سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چیت‌چیان:

بررسی میزان آلایندگی "رودخانه ارس" لحظه‌ای شد

کارخانه مسی که در کشور ارمنستان و در نزدیکی رودخانه ارس قرار داشت و با ورود فاضلابش به این رودخانه آلودگی این رودخانه را موجب شده بود به سیستم بازچرخانی فاضلاب مجهز شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در حاشیه دیدار با وزیر محیط زیست ارمنستان در جمع خبرنگاران گفت: در این دیدار فرصت مذاکرات بیشتر بر روی مسائل مشترک در رودخانه ارس و تأسیسات برق‌آبی ایجاد شد .

وی ادامه داد: این دیدار مقدمه‌ای بر فعالیت مشترک به منظور زدودن آلایندگی رودخانه ارس بوده است که به همین منظور تفاهم‌هایی نیز صورت گرفته است.

وزیر نیرو گفت: این دیدار  پیرو مذاکرات قبلی در خصوص رفع آلایندگی کارخانه مس که در مرز ارمنستان و در نزدیکی رودخانه ارس بوده صورت گرفته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه این کارخانه ملزم شد تا تأسیسات بازچرخانی فاضلاب را انجام دهد افزود: در سال گذشته این تأسیسات به بهره‌برداری رسید.

چیت‌چیان ادامه داد: این تأسیسات دائما در حال مانیتورینگ اراضی اطراف هستند تا از سلامت و جلوگیری رودخانه ارس توسط این کارخانه اطمینان حاصل شود .

وزیر نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه ایران هم سهمی در اعتبار این پروژه بازچرخانی داشته گفت: تمام اعتبارات این سیستم از سوی کارخانه مس در ارمنستان انجام شد که ایران برای اجرای این پروژه اعتباری هزینه نکرده است.

**پارک صلح و دوستی در مرز ایران و ارمنستان


هاروتیونیان وزیر محیط زیست ارمنستان در ادامه گفت: در طول این سفر مذاکرات خوبی با وزیر نیرو داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین بازدیدهای خوبی از کارخانجات بازیافت و ... به عمل آمد.

هاروتیونیان با بیان اینکه با توجه به اینکه ریاست کمیسیون مشترک به عهده وزیر نیروی کشورمان است افزود: در این دیدار اقداماتی که باید در آینده انجام گیرد مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر نیروی ارمنستان با بیان اینکه مسئله زیست محیطی با توجه به تغییرات اقلیمی برای تمامی کشورها نگران‌کننده است افزود: بر همین اساس مسائل رودخانه ارس را مورد بررسی قرار دادیم و کارگروه مشترکی برای آنالیز آب این رودخانه تشکیل شد.

وی اظهار داشت: این کارگروه مشترک سالانه نمونه از آب رودخانه را نمونه‌برداری می‌کردند تا از میزان آلایندگی‌ها آگاهی پیدا کنند.

هاروتیونیان افزود: سابقا این کارخانه آ ب را از رودخانه می‌گرفت و فاضلاب کارخانه را به رودخانه وارد می‌کرد که در نتیجه مذاکرات تجهیزات سیرکلاسیون آب را برقرار کردیم و کارخانه را به سیستم بازچرخانی فاضلاب مجهز کردیم تا فاضلاب به رودخانه ریخته نشود.

وزیر محیط زیست ارمنستان با بیان اینکه این کارخانه نسبت به بهسازی وضعیت موجود سرمایه‌گذاری وسیعی انجام داده ادامه داد: سیستمی که  این کارخانه به کار گرفته است بدون حضور فیزیکی کنترل‌های لازم را انجام می‌دهد که هر وقت اراده کنیم اصلاحات لازم را بر روی ان زمانی که سیستم کار نمی‌کند انجام می‌دهیم و این امر تنها با کار مشترک به ثمر نشسته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین با توافق و تفاهم صورت گرفته با سازمان محیط زیست ایران پارک صلح و دوستی در مرز ایران و ارمنستان احداث خواهد شد و امیدواریم که به ثبت یونسکو می‌رسانیم.

انتهای پیام/
برچسب ها: فاضلاب ، ارس ، ارمنستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.