سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛

کتاب«و هنوز رمضان»جلد بیست و چهارم تقویم تاریخ دفاع مقدس منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی،این مرکز در جدیدترین اثر خود،در اسفندماه،کتاب «و هنوز رمضان»تألیف سرتیپ2 ستاد نبی حبیبی را چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

 به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران، عمليات رمضان در 5 مرحله از تاريخ 61/4/22 آغاز شد. خط و محدوده­ی منطقه­ی عملياتي رمضان از كوشك در شمال آغاز مي‌شد و تا رودخانه­ی اروند در جنوب ادامه داشت. از آنجا كه در منطقه­ی شرق اروند عقبه­ی دشمن فقط متكي به چهار پل در نشوه و تنومه بود، پيش‌بيني‌ مي‌شد، كه در صورت سرعت عمل و غافلگيري توأم با پيشروي مناسب، نيروهاي زيادي از دشمن به اسارت درآيند و در عمل چيزي نظير شكستن حصر آبادان (عمليات ثامن‌الائمه) تكرار شود. عمليات رمضان اولين هجوم گسترده­ی رزمندگان اسلام به خاک عراق بود.

مرداد ماه سال 1361، تحت‌الشعاع ادامه‌ي عمليات رمضان قرار داشت. عمليات رمضان که از 22 تيرماه اين سال شروع شده بود، تا مرداد ماه ادامه پيدا کرد. ارتش متجاوز بعث عراق با بهره‌گيري از وجود مستشاران اسرائيلي، مبادرت به احداث مواضع مثلثي شکل در عمق منطقه‌ي عملياتي رمضان(کربلاي4) نموده و به‌ويژه در جلوي اين مواضع، از موانع پيچيده و با عرض زياد استفاده کرده بود و در نتيجه رزمندگان جان­برکف و ايثارگر ايران اسلامي با انهدام نيروهاي عراقي وقتي به اين مواضع مي‌رسيدند، اجباراً عقب‌نشيني مي‌کردند.

لذا در طول اجراي عمليات رمضان اصل بر انهدام نيروهاي عراقي قرار گرفت. در عمليات رمضان، تعدادي از يگان‌هاي عمده‌ي ارتش بعث عراق به‌طورکلي منهدم شدند و به تعدادي از يگان‌هاي عراقي نيز تلفات و ضايعات قابل توجهي وارد آمد. عراق که قبل از شروع عمليات رمضان با عقب‌نشيني در جبهه‌هاي غرب کشور مقداري از اراضي متصرفي خود را در داخل خاک مقدس ايران اسلامي تخليه کرده و مواضع خود را اکثراً در داخل مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در ارتفاعات سرکوب آرايش داده بود، براي مقابله با رزم‌آوران غيور ما مجبور شد تعدادي از يگان‌هاي عمده‌ي خود را از غرب به منطقه‌ي عملياتي رمضان در جنوب جابه‌جا نمايد.

حمايت‌هاي بي‌دريغ غرب و شرق از رژيم بعثي عراق و پشتيباني مالي کشورهاي مرتجع منطقه و برخي کشورهاي عربي از عراق باعث گرديد اولاً ارتش بعثي عراق در حداقل زمان،يگان‌هاي آسيب‌ديده‌ي خود را بازسازي و تجديد سازمان نمايد؛ ثانياً با ايجاد مواضع مصنوعي با عمق بسيار زياد در جلوي مواضع پدافندي خود، تلاش نمايد يگان‌هاي خود را در مقابل هجوم بي‌امان رزمندگان جان­برکف ايران اسلامي در امان نگه‌ دارد.

آخرين مرحله از عمليات رمضان در8 مرداد ماه اجرا شد كه شرح آن در اين كتاب به رشته‌ي تحرير درآمده است. عمليات رمضان با دستاوردهاي زيادي ازجمله به اسارت درآوردن 417 تن از افراد ارتش بعثي عراق به دست رزمندگان ايران،انهدام تعداد قابل توجهي از لشكرها و تيپ‌هاي مستقل دشمن و تصرف چندين کيلومتر از خاک عراق به دست پرتوان رزمندگان ما در 25 مرداد ماه به پايان رسيد.

در اين ماه ضدانقلاب وابسته به شرق و غرب نيز كماكان در منطقه‌ي شمال‌غرب کشور به فعاليت‌هاي مذبوحانه‌ي خود ادامه مي‌داد و علاوه بر اينکه تعدادي از يگان‌هاي عمده‌ي ارتش ، ژاندارمري و سپاه پاسداران را در منطقه‌ي شمال‌غرب درگير کرده بود، با اجراي عمليات‌هاي چريکي تلفاتي را نيز به نيروهاي مسلح وارد مي‌نمود.

مركز اسناد انقلاب اسلامي در راستاي ثبت و ضبط تاريخ انقلاب اسلامي و پاسداشت رشادت‌هاي رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس اقدام به انتشار اين اثر كرده است، كه اميد است مورد اقبال و توجه خوانندگان و علاقه­مندان دفاع مقدس و مطالعات انقلاب اسلامي قرار گيرد.

این اثر در شمارگان 2000 نسخه و 813 صفحه و به قیمت 285.000ريال روانه بازار نشر شده است.

لازم به ذکر است: علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به فروشگاه این مرکز در خیابان انقلاب،خیابان ۱۲فروردین،بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران و یا با شماره تلفن های ۶۶۹۵۳۶۰۷ و ۶۶۹۶۱۵۳۶ تماس بگیرند


انتهای پیام

برچسب ها: رمضان ، دفاع ، مقدس ، اسناد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.