی، قانونمدارانه، غیراحساسی و غیر تشنجی و مبتنی بر تقویت انسجام ملی دانست و افزود: وقتی فضاهای حاشیه ساز و مزاحم کنار می‌روند و فضاهای عمیق، بالغ و عاقلانه حاکم می‌شوند اثرش همین اتفاقات مثبتی است که می‌افتد و همانگونه که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند حال که حماسه سیاسی محقق شده، باید به دنبال تحقق حماسه اقتصادی باشیم و در فضای ثبات سیاسی و اقتدار سیاسی می‌توان اقتدار اقتصادی نیز به وجود آورد.
 
پورمحمدی در ادامه گفت: "باید خیلی دقت کرد این فضا حفظ شود. بعضی‌ها دوست ندارند این فضای متانت سیاسی و عقلانیت سیاسی و این انسجام ملی در کشور پایدار بماند و هر حادثه‌ای که اتفاق می‌افتد یک حاشیه برایش درست می‌کنند".
 
وی به برخی مسایل بین المللی روز دنیا نظیر مساله اوکراین اشاره کرد و گفت: "مثلا اتفاقی در اکراین افتاده، بعضی‌ها در روزنامه جوری تی‌تر می‌زنند که گویا مسئله‌ای داخلی اتفاق افتاده. یک شخصی چیزی می‌گوید تتیر اول می‌شود و عکسهای رنگی بزرگ در لوگوی فلان روزنامه با عکس و رنگ‌‌ همان حرکت سیاسی که در آن کشور اتفاق افتاده است؛ به نحوی که آن‌ها احساس پیروزی می‌کنند و اگر اتفاقی و تحول سیاسی در جایی اتفاق افتاده تبدیل به موضوعی داخلی می‌کنند. عده‌ای هم به نوعی گزارش می‌دهند یا تیتر می‌زنند که گویا چیزی از دست داده‌اند و عزادار هستند. واقعا جای تعجب است".
 
وزیر دادگستری نظام جمهوری اسلامی ایران را نظامی با ثبات، با اقتدار و کشوری با فرهنگ سابقه دار و عمیق نامید و گفت: "مردم ما با متانت، اصالت، انسجام و سابقه‌ای اینچنین روشن دارند و دارای قدرت تاثیرگذاری بالایی هستند اما کشورهایی نظیر اوکراینکه یک دوره متمایل به فضای غربی شده و دوباره تمایل به شرق پیدا کرد و باز هم حرکت‌هایی می‌شود که متمایل به غرب شوند در حدی نیستند که کسی فکر کند اگر در آنجا اتفاقی افتاده حالا در ایران هم تی‌تر بزرگ و لوگوی رنگی و حرکت‌ها و حرفهایی از این دست زده شود، واقعا باید از این فضای احساسی و موجی و... ما فاصله بگیریم مقایسه نکنیم کشور ما و ملت ما و نظام ما قابل مقایسه با اینجا‌ها نیست؛ بر کسی امر مشتبه نشود، نه کسانی که حال و هوای دیگری دارند امر بر ایشان مشتبه شود و نه دوستان ملت و انقلاب و نظام احساس نگرانی و دغدغه داشته باشند. به نظر من این فضا احساسی است و از این اتفاقات در دنیا می‌افتد، مهم نظام ماست که با اقتدار و سلامت باید پیش برود و همانطور که رهبری فرمودند حماسه سیاسی به دنبالش حماسه اقتصادی و اقتدار عمومی و اقتدار ملی ماست، انشااله می‌توانیم به هدف‌هایمان برسیم".
برچسب ها: وزیر ، دادگستری ، کارکنان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.