سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلگراف : اخاذی "امریکا" از بانک های انگلیسی طرف همکاری با ایران

روزنامه تلگراف با انتشار مقاله ای ضمن انتقاد از دولتمردان انگلیس نوشت امریکا از بانک های انگلیسی که به طور قانونی با ایران کار می کنند میلیون ها دلار اخاذی می کند و در این حال صدای اعتراضی از مقامات انگلیس شنیده نمی شود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ؛  "پیتر اوبورن" تحلیلگر ارشد  این روزنامه،  در مقاله ای گفته است" امریکا با قلدری  بانک های ما را وادار کرده  بیش از یک میلیارد دلار( باج) بدهند."

   او در ابتدای یادداشت خود نمونه ای عینی از قلدری امریکا در برخورد با بانک های انگلیسی ارائه کرده و می نویسد : یکی از دوستان من مقدار کمی  زعفران ایران از یک تاجر بیرمنگامی  به قیمت30 پوند از طریق اینترنت خریداری کرد. این معامله  طبق  قوانین انگلیس و بین المللی کاملا قانونی بود و  هیچ یک از قطعنامه های سازمان ملل متحد را نقض نمی کرد. او مبلغ معامله را از طریق شرکت  پی پال ( PayPal)،یک شرکت پرداخت بین المللی ،منتقل شد. این پول به پوند پرداخت شده بود. اتفاقی که  بعد افتاد ظالمانه بود ." پی پال" به او یک ایمیل فرستاد و به او اطلاع داد او قانون ایالات متحده را  نقض کرده و از او خواست فرمی را  امضا کند و اعتراف کند که غیرقانونی رفتار کرده است.

در این مرحله دوستم به من زنگ زد. او شهروند انگلیس است و طبق قانون انگلیس هیچ کار اشتباهی انجام نداده بود ، با این حال او توسط ایالات متحده  تهدید شد ، گویی که یک جنایتکار است . وقتی که من  این موضوع را بررسی کردم ، به سرعت دریافتم  که تجربه دوست من بخش کوچکی از یک کوه یخ عظیم بوده است. فقط افراد نیستند که به این شیوه توسط ایالات متحده  به دردسر افتاده و موردآزار قرار می گیرند. شرکت های خصوصی هم دقیقا از این آزار و اذیت رنج می برند ، بانک ها هم همینطور.

انگلیس بدون  هیچ اعتراضی کنترل بر تجارت خود با ایران را به بخشی در داخل وزارت خزانه داری ایالات متحده به نام دفتر کنترل دارایی های خارجی ( OFAC )واگذار کرده است . این نهاد با پیگیری شرکت های خارجی دخیل در تجارت با ایران ،بر تحریم های ایالات متحده نظارت می کند. این ارگان قبلا بانک های عمده بریتانیا، از جمله آر بی سی RBS، اچ اس بی سی HSBC ، بارکلیز و لویدز را مورد آزار و اذیت و باج گیری قرار داده است.

در مجموع، این بانک ها بیش از یک میلیارد دلارجریمه پرداخت کرده اند ،اگر چه طبق قوانین انگلیس یا بین المللی هیچ کار اشتباهی نکرده اند.
مهم ترین نمونه بانک "استاندارد چارترد" انگلیس است  که در انجام کسب و کار در شرق میانه و آسیا  تخصص دارد. این بانک به پرداخت رقم  باور نکردنی  667 میلیون  دلار به OFAC و نهادهای دیگر متعهد شد . در واقع، استاندارد چارترد توسط مقامات ایالات متحده  مورد اخاذی قرار گرفت .  به این بانک گفته شد از بین  دو گزینه  قطع همه همکاری هایش با ایالات متحده، و یا اجرای قانون تحریم های امریکا علیه ایران  یکی را انتخاب کند.

این تحلیلگر ارشد در ادامه مقاله خود گفت : با این حال،آنچه که عمیقا دردسرساز است  ،وجود غیر رسمی ، تحریم های ثانویه ای است که ایالات متحده از طریق قلدری به بانک های انگلیس علیه ایران تحمیل کرده است . این تحریم ها ممکن است مخفی هم  باشد. بانکداران در مورد آنها هرگز صحبت نمی کنند. پارلمان در مورد این تحریم ها مناقشه، و یا حتی بحث نکرده است. آنها توسط هیچ یک از وزیران اعلام نشده اند ، چه رسد به موافقت آنها. آنها سیاست های دولت نیستند. و با این حال ایالات متحده تحریم  بانکی غیررسمی ایران را ، به طور یک جانبه بر انگلیس و دیگر کشورهای خارجی تحمیل کرده است.

واکنش دولت بسیار نگران کننده است . در حالت معمول ، انتظار می رود وزیران از هر شرکت یا فردی  که توسط یک قدرت خارجی از کسب و کار قانونی خود محروم می شود دفاع بسیار قاطعی به عمل آورند. اما نه داونینگ استریت و نه وزارت امور خارجه  هیچ اقدامی نکرده اند .

طنز تلخ آن است که در دولت ائتلافی انگلیس عملا تجارت با ایران برای یک شرکت آمریکایی راحت تر از یک  شرکت انگلیسی است. به این دلیل که مادامی معامله از سوی OFAC  تایید شود، بانک صادر کننده آمریکایی ، بدون تهدید OFAC فرایند پرداخت ها را انجام می دهد  .

اگر چه بیشتر بانکداران از صحبت در مورد OFAC خود داری می کنند  یک فرد مطلع به من گفت روال کار این است." OFAC "  به بانک انگلیسی می گوید اگر با سازوکار این نهاد موافقت نکند، تبعاتی به دنبال خواهد داشت ( به عنوان مثال ، از دست دادن مجوز بانکی ایالات متحده ، و یا قرار گرفتن در لیست سیاه ) . این بانک باید با توقف تمام همکاری های تجاری خود با ایران با مقامات امریکایی همکاری کند.

سپس باید جریمه ای که به میلیون ها دلار می رسد پرداخت کند . همچنین باید قول بدهد شرایط توافق نامه یا فرایند منجر به آن را  فاش نکند- اگرچه مقامات ایالات متحده می توانند در صورتی که مایل  باشند چنین کاری را انجام دهند.

تا جایی که من متوجه شده ام ، برای بانک های انگلیس فرار از این تحریم های ایالات متحده غیر ممکن است. حتی اگر قرارداد با ایران طبق قانون انگلیس نوشته شده باشد و به طور خاص ، خارج از حوزه قضایی ایالات متحده، به نظر می رسد هیچ حفاظتی و حمایتی از شرکت هدف قرار گرفته توسط OFAC به عمل نمی آید . هر بانک که عملیاتی در ایالات متحده داشته باشد ، و یا هر گونه معامله ای به دلار آمریکا انجام دهد، خود را در دسترس این مجازات قرار داده است.

اثر این محاصره مالی این است که اطمینان حاصل شود صنعت بانکداری بریتانیا نتواند تامین مالی تجاری و یا خدمات انتقال پول برای تجارت کاملا قانونی با ایران ارائه دهد. حتی نتوان برای خرید محصولات پزشکی و یا انسان دوستانه پولی پرداخت. بیشتر بانک ها چنان از ایالات متحده آمریکا  می ترسند که حساب هر مشتری  را که حتی یک ارتباط با ایران دارد مسدود خواهند کرد. سست ترین و اثبات نشده ترین سوء ظن برای  محروم کردن  از تسهیلات بانک کافی است. به دلیل تهدیدات آمریکا این تحریم توسط بانک های بریتانیا اجرا شده است ، حتی اگر آن برخلاف سیاست های بریتانیا باشد.


انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.