به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ،پورمهدی در آیین آغاز به کار نخستین کنگره بین المللی تخصصی زمین شناسی زمین لرزه در تبریز افزود: ایران در منطقه خاورمیانه جزو کشورهایی است که بیش از 30 بلایای طبیعی در آن رخ می دهد.
وی گفت: آذربایجان شرقی از استان هایی است که این رخدادها و بلایای طبیعی به خصوص زمین لرزه در طول تاریخ بسیار در آن اتفاق افتاده و شهر تبریز با قرار گرفتن بر روی گسل تبریز در طول تاریخ بارها با خاک یکسان شده است.
وی اظهارکرد: زمین لرزه یک رخداد کاملا طبیعی است و علت خسارت ها و مصیبت هایی که با هر زمین لرزه مردم این شهر با آن مواجه می شود، فقدان عبرت آموزی برای ساخت و سازهای حرفه ایی و اصولی مطابق با استانداردهای روز جهانی است.
پورمهدی با اشاره به زلزله ویرانگر ژاپن در سال 1923 میلادی گفت: آنها با استفاده از تجربه ای که در این زمین لرزه به دست آوردند به مرحله ای رسیده اند که اکنون با وقوع زمین لرزه های بالای هفت ریشتر هیچ خسارتی را متحمل نمی شوند.
وی ادامه داد: گسل تبریز توانایی تولید زلزله های بالای هفت ریشتر را دارد و اثرات تخریبی بعد از زمین لرزه های کمتر از پنج ریشتر از جمله خرابی ساختمان ها، راه ها، پل ها، شریان های حیاتی و مراکز امدادی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش رونق اقتصادی و فرهنگ بومی و منطقه داشته باشد.
وی اضافه کرد: ساخت و سازهای اصولی و رعایت نقاط ایمنی نقش بسزایی در کاهش میزان تلفات جانی و مالی دارد که باید مهندسان، طراحان و تمام مسوولان و عواملی که در این امر سهیم هستند بر نحوه ساخت و سازها توجه ویژه ایی داشته باشند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: ضروری است تحقیقات و دستاوردهای پژوهشی که در کشور انجام می شود به خصوص مقالاتی که در این کنگره ارایه می گردد، کاربردی شود.
وی با تاکید بر مطالعه تاریخچه گسل تبریز و اثرات ویرانگر آن افزود: ساخت و ساز ایمن و ساماندهی مناطق حاشیه نشین و جلوگیری از شهرک سازی در مناطق فرسوده از جمله موضوعاتی است که استانداری آنرا پیگیری می کند.