سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرح کامل جدول المپیک زمستانی سوچی 2014

المپیک زمستانی سوچی 2014 از هفت فوریه آغاز شد و تا 23 فوریه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران، بزرگترین مسابقات زمستانی جهان که از آن تحت عنوان المپیک زمستانی یاد می‌شود امسال به میزبانی سوچی روسیه برگزار شد رقابت‌هایی که تحت تدابیر شدید امنیتی در این بندر دریایی با استقبال چشمگیر بیش از 80 کشوردنیا آغاز شد.

روسیه برای میزبانی این رقابت‌ها رکورد صرف هزینه را شکست و حضور بیش از 35 هزار نیروی پلیس در سوچی این المپیک را به یکی از امنیتی‌ترین المپیک‌های تاریخ تبدیل کرده است.

تیم ملی کشورمان نیز در این دوره از بازی‌های المپیک زمستانی که بیست و دومین دوره آن است با پنج نماینده (یک نماینده بیشتر از دوره قبل) حضور دارد.

*آلمان پیشتاز مدال‌های المپیک زمستانی

تا به امروز که 8 روز از آغاز بیست و دومین دوره بازی‌های المپیک زمستانی می‌گذرد کاروان آلمان با 7 طلا، سه نقره و 2 برنز و در مجموع 12 مدال صدرنشین جدول بازی‌هاست.

عملکرد آلمانی‌ها آنقدر خوب بوده که پوتین هم این تلاش و نتیجه‌گیری ژرمن‌ها را تبریک گفته است.

دومین تیم برتر جدول تا به امروز سوئیس است، کاروانی که پنج طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورده است و اما کانادا که یکی از مدعیان اصلی این دوره از بازی‌ها بود با چهار طلا، پنج نقره و 2 برنز و در مجموع 11 مدال در رتبه سوم جدول قرار دارد.

*مروری بر مدال‌های سه تیم برتر به تفکیک رشته

آلمان،‌ سوئیس و کانادا سه تیم برتر المپیک زمستانی سوچی تا به این لحظه هستند.

آلمان 2 مدال در آلپاین، یک مدال در بیاتلون، یک مدال در اسکیت نمایشی، پنج مدال در لوژ سواری، یک مدال در نوردیک ترکیبی و یک مدال در اسکی پرش و یک مدال در صحرانوردی کسب کرده است.

سوئیس سه مدال در آلپاین، یک مدال در بیاتلون، 2 مدال در صحرانوردی و یک مدال در اسنوبرد کسب کرده است.

کانادا نیز 2 مدال در اسکیت نمایشی، شش مدال در فری استایل،  1 مدال در اسکیت مسافت کوتاه، یک مدال در اسنوبرد و یک مدال در اسکی سرعت به دست آورده است.

یکی از نکات جالب و تامل برانگیز این دوره، نزدیکی بسیار زیاد رکوردهای نفرات برتر در رقابت‌ها است و این حکایت از توازی رشد کشورها داشته است.

اینجا ثانیه‌ها و صدم ثانیه‌هاست که به یک نفر مدال طلا می‌دهد و دیگری را به نقره می‌رساند.

در جدول ذیل 20 تیم نخست را تا به این جای رقابت‌ها براساس تعداد مدال‌ها مشاهده می‌کنيد.


 
 
 
**دهمین تجربه حضور اسکی‌بازان ایرانی در المپیک
 
تیم‌های ملی اسکی کشورمان این بار دهمین حضور خود در المپیک زمستانی را با 5 نماینده تجربه خواهند کرد.

در این دوره اسکی  ایران دو سهمیه صحرا نوردی و سه سهمیه آلپاین را از آن خود کرده است.




 



در رشته صحرا نوردی سید ستار صید و فرزانه رضا سلطانی و  در رشته آلپاین محمد کیا دربند سری، حسین ساوه شمشکی‌، فروغ عباسی نمایندگان ایران هستند از نا کامان این دوره می‌توان به زوج المپیکی دوره گذشته اشاره کرد مرجان کلهر و پوریا ساوه شمشکی‌ که در بیست و یکمین دوره بازی‌ها نمایندگان آلپاین کشورمان بودند  در این دوره  در تیم ملی اعزامی حضور ندارند.
 
 مرجان کلهر‌ در اردوی اتریش با مصدو‌میت مواجه شد و المپیک امسال را از دست داد البته کلهر امسال یک رقیب جدی هم داشت فروغ عباسی ورزشکاری از استان فارس که نشان داد قابلیت‌های زیادی دارد و با همین توانایی‌ها توانست امسال سهمیه المپیک در رشته آلپاین‌ را از آن خود کند.
 
