به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛
يوسف جبارزاده افزود: در راستاي سياست هاي تشويقي وزارت نيرو مبني بر بکارگيري انرژِي هاي نو، نخستين واحد توربين بادي استان با ظرفيت 5/2 مگاوات در کهک راه اندازي گرديد و براي تست نهايي نيز به شبکه توزيع متصل شد.
وي با اشاره به راه اندازي اين توربين بادي از سوي شرکت انرژي هاي تجديد پذير مپنا، تاکيد کرد: براساس توافقات بعمل آمده تا پايان امسال و با انجام تست نهايي، يک واحد 5/2 مگاواتي ديگر در همين منطقه به شبکه توزيع متصل مي گردد.
به گفته وي، براي راه اندازي هر توربين بادي با ظرفيت 5/2 مگاوات 150 ميليارد ريال هزينه مي شود.
جبارزاده اضافه کرد: دولت بطور ميانگين هرکيلووات ساعت توليد برق واحدهاي توربين بادي حدود چهار هزار و 430 ريال به بخش خصوصي پرداخت و برق توليدي را به شبکه توزيع تزريق مي نمايد.
مديرعامل شرکت توزيع نيروي برق استان قزوين يادآور شد: با توجه به توافقات صورت گرفته با بخش خصوصي تا تابستان سال آينده با اضافه شدن 6 واحد ديگر توربين هاي بادي در اين منطقه، ظرفيت نيروگاه بادي استان قزوين به 20 مگاوات افزايش خواهد يافت.
اين مسوول ادامه داد: طي يک سال گذشته کارهاي تحقيقاتي و نصب ايستگاههاي باد با توجه به ظرفيت بالقوه و مطلوب انرژي بادي در استان انجام شده و تاکنون نيز 800 مگاوات موافقتنامه احداث نيروگاه بادي براي متقاضيان بخش خصوصي در استان صادر شده و بسياري از شرکت هاي درخواست کننده نيز عمليات زيرساخت خود را انجام و در حال واردات توربين هاي بادي خود مي باشند.
همجنين وي افزود: با توجه به گذر تونل بادي منجيل از مناطق استان قزوين از جمله ˈجرندقˈ، ˈپايوليˈ و کوهين، مي توان ظرفيت توليد انرژي برق را در مناطق ياد شده بطور محسوسي بالاتر از حد پيش بيني هاي بعمل آورد./س