سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اندیشکده نشنال اینترست:

آمریکا فاقد یک استراتژی مناسب در قبال منطقه آسیا اقیانوسیه است

عضو مجلس نمایندگان آمریکا در جریان نشستی در مرکز نشنال اینترست مدعی شد که آمریکا فاقد یک استراتژی جامع دفاعی در منطقه آسیا اقیانوسیه است تا بتواند با تهدید‌های احتمالی از طرف چین مقابله کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، به نقل از اندیشکده مرکز نشنال اینترست، عضو کمیسیون فرعی خدمات نیروهای مسلح مجلس آمریکا با اشاره به فقدان یک استراتژی دفاعی مناسب در منطقه آسیا اقیانوسیه تأکید کرد: باید از خواب غفلت بیدار شد و با به کار‌گیری تکنولوژی‌های نظامی پیشرفته، تخصیص بودجه مناسب به امور نظامی و تعیین یک استراتژی جامع برای این منطقه به مقابله با تهدید‌های احتمالی نسبت به منافع امنیتی آمریکا پرداخت.

 وی در ادامه گفت: یکی از این تهدید‌های قطعی در این منطقه، "چین" است، هرچند این کشور دشمن آمریکا نیست، اما طرح چنین رویکردی برای تنظیم استراتژی امنیتی آمریکا نسبت به این منطقه، ضروری است.
 
"رندی فوربز"، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا، در سخنرانی در مرکز نشنال اینترست، اظهار کرد: "من نمی‌خواهم پنج سال بعد از این از خواب بیدار شده و متوجه شوم که یک "عامل تعیین کننده" را در تکنولوژی نظامی از دست داده‌ام".

فوربز همچنین فقدان استراتژی آمریکا را در آسیای شرقی مورد نکوهش قرار داد.

وی به عنوان رئیس کمیسیون فرعی خدمات نیروهای مسلح مجلس آمریکا در نیروهای دریایی و نمایش قدرت، یکی از رهبران روابط میان استراتژی و سیاست‌های مربوط به بودجه است.

 گفتگوی او در مرکز نشنال اینترست، که توسط "هری کازیانیس"، سردبیر نشریه نشنال اینترست، تنظیم شده است، پیرامون این موضوعات می‌چرخد.

فوربز یک رویکرد مرکزی را در مورد استراتژی دفاعی در منطقه آسیا اقیانوسیه به کنگره ارائه کرده و بینش‌هایی را در مورد اینکه شخصیت‌های نظامی و کارشناسان سیاست خارجی چگونه می‌توانند ارتباط بهتری با سیاست‌گذران و قانون‌گذاران برقرار کنند، مطرح می‌کند.
 
فوربز بر روی چند نکته کلیدی تمرکز می‌کند؛ از جمله نیاز به تعیین تکنولوژی‌های نظامی در آینده و سرمایه‌گذاری در آنها، نیاز به تعریف آشکار یک استراتژی جامع برای منطقه آسیا اقیانوسیه و ماهیت در حال تحول فرآیندی که کنگره طی آن بودجه دفاعی را تنظیم کند.
 
وی در خصوص تکنولوژی‌های حساس و جدید نظامی، یا به تعبیر خودش "عوامل تعیین‌کننده"، مثال‌هایی را از هفت‌تیر ، کلت ، قایق هیگینز، کرجی ساحلی آبی خاکی زمان جنگ جهانی دوم، مطرح می‌کند.

هر دو اینها تکنولوژی‌های جدید تأثیر‌گذاری بودند که تقریباً توسط بوروکراسی خشک و محافظه کار ارتش نادیده گرفته شدند و هر دو در نهایت تأثیرات قابل توجهی بر قدرت و امنیت آمریکا دارند.

فوربز این را بخش مهمی از نقش خود به عنوان یکی از رهبران کنگره در زمینه دفاع لحاظ می‌کند که تضمین نماید آمریکا "عامل تعیین کننده" بعدی را از دست نخواهد داد.

 فوربز مدعی است که موشک جدید بالستیک ضد کشتی "دی‌اف-21دی" چین، هفت تیر کلت امروزی است، اما او ابراز اطمینان کرد که آمریکا توانایی غلبه بر آن را دارد، اگر ما به خواب نرفته و «عامل تعیین کننده» دیگری را پیدا کنیم.

هرچند پیشرفت مداوم تکنولوژی در پیام فوربز نمایان است، اما وی در مورد از دست دادن توانمندی‌های مفید، به دلیل شتاب و عجله به سمت پیشرفت‌های تکنولوژیک نیز هشدار می‌دهد؛ مانند توانایی رسم نمودار در نیروی دریایی، وی فلسفه خود را در مورد تکنولوژی دفاعی این گونه خلاصه می‌کند،"من از کلت بعدی نمی‌ترسم، من می‌خواهم کلت بعدی را داشته باشم".