 پوریا‌  ساوه شمشکی‌ هم امسال در رقابتی تنگاتنگ‌ با حسین ساوه شمشکی‌ در لیگ بین‌المللی با فاصله بسیار کم سهمیه المپیک را از دست داد تا حسین ساوه شمشکی‌ برای دومین بار، حضور در المپیک زمستانی را تجربه کند.
 
 حسین ساوه شمشکی‌ به عنوان پرچمدار کاروان اعزامی به سوچی نیز انتخاب شد.
 
*مروری بر حضور ایران در المپیک زمستانی
 
 اسکی بازان کشورمان 9 دوره  در المپیک زمستانی حضور داشتند که این دوره در واقع پنجمین المپیک آن‌ها پس از پیروزی انقلاب است.
 
با نگاهی کوتاه به همین 4 دوره گذشته المپیک مسیر صعودی اسکی بازان ایرانی در کسب سهمیه المپیک زمستانی مشهود است.
 
 اسکی بازان ایرانی برای اولین بار در هفتمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی حضور پیدا کردند این بازی‌ها در سال  1956  در کورتینا‌ آمپزو‌ ایتالیا برگزار شد رضا بازرگان ، محمود بگلو، و بنیک‌ امیریان سه اسکی بازی بودند که  در این دوره حضور پیدا کردند تیم ایران بعد از ژاپن قوی‌ترین تیم آسیا شد.
 
 در هشتمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی در سال 1960 که آمریکا میزبان بود،  تیم ملی ایران به دلیل ضعف مالی شرکت نکرد دومین حضور ایران در المپیک زمستانی مربوط به نهمین دوره این بازی است که در سال 1964 و به میزبانی اینسبروک‌ اتریش برگزار شد.
 
آوانس‌ مگرون‌، فیض اله بندعلی‌، لطف اله کیا شمشکی‌ و کریم آقا خانی تیم ملی ایران  در این دوره را تشکیل  می‌دادند که توانستند در هر سه رشته آلپاین‌ به مقام پانزدهم تیمی در میان 35 کشور دست پیدا کنند.
 
ایران برای سومین بار در دهمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی حضور پیدا کرد آوانس‌ مگردون‌، فیض‌اله بند علی، لطف اله کیا شمشکی‌  و علی ساوجی تیم ایران را تشکیل می‌دادند.
 
 این بازی‌ها در سال 1968 در گرونوبل‌ فرانسه برگزار شد.
 
 ملی‌پوشان اسکی کشورمان در یازدهمین دوره بازی‌های  المپیک زمستانی در سال 1972  ‌ساپورو ژاپن‌ چهارمین حضور خود را تجربه کردند.
 
 در آن دوره تیم ملی ایران  متشکل از لطف‌اله کیا شمشکی‌،‌فیض‌اله بند علی‌ ، علی ساوجی و قربانعلی‌ کلهر بود که آوانس‌ مگر‌دون نیز مربیگری تیم را بر عهده داشت اسکی بازان کشورمان پنجمین حضور خود را در المپیک زمستانی دوازدهمین دوره این بازی‌ها تجربه کردند.
 
 میزبانی آن رقابت ها در سال 1976  به اینسبروک‌ اتریش رسیده بود در آن دوره قر‌بانعلی کلهر ، محمد کلهر، محمد هادی کیا شمشکی‌، اکبر کلیکی‌ و محمد رضا خرمی با سرپرستی آوانس‌مگردون و مربیگری فیلیپ‌ ماتیس‌ راهی المپیک شدند.
 
ششمین حضورایران در المپیک زمستانی و درواقع اولین حضور آن پس از انقلاب اسلامی به هجدهمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی مربوط می‌شود.
بازی‌هایی که در سال 1998 و به میزبانی ناگانو ژاپن برگزار شد.
 
حسن شمشکی نماینده رشته آلپاین کشورمان در این دوره از رقابت‌ها بود که به همراه محمد ساوه شمشکی ( مربی) و عیسی ساوه شمشکی ( رئیس هیئت) عازم ژاپن شد.
 
در همین سال برای اولین بار اسکی‌بازان کشورمان به مسابقات پاراالمپیک اعزام شدند. صادق کلهر و داوود جیرودی ورزشکاران تیم اعزامی به رقابت‌های پاراالمپیک بودند که با مربیگری محمد کلهر به مسابقات اعزام شدند.
 
هفتمین حضور اسکی‌بازان ایرانی درالمپیک زمستانی و دومین حضور آنها در المپیک پس از پیروزی انقلاب به نوزدهمین دوره این بازی‌ها برمی‌گردد.
 
این رقابت‌ها در سال 2002 در شهر سالت لیک سیتی آمریکا برگزار شد. در این دوره ایران دو سهمیه در المپیک داشت . مصطفی میرهاشمی از رشته صحرا ‌نوردی و باقر کلهر از رشته ‌آلپاین،‌ نمایندگان کشورمان در سالت‌سیتی بودند.
 
