به گزارش
خبرنگار فناوری های نوین باشگاه خبرنگاران؛ طبق آخرین اخبار منتشر شده، بودجه تحقیقاتی آنان برای مطالعات علمی که ابعاد گسترده فیزیکی و زمین شناسی را در بر میگیرد، ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. هدف آنها پی بردن به معمای راز پیدایش جهان است.
محققان و دانشمندان سراسر جهان در مرکز تحقیقاتی فرمی لب در شیکاگو آمریکا و در تونل های پیچ در پیچ در پروژهای شگفت انگیز قصد دارند روی "ذرات بنیادین" و بسیار ریزی تحت عنوان «نوترنیو» مطالعات خود را انجام دهند. آنها قصد دارند تجهیزاتی بسازند که بتواند پرتویی یکصد برابر قوی تر از پرتوی خورشید تولید کند و ذرات فوق سریع را به فاصبه بسیار دورتر در داکوتای جنوبی ارسال کنند. "نوترینوها" ذراتی هستند که از نور خورشید حاصل می شوند و دائماً میلیاردها نوترینو به سمت زمین می آیند. این ذرات به زمین برخورد و تا حدودی تغییر می کنند، وقتی این ذرات از توده های سنگ و صخره عبور می کنند دستخوش تغییرات بیشتری می شوند.
اکنون پژوهشگران قصد دارند در زیر زمین و به طور مصنوعی پرتویی شامل هزاران میلیارد نوترینو تولید کنند ؛ کاری که بزرگ ترین تجربه تاریخ بشر خواهد بود.
آنها قصد دارند این پرتو را به یک گیرنده غول آسا در ۱۳۰۰ کیلومتر دورتر بتابانند. این گیرنده که در داکوتای جنوبی قرار دارد چگونگی تغییر این ذرات را در طول مسیر بررسی می کند. این پرتو در طول مسیر و در هنگام عبور از صخره های زیرزمینی به عرض چند کیلومتر در زیر زمین گسترده خواهد شد و به پژوهشگران این فرصت را می دهد تا دریابند چه تعدادی از نوترینوها تغییر کرده اند. محققان اکنون نمونه اولیه ای از این گیرنده را ساخته اند که البته نمونه واقعی از نظر اندازه ۲۰۰ برابر نمونه اولیه خواهد بود.
پیش از این محققان و دانشمندان از طریق سیارههای مختلف، ستارگان و مطالعه درباره برخورد شهاب سنگها به مواد و عناصر تشکیل دهنده سیارههای بسیار کهن پی برده بودند. بهگفته برخی از دانشمندان طبق آخرین بررسیهای بهعمل آمده، جهان تقریباً ۱۳.۸ میلیارد سال پیش پس از بیگ بنگ پدید آمده است ، هدف اصلی این پروژه بین المللی دست یابی به شناختی بهتر از تأثیر این ذرات اسرار آمیز در اولین لحظات شکل گیری جهان است.
انتهای پیام/