به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،بهرام دلفان، افزود: بیشتر کارخانجات تولید دارو در استانهای تهران و اصفهان متمرکزند و در لرستان تنها سه کارخانه تولید فرآوردههای گیاهی شامل داناکاسیان، خرمان و تولید عرقیات در الشتر داریم.
وی با بیان اینکه در این سه کارخانه 5 قلم محصول شامل زیتونکس، دنتول، رکتول، زیتواکس و بلفارل که بیشترین مصرف را در ایران دارد تولید میشود، اضافه کرد: این محصولات مصارف مختلفی دارند.
این فعال اقتصادی در حوزه دارو با اشاره به مشکلات در این عرصه اظهار کرد: زمین مناسب برای کشت گیاهان دارویی در استان وجود دارد اما متاسفانه در اختیار شرکتهای تولیدی قرار نمیگیرد و اگر این شرکتها بخواهند زمینهای مذکور را تهیه کنند با هزینه هنگفتی مواجه میشوند که انتظار میرود منابع طبیعی زمین مورد نیاز را در اختیار این شرکتها قرار دهد که تاکنون شاهد این همکاری از سوی منابع طبیعی نبودیم.
وی با بیان اینکه در برخی از شهرهای استان از گیاهان دارویی برای تزئین و بهرهبرداری صنعتی در فضای سبز شهری استفاده شده است، اضافه کرد: برای زیباسازی شهر و بهرهبرداری اقتصادی میتوان ازمورت استفاده کرد که در این راستا مسئولین امر همکاری لازم را با ما نداشتند.
دکتر دلفان با اشاره به اینکه تولید داروهای گیاهی تخصصی است و هرکسی نمیتواند وارد این عرصه شود، بیان کرد: البته در عطاریها سو استفادههایی توسط برخی افراد که علم لازم به این موضوع را ندارند مشاهده میشود.
یک فعال اقتصادی درحوزه دارو تصریح کرد: نباید به برخی مطالب که از شبکههای اینترنتی ارائه و محصولات دارویی را در معرض فروش قرار میدهند اعتنا کرد چرا که اغلب آنها مجوز فروش ندارند و مطالب علمیشان مورد تائید وزارت بهداشت نیست و تنها مطالبی درست است که به تایید وزارت بهداشت رسیده باشد.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی شرکتهای تولید دارو در استان این است که تسهیلات مناسب و آسان در دسترس آنها نیست و برای تامین هزینههای مورد نیاز جهت تولید، این شرکتها مسیرها و پروسههای طولانی را باید طی کنند در حالیکه اگر صنعت داروهای گیاهی در استان رشد کند، باید تسهیلات مناسبی با موانع کمتر بدون قوانینی دست و پاگیر در اختیار متقاضی قرار گیرد.
انتهای پیام/م