سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در اجلاس روسای دانشگا‌ها عنوان شد

باید دندان طمع از منابع عمومی کنده شود/ یک ریال هم از بودجه "پزشک خانواده" را ندادند

وزیر بهداشت گفت: یک ریال هم از بودجه پزشک خانواده و هدفمندی یارانه‌ها به وزارت بهداشت داده نشد در حالی که برخی آقایان در تریبون‌های عمومی توقع ایجاد می‌کنند که این انصاف نیست.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس باشگاه خبرنگاران، دکتر حسن قاضی زاده هاشمی هاشمی در هفتاد و ششمین اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: باید مراقب خطرات مسئولیت‌ها باشیم. افرادی هستند که علاقه‌مند هستند مسئول شوند. شهرت پیدا کنند و گاهی خود را به مسئولان نزدیک کنند. گاهی آن‌ها که در حاشیه مسئولان قرار دارند بد‌تر عمل می‌کنند. بنابراین باید مراقب بود و از فرصت مدیریت که پیش آمده استفاده کرد. 

همچنین به توجه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به مقامات استانی و استانداری اشاره کرد و گفت: استانداران نمایندگان دولت هستند و باید با این افراد هماهنگ باشیم تا نیاز مردم برطرف شود. 

هاشمی تصریح کرد: متأسفانه بعضی از حوزه‌ها را که کاملاً فنی و تخصصی بود سیاسی کرده‌ایم. این به مردم آسیب می‌رساند در صورتی که وزارت بهداشت یک حوزه خدماتی برای تمام مردم است و ضرورتی ندارد مدیران ارشد ما در صف‌بندی و جناح‌بندی که خیر و برکتی نداشته و دائماً باعث فتنه و ضرر برای کشور شده شرکت کنند. 

هاشمی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب بیشتر به تعهد توجه می‌شد تا تخصص گفت: اما اکنون باید افرادی را به کار گیریم که صادق و توانمند باشند تا بتوانند مشکلات را برطرف کنند. اگر مدیری را انتخاب کنید که نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه زحمتش را هم به دوش بکشید درست نیست. بایدضابطه‌مند مدیران را انتخاب کنید. 

وی خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: فعالیت‌های اقتصادی از هر نوعی چه مرتبط و چه غیرمرتبط با کارشان را نباید انجام دهند اگر غیرمرتبط باشد برای اداره زندگی اشکالی ندارد اما اگر مرتبط باشد و در عین حال که فردی وزیر و رئیس دانشگاه باشد و در حوزه مستقیم خود فعالیت‌های اقتصادی کند منجر می‌شود که رفیق‌بازی، پارتی‌بازی و تجمل‌گرایی بیشتر شود و این
مرام ما نیست. 

وزیر بهداشت ادامه داد: نمی‌شود به مردم بگوییم که پولی نداریم اما در مقابل برای سفر، دکوراسیون، تجهیز اتاق‌ها پول خرج کنیم و این هزینه‌ها را به بودجه‌هایمان تحمیل کنیم. 

وزیر بهداشت گفت: اگر در عمل نشان دهیم که صرفه‌جویی می‌کنیم این اقدام در معاونان، مدیران ارشد و روسای بیمارستانی اثر می‌گذارد و به شکل یک فرهنگ در می‌آید. 

هاشمی اولین مشکل نظام سلامت را مدیریت عنوان کرد و گفت: بخش عمده‌ای از آن میراث گذشته است که انبار شده و به شرایطی رسیده که رخ‌نمایی می‌کند. 

ما در وزارت بهداشت ‌‌نهایت تلاش را می‌کنیم تا حتی آنهایی که با ما هم‌سلیقه نیستند احساس کنند که ما درست تصمیم گرفتیم و بر اساس عدالت رفتار کرده‌ایم. 

وی با انتقاد از اینکه بخشی از منابع بر اساس مدیریت نادرست و از روی سلایق هدر می‌رود گفت: مدیریت تاکنون به جای آکادمیک، تجربی بوده است و بدون توجه به منابع گسترش بی‌رویه‌ای داشته‌ایم به طوری که ظرف ۳سال بیش از ۴۰۰ موسسه ساخته شده در حالی که وزارت بهداشت بدهی بیشماری داشته است. 

همچنین دانشگاه‌های بسیاری راه‌اندازی شد و یک شبه ظرفیت دکترا را دو برابر کردیم بدون آنکه آینده آن‌ها را تضمین کنیم. 

