سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بامداد امروز صورت گرفت؛

عزیمت "ظریف" و تیم مذاکره‌کننده ایرانی به وین

وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز دوشنبه(28 بهمن ماه) در راس هیئتی برای آغاز دور جامع گفتگوهای ایران و 1+5، تهران را به مقصد وین ترک کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز دوشنبه(28 بهمن ماه) در راس هیئت مذاکره‌کننده ایرانی برای آغاز دور جامع گفتگوهای هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، تهران را به مقصد وین ترک کرد.

شایان ذکر است؛ سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه، محمد امیری مدیرکل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و رحیمیان از مدیران سازمان انرژی اتمی در ترکیب تیم مذاکره کننده ایرانی هستند.

گفتنی است؛ "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان، درباره مذاکرات آتی ایران با ۱+۵ تصریح کرد: امیدوارم با شروع مذاکرات در وین در روز ۲۸ بهمن ماه که من و خانم اشتون جلسه مشترکی خواهیم داشت و پس از آن جلسه رسمی ایران و ۱+۵ در روز ۱۸ فوریه انجام می‌شود، وارد مذاکرات جدی برای راه حل نهایی بشویم.  
 
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین خاطرنشان کرد: جزء غیرقابل فرموشی در این راه حل نهایی وجود دارد و آن رفع تمامی تحریم‌هاست، اگر کسی بگوید مذاکرات با حفظ تحریم‌ها ادامه پیدا می‌کند اینطور نیست، نتیجه مذاکرات باید رفع تمامی تحریم‌ها باشد و بازی معقول‌تر بین بازیگران در این حوزه که انشاء الله همین وضعیت هم ایجاد خواهد شد.

از سوی دیگر "حسن قشقاوی" معاون پارلمانی و امور کنسولی وزارت امور خارجه روز جمعه در آستانه مذاکرات ایران و 1+5 در گفتگو با شبکه خبری پرس تی‌وی بر این امر تاکید داشته که  فقط درباره برنامه هسته‌ای با 1+5 مذاکره می‌کنیم.

 


وی همچنین اعلام کرد: همانطور که مقامات وزارت امور خارجه بارها اعلام کرده‌اند، موضوع این مذاکرات تنها هسته‌ای خواهد بود.
 
قشقاوی افزود: که تهران و گروه 1+5 مذاکراتی "مهم و نفس‌گیر" پیش از رسیدن به یک توافق نهایی برای حل موضوع هسته‌ای ایران خواهند داشت.

"مرضیه افخم" سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز چهارشنبه (23 بهمن ماه) تاکید کرد: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران تنها موضوعی خواهد بود که در دستور مذاکرات هسته‌ای قرار دارد.


 


وی این اظهارات را پس از آن بیان کرد که "برنادت میهان"، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در گفتگو با پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن در روز سه‌شنبه گفت که آمریکا قصد دارد آزمایشات موشکی ایران را تحت توافق‌نامه نهایی با ایران متوقف کند.
 

همچنین پیش از این نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی مذاکرات دو روزه درباره ادامه همکاری‌ها مذاکره کرده و توافق‌های جدیدی مطرح کردند.

نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران، ضمن بررسی اقدامات اولیه مرتبط با بیانیه تهران(20 آبان‌ماه)، در خصوص چگونگی ادامه همکاری‌ها مذاکره کردند.

در این مذاکرات علاوه بر بیانیه تهران در راستای تفاهمات صورت گرفته در قالب برنامه اقدام مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+5، موضوعات جدید توافق شده جهت همکاری‌های داوطلبانه نیز مطرح شد.


این در حالی است که  "وندی شرمن" معاون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا هم‌زمان با آغاز اجرای گام اول "طرح اقدام مشترک" ایران با کشورهای 1+5 در کمیته روابط خارجه سنای آمریکا اظهار داشت: درحالی که برای دستیابی به راه حلی جامع در مورد برنامه هسته‌ای ایران مذاکره می‌کنیم از تلاش‌هایمان برای متوقف کردن نقض حقوق بشر در ایران، حمایت این کشور از تروریسم و مداخله آن در امور منطقه‌ای دست بر نخواهیم داشت و ایران را در این موارد مسئول می‌دانیم.




