سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرعت بارگذاری وبسایت در جذب مخاطب موثر است

وبسایت لاک‌پشتی یا خرگوشی؟

یکی از موضوعات روز و غیر قابل چشم‌پوشی برای مدیران وبسایت‌ها، سرعت بارگذاری وبسایت – Website Speed – است. این موضوع در ابتدا برای کاربران حائز اهمیت است، زیرا هرچه سایت شما سریع‌تر باشد، در زمان کمتری کاربر به مقصود خود می‌رسد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  البته برای این موضوع استثناهایی نیز وجود دارد و آن درخصوص سایت‌های مربوط به مد، هتل‌ها یا رستوران‌ها و کسب و کارهایی است که به نوعی تصاویر اثربخشی آنها را چند برابر خواهد کرد. برای این‌گونه وبسایت‌ها گاهی می‌شود سرعت را فدای زیبایی خاص آنها کرد.

موضوع سرعت و نحوه بارگذاری وبسایت‌ها با ورود تلفن‌های هوشمند داغ‌تر شد، زیرا بسیاری از وبسایت‌ها از طریق تلفن‌های هوشمند مرور می‌شود و در بسیاری موارد اینترنت پر سرعت برای تلفن‌های همراه در دسترس نیست؛ بنابراین سایتی بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت که برای کاربر ارزش خاصی قائل بوده و سبک و راحت بارگذاری شود و وقت ایشان را به اصطلاح تلف نکند.

با وجود این اهمیت‌ها، در الگوریتم فعلی گوگل یعنی مرغ مگس‌خوار، سرعت بارگذاری وبسایت یکی از معیارهای ارزیابی وبسایت‌هاست. پس این ویژگی توجه به این موضوع را بیش از پیش مهم می‌کند.

GTMetrix، مجموعه‌ای است برای سنجش سرعت و عملکرد یک وبسایت. این سایت، اطلاعاتی را در اختیار مدیران وبسایت‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند علاوه بر کسب اطلاع از وضع وبسایت کنونی، راهکارهایی را برای بهبود آن به کار گیرند. برای این کار کافی است پس از مراجعه به وبسایت GTMetrix. com، آدرس سایت خود را وارد کنید. برای سایت‌تان چند دقیقه‌ای زمان می‌برد. آماده‌سازی یک گزارش از سرعت وبسایت و عملکرد آن کار آسانی نیست، پس کمی صبر کنید، همه چیز معلوم می‌شود.

صفحه‌ای نمایان می‌شود که شروع آن، دو رتبه است؛ رتبه‌هایی از A تا F که به ترتیب بهترین و بدترین رتبه است. رتبه اول امتیاز، بارگذاری وبسایت و رتبه دوم امتیاز کارایی یا عملکرد را در برمی‌گیرد. در کنار این رتبه‌بندی‌ها، زمان بارگذاری وبسایت با واحد ثانیه نمایش داده می‌شود و از طرفی حجم وبسایت نیز با واحد کیلوبایت مشخص می‌شود. تا اینجای کار وضع فعلی وبسایت است. البته در ادامه گزارش دقیق‌تر می‌شود و بر اساس تک‌تک پارامترها می‌توان موارد را رفع و امتیاز یا رتبه مربوط را افزایش داد.

عکس‌ها چند در چند؟

یکی از شاخصه‌هایی که در سرعت وبسایت اثربخشی زیادی دارد، مشخص کردن ابعاد تصاویر است؛ به این صورت که هر عکسی که در وبسایت درج می‌شود، از قبل مشخص باشد چه طول و عرضی دارد؟

اما چرا این موضوع در سرعت بارگذاری سایت این‌قدر موثر است؟ این موضوع سبب می‌شود سایت منتظر بارگذاری تصاویر نباشد و بلافاصله متن‌ها را نمایش دهد. با اطلاع از ابعاد دقیق عکس مورد نظر، وبسایت جای عکس را خالی گذاشته و بقیه موارد را نمایش می‌دهد. این موضوع در بین مدیران وبسایت‌ها با نام Image Dimension مطرح شده و در GTMetrix نیز به همین نام، وضعیت از صفر تا 100 درصد نمایش داده خواهد شد.

نکته جالب توجه اینجاست که نشانی تک‌تک تصاویری را که برای آنها ابعاد مشخصی درج نشده است، به نمایش درمی‌آورد و در مشخص‌کردن ابعاد به شما کمک خواهد کرد.

بهینه‌سازی عکس‌ها

معمولا از تصاویر در اندازه‌‌ها و حجم‌های مختلفی در وبسایت‌ها استفاده می‌شود. در واقع بخش عمده‌ای از سرعت نمایش یک وبسایت، به میزان حجم تصاویر استفاده شده در آن بستگی دارد. برای این کار در گزارش، بخشی اختصاص داده شده است که حتی تصاویری غیر استاندارد با حجم بیش از متعارف نمایش داده خواهد شد. اگر این موضوع را بخواهیم مختصر اما کاربردی دنبال کنیم، لازم است تصاویری با ترکیب رنگی بالا با پسوند Jpeg استفاده شود و تصاویری با ترکیب رنگی کم با پسوند PNG به کار گرفته شود. برای این منظور یعنی تبدیل تصاویر با رنگ کم به PNG کم حجم، وبسایت‌ها و برنامه‌هایی وجود دارد. سایت compresspng. com بخوبی این کار را انجام می‌دهد، کافی است تصاویر مورد نظر را از رایانه‌تان آپلود کرده سپس با فشردن دکمه مربوط این تبدیل را انجام داده و ذخیره کنید.

در گزارش ارائه شده از سوی GTMetrix، موارد دیگری نیز مطرح می‌شود که از حوصله این مطلب خارج است. این موارد عبارت است از: کوچک‌سازی جاوا اسکریپت، کوچک‌سازی CSS، کوچک‌سازی HTML، اجتناب از دستور CSS@Import و...

سجاد تقی‌
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۲
سرعت اينترنتو ببريد بالا به جاى اين حرفا