دبیر اجرایی همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت خبر داد:
به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، امیر عباس حسيني، معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت و دبیر اجرایی همایش، در تبيين ضرورت ها و اهداف برگزاري سمينار موتورهاي درونسوز و نفت، كه هشتمين دوره آن در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد، بيان داشت: در هفت دوره قبلي اين همايش توانمندي ها و يافته هاي متخصصان داخلي و بعضا بينالملي در حوزه قواي محركه خودرو ارایه شدند. اهداف دوره های قبلي بر رشد تكنولوژي، روشهاي جديد طراحي موتور، توسعه قواي محركه و موتورهاي درونسوز بوده تمرکز داشتند.
حسيني اشاره کرد كه يكي از دغدغه هاي اصلي اين همايش كه در دوره هاي گذشته چندان به آن توجه نشده بود، حضور متوليان سبد سوختي كشور از ابتدا تا انتهای برگزاری آن است و هشتمين دوره اين همايش با محوريت سبد سوختي كشور برگزار خواهد شد.
وي در ادامه با بيان اين كه سبد سوختي كشور شامل سوخت به معناي عام و روغن به عنوان محركه موتور است گفت: هر دو اين عناصر اثراتی متقابل بر موتور و قواي محركه و نيز محيط زيست دارند و با توجه به اين كه يكي از دغدغه هاي سبد سوختي كشور ساخت سوخت هاي ديزلي و بايوديزلي سازگار با محيط زيست است، يكي از محورهاي اصلي همايش اين نوع سوخت ها خواهد بود.
دبير اجرايي همايش يكي ديگر از اولويت ها را جلوگيري از هدررفت انرژي با تمركز بر سيستم هاي همزمان گرما- حرارت(CHP) دانست و گفت: اين همايش با دو راهبرد اساسي فناوريهاي مرتبط با توسعه قواي محركه و بهينه سازي مصرف انرژي برگزار خواهد شد.
حسيني با اشاره به اين كه پژوهشگاه صنعت نفت ركن توليد و توسعه فناوری در حوزه سوخت و نفت و بنابراين، در كنار انجمن موتور و دانشگاه صنعتی شريف، از متوليان حوزه فناوری و دانش قواي محركه است ابراز اميدواري كرد كه با استمرار اين همكاري و تعامل، استراتژي سبد سوختي كشور كه بر توانمندي هاي كشور منطبق است با موفقيت توسعه یابد.
وی سپس ادامه داد: با توجه به اين كه كشور ما هم توليدكننده سوخت و انرژي است و هم در زمينه فناوری خودرو و مصرف جايگاهی قابل توجه دارد، صاحبنظرن عرصه فناوری و توليد در دنيا و بزرگترين كشورهاي طراح و توليدكننده قواي محركه در اين همايش حضور خواهند داشت.
وي با بيان اين كه بزرگترين طراحان موتور دنيا، همانند اتريش و آلمان، در اين همايش شركت دارند بيان داشت که ديگر كشورهاي شركت كننده در همايش در قالب همكاري با قطعه سازان خودرو در نمايشگاه جانبي كه توانمندي قطعه سازان داخلي را به نمايش مي گذارد شركت خواهند كرد.
در بخش بين الملل، وی آشنايي با وضعيت كشور در زمینه توسعه فناوری، هم در زمينه سوخت و روغن و هم در زمينه توسعه و توليد قواي محركه، را از مهمترين اهداف همايش برشمرد تا شركتهاي خارجي بتوانند علاوه بر آشنايي با توانمندي هاي متخصصان داخلي، همكاري با شركتهاي داخلي را مغتنم شمارند و زمينه همكاري در اين حوزه ها به تدريج بيشتر شود.
*سبد سوختی محور جدید همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت وي با اشاره به اين كه شعار اصلي همايش سبد سوختي كشور است، ديگر شعار مهم اين كنفرانس را محيط زيست پايدار و بهينهسازي مصرف انرژي برشمرد.
دبير اجرايي اين همايش در ادامه افزود: چيزي كه در اين همايش بسيار مشهود خواهد بود و به نوعي براي اولين بار اتفاق خواهد افتاد حمايت وزارت نفت از موضوعات ارایهشده در همايش است.