این برای اولین بار در تاریخ اسکی کشورمان بود که نماینده‌ای در ر شته صحرا ‌نوردی عازم رقابت‌ها می‌شد.
 
در این دوره عیسی ساوه شمشکی ریاست هیئت اعزامی، مرتضی ساوه شمشکی سرپرست تیم اسکی صحرانوردی و قربانعلی سولقانی سرپرست تیم اسکی آلپاین را بر عهده داشت.
 
درهشتمین دوره حضور کاروان اسکی ایران در المپیک که با سومین دوره حضور پس از انقلاب اسلامی نیز مقارن بود اسکی‌بازان ایران عازم بیستمین دوره بازی‌های المپیک زمستانی در تور‌ینو ایتالیا در سال 2006 شدند.
 
در این دوره یک ورزشکار آ‌لپاین و یک ورزشکار صحرا نور‌دی عازم المپیک شدند.
 
علیداد ساوه شمشکی‌ نماینده ‌آلپاین و مجتبی میر هاشمی نماینده صحرا‌نوردی کاروان اعزامی اسکی کشورمان بودند.
 
نیکول زول فرانسوی مربی تیم ملی الپاین و محمد کاظم کاویان هم مربی صحرا ‌نوردی بود.
 
عیسی ساوه شمشکی‌ نیز مسئولیت کاروان اعزامی به المپیک را بر عهده داشت. 
 
نهمین و آخرین دوره‌ی حضوراسکی‌بازان ایران در المپیک زمستانی که مصادف با چهارمین تجربه پس از انقلاب زمستانی بود چهار نماینده از ایران عازم ونکوور کانادا شدند.
پوریا و حسین ساوه شمشکی و مرجان کلهر در رشته ‌آلپاین و سید ستار صید در رشته صحرا ‌نوردی نمایندگان کشورمان بودند.
 
مهین ساوه شمشکی‌ و رستم کلهر و الکساندر اروین از اوکراین هم مربیگری کاروان اعزامی به کانادا را داشتند.
 
اما در این دوره از المپیک زمستانی اسکی‌بازان کشورمان پنجمین حضور پس از انقلاب و دهمین حضور خود در المپیک زمستانی را تجربه خواهند کرد.
محمد کیا دربند سری، حسین ساوه شمشکی‌ و فروغ عباسی در رشته آلپاین‌ و سید ستار صید و فرزانه رضا سلطانی در رشته صحرا ‌نوردی نمایندگان کشورمان در المپیک زمستانی ‌سوچی روسیه هستند.
 
علیداد‌ ساوه شمشکی‌ تیم ملی اسکی ‌آلپاین قول داده است که شاگردانش رکورد وی در المپیک که کسب رتبه 36 است را خواهند شکست.
باید منتظر ماند و دید نمایندگان پر تلاش وبا انگیزه اسکی کشورمان در بیست و دومین دوره المپیک زمستانی چه نتیجه‌ای از آن خود می‌کنند.
 


**مروری بر پرونده اسکی صحرانوردی در المپیک زمستانی؛ فراموش شده‌هایی که با انگیزه جنگیدند

تیم اسکی صحرانوردی کشورمان با 2 نماینده در این دوره از بازی‌های المپیک زمستانی حضور داشت.

فرزانه رضا سلطانی و سید ستار صید 2 اسکی بازی بودند که علیرغم کمبودها و بی‌توجهی به این رشته المپیکی شدند و به سوچی رفتند.

فرزانه رضا سلطانی اولین بانوی اسکی باز صحرا نوردی تاریخ ایران بود که به المپیک زمستانی راه پیدا کرد.

وی توانست در پیست دشوار و یخی سوچی در میان 76 اسکی باز هفتاد و سوم شود. نتیجه‌ای که با توجه به تمرینات و عدم تجربه برون مرزی رضا سلطانی نتیجه بدی نبود. وی 2 دقیقه رکورد خود را در این رشته ارتقا بخشید.

سید ستار صید نیز که برای دومین بار به المپیک زمستانی راه یافت توانست با 10 پله ارتقا، هفتاد و نهم شود.

صید در المپیک ونکوور کانادا هشتادو نهم شده بود.

فریادهای بی‌صدای اسکی صحرانوردی که رشته مهجوری است با تلاش این 2 نماینده به گوش مسئولان رسید و امیدواریم در المپیک بعدی شاهد رشد چشمگیر کاروان ایران در این رشته باشیم.
 
المپیک زمستانی سوچی تا 23 فوریه ادامه دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: رقابت ، تدابیر شدید ، بندر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.