 
فوربز به دلیل فقدان یک استراتژی صریح، منسجم و جامع برای سیاست دفاعی آمریکا در منطقه آسیا اقیانوسیه ابراز تأسف می‌کند، جنگ دریایی هوایی یک مفهوم است و نه یک استراتژی، و به هیچ منطقه‌ای در دنیا وابسته نیست.

فوربز می‌گوید که دولت اوباما یک استراتژی را مشخص نکرده است که برنامه دفاعی، تهیه و آماد و تلاش‌های دیپلماتیک با متحدان منطقه‌ای آمریکا  را با برنامه‌ای برای مقابله با تهدید‌های احتمالی ایجاد شده از طرف چین ادغام کند.

وی همچنین می‌گوید: "با هر کارشناسی که مصاحبه کردم معتقد است هیچ استراتژی صریح و منسجمی در این باره وجود ندارد".

فوربز یک ارزیابی حساب شده از قدرت چین ارائه کرده و استدلال می‌کند که آنها فعلاً چالشی جدی برای قدرت آمریکا نیستند، اما او مدعی است که آمریکا در حال وارد شدن به یک دوره 10 ساله است که ما باید از عهده چین بر بیاییم؛ تا زمانی‌که محدودیت‌ها بر رشد اقتصادی چین این تهدید را کاهش دهند.

 این دوره جدید، مستلزم یک رویکرد استراتژیک جدید است، چون ما بر روی تایوان تمرکز کرده بودیم، اما حالا باید یک  استراتژی جدید را گسترش دهیم که حول مشاجرات بی‌شمار منطقه‌ای چین در دریا متمرکز باشد.

فوربز معتقد است که علی‌رغم روابط تقریباً خشن میان برخی از متحدان آمریکا در آسیا اقیانوسیه، این متحدان تابع این استراتژی خواهند بود، چون سفرای کره جنوبی، ژاپن و استرالیا همگی در دفتر من ادعای مشابهی را در مورد چین بیان کردند.
 
بالاخره، فوربز به این مسئله می‌پردازد که سیاست دفاعی چگونه در کنگره شکل می‌گیرد، او فقدان رهبری متمرکز بر روی دفاع را مورد انتقاد قرار داده و این واقعیت را ذکر می‌کند که تعداد کمی از رهبران کنگره زحمت حضور در جلسات توجیهی محرمانه در مورد تأثیرات ناشی از مصادره اموال را به خود می‌دهند.

بنابر نظر فوربز، در حالی‌ که تنها 7 درصد از مردم آمریکا در حال حاضر هزینه‌های دفاعی را به عنوان اولویتی مهم به حساب می‌آورند، این رقم در صورتی که آمریکا با نزاعی جدی روبرو شود باید 97 درصد باشد.

وی همچنین چالش‌هایی را در یک رقابت تهیه و آماد دفاعی با چین برای آمریکا پیش‌بینی کرد.

فوربز اظهار کرد که آمریکا یک سری تعهدات امنیتی جهانی دارد و هزینه‌های غرامت کارمندان و مراقبت و درمان دفاعی آن بسیار بالاتر از چین است، بنابراین آمریکا همواره سهم کمتری از بودجه کل دفاع خود را به مقابله با توانمندی‌های چین اختصاص می‌دهد، در حالی‌که چین می‌تواند سهم بیشتری را به رقابت با توانمندی‌های آمریکا در آسیا اختصاص دهد.

به طور کلی، فوربز با ابراز امیدواری یادآور شد که سیاست دفاعی با مدیریت مناسب می‌تواند این امکان را برای آمریکا فراهم کند که از چین پیشی گرفته و تعهدات خود را نسبت به متحدان آسیایی حفظ کند.

فوربز بر لزوم ادغام محکم‌تر برنامه‌ریزی نظامی ، تهیه و آماد با متحدان منطقه‌ای آمریکا تأکید کرده و نیز پیشنهاد می‌کند که برای ایجاد ناآرامی و متمرکز کردن چین بر روی مسائل دیگر، باید بر متحدان خود تکیه کنیم.

وی تأکید می‌کند که چین دشمن آمریکا نیست و 10 فوت یا 3 فوت قد ندارد، اما این طرز فکر در مورد چین در تنظیم استراتژی امنیت ملی ما ضروری و اساسی است.


انتهای پیام/

منبع: تسنیم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.