سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سوی مرکز پژوهش‌ها صورت گرفت

بررسی نحوه اخذ مالیات از مجموع درآمد اشخاص

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، چگونگی اخذ مالیات از مجموع درآمد اشخاص را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگارن به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مرکز با بیان این که در این بررسی، مطالعات صورت گرفته در حوزه سه مولفه اصلی مالیات ستانی از مجموع درآمد اشخاص یعنی پایه، واحد و نرخ های مالیاتی مورد تامل قرار می‌گیرند افزود: ابتدا بحث‌های مربوط به انتخاب بین پایه مالیات بر درآمد و پایه مالیات بر مصرف، به ترتیب زمان مطرح شدن آنها، بررسی خواهند شد که اول بار سیمونز به آنها پرداخت و تا دهه 1990 نیز در قالب نوشته‌های «حقوق و اقتصاد» مطرح بود.

سپس مقالات جدید حقوقی درباره واحد مالیات بر درآمد اشخاص بررسی خواهد شد. در نهایت، ساختار نرخ‌های تصاعدی مالیاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. یافته‌های این مطالعه حاکی از آن است که به علت ظهور نظریه مالیات بهینه، گذار آشکاری در این رویکرد مالیاتی رخ داده است.

این مقاله به اختصار به نوشته‌های موجود درباره مالیات ستانی از مجموع درآمد شخصی اختصاص یافته و مرور مباحث در کل نشان می‌دهد نوعی گذار در رویکرد به موضوع وجود دارد که شامل تغییر « از تعریف به اعداد» است حوزه علاقه صاحبنظران مالیاتی در گذشته به چگونگی مشخص کردن مفهوم درآمد چگونگی ساختن یک واحد مالیاتی مناسب بر اساس ظرفیت مالیات دهی افراد و چگونگی طراحی نرخ‌ها بر اساس برخی از مفاهیم شهودی از عدالت عمودی معطوف بود.

با این حال اخیرا – با ظهور نظریه مالیات ستانی بهینه – بحث‌هایی برای تاکید بر توابع رفاه اجتماعی و واکنش بازار به قوانین ویژه مالیاتی مطرح شده و با بررسی نام نویسندگانی که به آنها اشاره شد، می‌توان فهمید این گذار فکری ناشی از پیدایش نسل جدیدی از صاحبنظران حقوق و اقتصاد است؛ صاحبنظرانی برخوردار از ابزارهای تحلیلی ویژه که بحث‌های سیاستی را به شکل مستقیم به معیارهای هنجاری از قبیل عدالت و کارآیی مربوط می‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: مالیات ستانی از مجموع درآمد شخصی رابطه‌ای تنگاتنگ با سایر مولفه‌های رفتار انسان‌ها – از قبیل شکل گیری سرمایه انسانی، انتخاب بین کار و تفریح، تصمیم گیری به سرمایه گذاری، رعایت قانون یا فرار از آن و استقرار جغرافیایی منابع – دارد. به این ترتیب، مالیات ستانی از مجموع درآمد شخصی جز یکی از جنبه‌های یک موضوع کلی‌تر نیست؛ بررسی رابطه بین قانون و رفتار انسان.

انتهای پیام/
برچسب ها: مرکز ، پژوهش ، مجلس ، مالیات ، درآمد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.