سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلفن همراه مخل آموزش در مدارس است/مدارس سال آینده نیز پنج شنبه ها تعطیل اند

در سال تحصیلی اینده به غیراز مدارسی که روز بدون کیف و کتاب را اجرا می‌کنند مابقی مدارس در روزهای پنج‌شنبه تعطیل هستند.

به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران حمیدرضا کفاش درنشست خبری  امروز خودگفت: زمانی که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها اجرایی شد، گزارشی توسط آموزش و پرورش ارائه شد مبنی بر اینکه پنج شنبه‌ها به عنوان یک فرصت تربیتی مدنظر قرار بگیرد و بعدها روز 5شنبه برای معلمان ابتدایی به منظور رفع تبعیض تعطیل شد پس از آن بود که گزارشی درخصوص تعطیلی پنج شنبه مدارس ابتدایی برای رئیس جمهور وقت قرائت شد که در این جلسه اعلام شده بود چه طرح خوبی، برای سایر پایه‌ها نیز آن را اجرا کنید.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش  اظهار داشت: هم‌اکنون آموزش و پرورش با برنامه‌ای مواجه شده که روزهای پنج شنبه در تمام کشور مدارس تعطیل هستند.

کفاش گفت: با احیای روزهای پنج شنبه قرار است تا فعالیت‌های تربیتی و پرورشی را برای این روز برنامه ریزی کنیم و در همین زمینه روز پنج‌شنبه به نام روز بدون کیف و کتاب اعلام شد و با تشکیل کمیته‌ای در حال برنامه ریزی برای این روز هستیم و پیش‌نویسی از فعالیت‌های مختلف در این روز تحت عنوان سبکبار به سوی مدرسه در نظر گرفته‌ایم که بوفه‌ای از مجموعه فعالیت‌های قابل انجام در مدارس در روزهای پنج شنبه لحاظ شده است.

وی با اشاره به اینکه این پیشنهادات هنوز قابل استناد نیست و پس از این که طرح به صورت نهایی تدوین شد وارد مرحله اعتباربخشی می‌شویم، بیان کرد: بعد از تصویب این طرح‌های پیشنهادی در شورای عالی آموزش و پرورش اجرای آزمایشی آن را در تعدادی از مدارس شاهد خواهیم بود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت:‌از 250 میلیارد تومان بودجه اعتباربخشی که برای سال 93 درنظر گرفته شده است اعتباری را برای اجرای آزمایشی یک روز بدون کیف و کتاب در نظر گرفته‌ایم البته باید توجه داشت که اجرای آزمایشی این طرح هزینه چندانی را به همراه ندارد. در حال حاضر چون تعداد مدارسی که قرار است یک روز بدون کیف و کتاب در آنها اجرایی شود، مشخص نیست نمی‌توان رقمی را که برای این طرح در نظر گرفته شده اعلام کرد.

کفاش ادامه داد: روز بدون کیف و کتاب برای سال آینده به صورت آزمایشی در تعدادی از مدارس اجرا می‌شود که پس از موفقیت برای سال تحصیلی 94-95 تعداد مدارس تحت پوشش را گسترش می‌دهیم البته در سال تحصیلی آینده جز در مدارسی که میزبان اجرای آزمایشی یک روز بدون کیف و کتاب هستند تعطیلی پنج‌شنبه‌ها ادامه خواهد داشت.

وی  افزود: برای تامین نیروهای موجود از نیروهای رسمی، بازنشسته و ظرفیت سازمان دانش‌آموزی استفاده می‌کنیم البته الزامی برای حضور تمام معلمان وجود ندارد.

همچنین سازمان دانش‌آموزی 15 هزار مربی آموزش دیده دارد که برای اجرای یک روز بدون کیف و کتاب می‌توانند به ما کمک کنند.

 معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورشبا اشاره به اینکه در حوزه پرورشی بر اساس سیاست دولت و وزیر آموزش و پرورش نقش خود را از انجام فعالیت‌های تربیتی مستقیم به رصد فعالیت‌های تربیتی در حوزه‌های مختلف تغییر می‌دهیم، افزود: معاونت پرورشی بخش پرورش را که در سند تحول بنیادین ذکر شده است را مطالبه خواهد کرد و به سمت مطالبه‌گری از حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش حرکت می‌کنیم. معتقدیم که نقش حوزه‌های دیگر در تربیت کمتر از نقش معاونت پرورشی نیست.

وی افزود: با رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس جلسه‌ای داشتیم تا از این پس این سازمان صرفا متولی ساخت مدرسه نباشد بلکه در حوزه اردوگاه‌های تربیتی، نمازخانه و میادین ورزشی نیز فعالیت کند تا معاونت پرورشی برای ساخت و تجهیز نمازخانه مدارس مجبور نباشد تا از خیران کمک بگیرد و این وظیفه را سازمان نوسازی باید انجام دهد.


کفاش در خصوص نصب دوربین مدارس بسته در مدارس گفت: استفاده از دوربین مدارس بسته برای حفظ امنیت فضای آموزشی ایرادی ندارد اما اگر در جهت کنترل کیفیت مدارس و جریان و فرایند تعلیم و تربیت باشد، ممنوع است و نصب دوربین در کلاس درس صحیح نیست.

وی گفت: در مجلس مقرر شده است تا ۲۰ میلیارد تومان مازاد بر سال ۹۲ به بودجه پرورشی و فرهنگی اختصاص یابد؛ ۲۵۰ میلیارد تومان نیز بودجه کیفیت بخشی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی برای آموزش و پرورش پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲ هزار کانون و اردوگاه فرهنگی و تربیتی در آموزش و پرورش دایر هستند، افزود: نمایندگان مجلس مصوب کردند که وجوهی که این اردوگاه‌ها و کانون‌ها برای انجام فعالیت ها دریافت می‌کنند، برای توسعه خودشان هزینه شود.

کفاش به افزایش اعتبار بودجه سازمان دانش‌آموزی اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته بودجه این سازمان ۸ میلیارد تومان بود که ۵۰ درصد آن اختصاص یافت و امسال ۱۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

کفاش اظهار داشت: در شروع سال تحصیلی، رئیس‌جمهور سخنرانی داشتند که ۲۰ نکته را از آن سخنرانی احصاء کردیم و بلافاصله بعد از آن، کمیته‌های متشکل از معاونان ذیربط تشکیل شد.

وی با بیان اینکه زنگ کتابخوانی در مدارس ابتدایی بخشنامه شد، افزود: زنگ کتابخوانی به معنای خواندن و قرائت کتاب در مدارس است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: در دوره متوسطه نیز ماده واحده‌ای در شورای عالی آموزش و پرورش آماده شد تا صحن شورا تصویب شده و اجرایی شود تا برای سال آینده عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز از پیش‌بینی گفت‌وگو برای دانش‌آموزان در دروس جدید مانند سبک زندگی و پژوهش و فناوری خبر داده است.

وی  گفت: در سال تحصیلی آینده این موضوع احیا می‌شود و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در این خصوص اقدام کرده است و در سال آینده زنگ انشاء را در حوزه ادبیات خواهیم داشت.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در جهت توجه به نویسندگی و انشاء، دراسفند امسال نویسندگان جوان و دانش‌آموزی در مراسمی حضور دارند و بخشی از نوشته‌های آن مجلد می‌شود؛ ضمن اینکه در پایه‌های چهارم، پنجم و ششم ابتدایی مسابقه انشاء نویسی برگزار می‌شود.

انتهای‌پیام/






برچسب ها: مدارس ، کتاب ، بومی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.