ما همچنان در مورد اقدامات ایران در زمینه ایجاد بی‌ثباتی در منطقه که امنیت شرکای ما را مانند اسرائیل و متحدانمان در منطقه خلیج فارس به خطر می اندازد  به شدت نگرانیم.

"سیدعباس عراقچی" معاون وزیر خارجه ایران و همچنین مذاکره‌کننده ارشد تیم هسته‌ای ایران نیز در پاسخ به اظهارات معاون وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت: باید به آقای کری و خانم شرمن و دیگر آمریکایی‌هایی که چنین مواضعی اتخاذ می‌کنند گفت که این آزموده‌های غلط خود را تکرار نکنند آن‌ها تجربه کرده‌اند در طول مذاکرات قبلی در ژنو که ما تحت فشار مذاکره نمی‌‎کنیم، ما اجازه نمی‌دهیم کسی برایمان دستورالعمل مذاکرات تعیین کند. 

 


وی تاکید کرد: خانم شرمن یادش نرود آمریکا فقط یک عضو ۱+۵ است، انقدر بزرگنمایی نکند؛ ما با ۱+۵ مذاکره می‌کنیم. خانم شرمن و دولت آمریکا حق ندارد دستور مذاکرات برای مجموعه ما تعیین کند. ما قطعا اجازه نمی‌دهیم که آن‌ها دستور مذاکرات را برایمان تعیین کنند. ما اجازه نمی‌دهیم که خانم شرمن برای ایران نیاز تعریف کند که ما به چه چیزی نیاز داریم و به چه چیزی نیاز نداریم. درباره تاسیسات هسته‌ای و سایت فردو نه به وی نه به هیچ کس دیگری اجازه نمی‌دهیم از طرف مردم تصمیم بگیرند این تصمیم خودمان است مربوط به استقلال ما می‌شود. 

اضافه می‌شود، "علی آهنی" سفیر کشورمان در پاریس طی مصاحبه‌ای با شبکه "تی‌وی‌پنج" فرانسه اعلام کرد: اوباما در ملاقات خود با اولاند گفت یک تن آجر بر سر شرکت‌های اروپایی که با ایران سرمایه گذاری کنند، خواهد ریخت؛ عکس‌العمل شما چیست؟ وی گفت تا زمانی که تفاهم نهایی با ایران به دست نیامده است (البته) استفاده از این نوع لحن و اصطلاحات علیه شرکت‌های اروپایی و فرانسوی از سوی رئیس جمهوری آمریکا تعجب‌آور بود و معنایش این بود که می‌خواهند فضا و بازار ایران را برای خودشان نگاه دارند و می‌خواهند دستورات و تصمیمات خود را به دیگران تحمیل کنند و این نوع عمل نفرت‌آور است. در نتیجه باید هشیار بود تا فرصت‌ها  را از دست نداد. طی 6 ماه آینده با توجه به توافق ژنو، شرکت‌های فرانسوی در زمینه‌های مجاز مانند صنایع خودروسوزی، قطعات هواپیماهای غیر نظامی، صنایع دارویی و صنایع غذایی که در این زمینه‌ها با توان هستند باید بیشتر فعال باشند.




حال باید منتظر بود و دید در حالی که مجلس سنای آمریکا در مرحله اجرایی شدن گام اولیه مذاکرات هسته‌ای کشورمان با زیر پا گذاشتن صداقت و بهانه‌جویی‌ها به منظور حمایت از حقوق بشر به اعمال دور جدید تحریم‌های چند شرکت ایرانی اقدام کرده‌ و عملا توافقنامه ژنو را نقض کرده‌اند، چگونه می‌توانند با جلب اعتماد جمهوری اسلامی ایران مسیر طولانی ژنو را این بار در وین ادامه دهند.

شایان ذکر است؛ ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) به علاوه آلمان در ماه نوامبر سال میلادی گذشته توافق‌نامه‌ای را با ایران امضاء کردند که براساس آن برخی از تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران در ازای توقف موقتی بخش‌های حساسی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران لغو می‌شود.
 
این در حالی است که دو طرف قرار است در تاریخ 29 بهمن مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به توافق نهایی را از سر بگیرند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ظریف ، وین ، مذاکرات ، سفر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.