حسيني با اشاره به اين كه اين همايش هم براي خواص و هم براي عامه مردم مثمرثمر است گفت: همايش مذكور در بخش علمي كه به فناوری هاي توسعه موتور و سوخت مي پردازد به خواص مربوط است و عموم مردم نیز از برخي از ميزگردهاي اين كنفرانس، علي الخصوص بخش هايي كه به سبد سوخت مي پردازند، استقبال خواهند کرد. در اين بخش نمايندگان سازمان محيط زيست،
نمايندگان صنعت خودرو، نمايندگان وزارت نفت و به نوعي تركيبي از متوليان چرخه چاه تا چرخ حضور خواهند داشت. در اين بخش بحث هايي مانند سبد سوخت، وضعيت آينده كشور، اثرات فعلي زيست محيطي، راههاي برون رفت از مشكلات فعلي ناشي از فناوری كيفيت سوخت و كيفيت قواي محركه و راههاي دستيابي به سوخت هاي پاكتر و قواي محرك های با قابليت استفاده از این سوخت ها به چالش کشیده و درباره آنها تبادل نظر خواهد شد.
* رونمايي از نسل جديد موتورهاي ديزلي با حمايت وزرات نفت حسيني با اشاره به اين كه اين همايش در سه روز برگزار خواهد شد گفت: در روز سوم كارگاههايي هم در بخشهاي تخصصي و هم عمومي برگزار خواهند شد كه با توجه به ماهيتشان با استقبال عامتر دانشگاهيان و صنعتگران، بهخصوص در بخش فناوریهاي ساخت و طراحي قطعات جديد خودرو و قواي محركه، قرار خواهند گرفت.
اين كارگاهها همزمان در پژوهشگاه صنعت نفت و شركت طراحي و توليد قواي محركه برگزار خواهند شد و در روز اول اين كنفرانس نیز در نمايشگاهي با حضور مقامات عالي رتبه وزارت نفت و وزارت صنعت معدن و تجارت از نسل جديد موتورهاي ديزلي که با حمايت وزارت نفت طراحي و ساخته شدهاند رونمايي خواهد شد.
وي در ادامه اضافه كرد كه متخصصان رشته هاي مهندسي مكانيك، شيمي و مهندسي نفت و پالايش مخاطبان اصلی كارگاههای مختلف این همایش خواهند بود.
دبير اجرايي همايش در ادامه اشاره كرد که مديران عامل و اعضای هيئت مديره شركت هاي مهم طراحي موتور در دنيا در اين كنفراس حضور دارند و سخنراني خواهند کرد و با اشاره به سخنرانان كليدي داخلي و خارجي در روز اول برگزاری گفت: مدير عامل و قائم مقام دو شركت مطرح آلماني و اتريشي درباره روش هاي متداول اتحاديه اروپا در زمينه سبد سوخت و آينده فناوری در دنيا سخن خواهند گفت و سخنرانان داخلي نیز درباره توسعه فناوری توليد قواي محركه منطق با استانداردهاي روز و فناوری روغن به ارایه نظر خواهند پرداخت.
معاون فناوري و روابط بين الملل پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر اين كه مقالات ارسال شده به دبيرخانه همايش بيش از دویست عنوان است گفت: مقالات ارسالي داراي وزن داخلي اند كه از بین آنها حدود شصت مقاله در روزهاي اول و دوم همايش به صورت پوستر و شفاهي ارایه خواهند شد.
به گفته وي در روز دوم، روز اختتامیه، مباحث ارایه شده جمع بندی و از آنها نتیجه گیری خواهد شد و بيانيه علمي اين همایش كه معطوف به ارایه راهكارهاي اجرايي است و مي تواند کشور را به هدف نهايي توسعه متوازن سبد سوخت كشور سوق دهد تهيه و تنظيم خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به برترين هاي اين همایش گفت: برترين ها در حوزه هاي صنعتگر برتر، پژوهشگر برتر، سازمان و شركت برتر پژوهشي و نيز قطعه ساز و مقاله برتر براساس شاخص هاي موجود مشخص و معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/