 هاشمی تصریح کرد: در بحث هزینه‌هایی که برخی‌ها می‌گویند مصیبت شده،  دست‌ساز همین افراد است که طب آمریکایی را طراحی کردند و تخصص و فوق تخصص‌های متعدد ایجاد کردند که فقط برای مردم، بیمه‌ها و بودجه هزینه داشت. 

وی با اشاره به اینکه از این طریق طب گران شد و منابع محدود افزود: در عین حال که آموزش و درمان بی‌رویه گسترش یافت نظام ارجاع وجود نداشت و هدایت اعتبارات نیز در دست وزارت بهداشت قرار نداشت در نتیجه بی‌عدالتی و افزایش فقر را به دنبال داشت. 

وزیر بهداشت گفت: همین بی‌عدالتی باعث شد پرداخت‌های کمر‌شکن، نارضایتی عمومی ایجاد شده و سیمای بیماری‌ها نیز تغییر کند. ۳۰ سال پیش به بیماری‌های واگیر توجه کردیم و بعد گرفتار مدرنیسم شدیم به همین دلیل جمعیت مسن شد اما اکنون برنامه‌ای برای بیماری‌های غیرواگیر نداریم و هرچه بوده نمایشی بوده است. 

وزیر بهداشت اظهار کرد: اگر از امروز برای بیماری‌های غیرواگیر اقدام کنیم نتیجه‌اش را ۳۰ سال بعد خواهیم دید. این در حالی است که ۵۰ درصد مرگ و می‌ر‌ها بر اثر سکته‌ها رخ می‌دهد که متهم اصلی آن بیماری فشار خون است در عین حال می‌گوییم چند سال است غربالگری آن آغاز شده اما نتیجه آنچه شد؟ 

وی با اشاره به اینکه بودجه امسال نسبت به سال آینده بیشتر است گفت: در سال ۹۳ قرار است ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از یارانه‌ها به حوزه بهداشت و درمان داده شود یعنی ماهانه ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود که اگر صد در صد محقق شود سال گذشته از این حوزه ۵ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده بود. 

همچنین رقمی از هدفمندی یارانه‌ها و پزشک خانواده به ما ندادند آن وقت برخی آقایان در تریبون‌های عمومی توقع ایجاد می‌کنند که این انصاف نیست. وزیر بهداشت همچنین با اشاره به منابع بیمه‌ای و عمومی گفت: باید بیمه فراگیر شود و با توان مناسب و در قالب یک بسته خدمتی تعریف شود و اگر فردی خواست که از جیبش و از بخش خصوصی خدمات دریافت کند دولت از آن حمایت کند اما سایر خدمات در یک بیمه فراگیر داده شود که امیدواریم در بحث تولیت این مشکل حل شود و بتوانیم بر منابع نظارت کنیم. 

وی خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی گفت: باید دندان طمع از منابع عمومی کنده شود و انتظار اتفاق چشمگیر در ارائه اینگونه خدمات نداشته باشیم. بودجه وزارت بهداشت قرار است نسبت به امسال ۱۱ درصد افزایش یابد که با احتساب تورم سال آینده که در حالت ایده‌آل ۲۰ درصد است باز هم عقب خواهیم بود. 

وی ادامه داد: بنابراین در قالب منابع دولتی نمی‌توان کار‌ها را پیش ‌برد و باید از افرادی که سالم هستند و اقتصاد را می‌فه‌مند به دور خود جمع کنید و از تسهیلات بانک‌های عامل خلق منبع کنید. این در حالی است که فقط یک بانک عامل قول هزار میلیارد تومان را داده است. 

هاشمی همچنین به واگذاری بیمارستان‌ها به بخش خصوصی برای اداره کردن اشاره کرد و گفت: بنده معتقد نیستم بیمارستان‌ها را به پزشک و پرستار اجاره دهیم بلکه باید به سمتی برویم که مانند وزارت نفت و نیرو هلدینگ بزرگ ایجاد شود تا به صورت زنجیره‌ای بیمارستان‌ها اداره شوند. 

وزیر بهداشت با اشاره به ایجاد شورای فناوری گفت: بر اساس این شورا قرار شده برنامه تولید واکسن، کاهش وابستگی در مواد اولیه دارویی به میزان ۲۵ درصد و تغییراتی را در انتقال خون و اورژانس و غیره داشته باشیم ادامهداد: در هیئت دولت برنامه پیوست سلامت در حال بررسی است که با وزارت کشاورزی و راه و شهرسازی در تعامل خواهد بود. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.