به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، پرویز اخوان با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه کاشی و سرامیک ایران حدود 400 میلیون متر مربع است، گفت: کاشی و سرامیک کشور در دنیا رتبه پنجم و در آسیا رتبه سوم را دارد و شرایط ما به گونه ای است که از نظر کمیت تولید از ایتالیا رتبه بالاتری داریم.
وی مصرف کاشی و سرامیک در کشور را 300 میلیون متر مربع در سال ذکر کرد و افزود: 280 هزار نفر در کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم در این صنعت مشغول به کارند و صادرات ایران در این حوزه رتبه ششم جهان را دارد.
رییس انجمن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان عنوان کرد: وجود منابع غنی کانی غیرفلزی، منابع انرژی و تغییر فرهنگ مردم به استفاده از کاشی و سرامیک باعث رشد سرمایه گذاری در صنعت کاشی و سرامیک کشور شده است.
اخوان با بیان اینکه با وجود این مزیت ها، ماشین آلات کاشی و سرامیک و دانش این صنعت باید به روز شوند، ادامه داد: بخش تحقیق و توسعه در واحدهای این صنعت باید گسترش یابد، همچنین می توان با ارتقای آموزش به نیروی کار، بهره وری این صنعت را زیاد کرد.
وی با اعلام اینکه افزایش نرخ دلار صادرات کاشی و سرامیک ایران را رونق داده است، گفت: صادرات این محصولات به به افغانستان، عراق، حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صورت می گیرد و در صورتی که برای دستیابی به بازارهای هدف برنامه ریزی کنیم می توانیم به افریقا، اروپا، آمریکا و کانادا هم صادرات داشته باشیم.
اخوان با تاکید بر لزوم تامین زیرساخت ها برای گسترش این صنعت، بیان کرد: وضعیت حمل و نقل باید بهبود یابد، بهره بانکی در تامین سرمایه در گردش کم شود و شرکت شهرک ها زیرساخت های لازم را تا محل کارخانه تامین کند.
رییس انجمن کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اظهار کرد: نرخ بهره بانکی در کشور ما حدود 25درصد است در حالی که در کشورهای رقیب چنین نیست، همچنین تورم بالا در ایران در کشورهای خارجی وجود ندارد و این موضوع رقابت را دشوار می کند.
اخوان به افزایش قیمت حامل های انرژی اشاره کرد و گفت: در حالی که منابع انرژی برای صنعت ما یک مزیت بود، با گران شدن آن به یک چالش تبدیل شده است و در این خصوص دولت باید به طور جدی به تولیدکنندگان کمک کند./