سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویترز گزارش داد:

عربستان در حال تغییر سیاست در قبال سوریه/ سکوت معنادار "بندر بن سلطان"

خبرگزاری رویترز در گزارشی از ریاض به قلم "آنگوس مک دووال" نوشت: دیپلمات‌های و شخصیت های نزدیک به آل‌سعود می‌گویند عربستان سعودی که سال‌ها یکی از کانال‌های اصلی ارسال تسلیحات و پول نقد برای تروریست‌های در حال جنگ علیه بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود در حال تغییر سیاست خود است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، رویترز نوشت: ریاض از آن نگران است که افراطیون در میان شورشیان در داخل سوریه، القاعده در داخل عربستان سعودی را تقویت کنند. با این حال مقامات سعودی همچنان مصمم به تلاش برای کمک به تروریست‌ها با هدف سرنگون کردن اسد هستند. اما افزایش تمرکز آنها بر امنیت داخل نشان می‌دهد احتمالا تلاش خود را در این زمینه تعدیل خواهند کرد.

ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی هفته گذشته طی حکمی سلطنتی اعلام کرد آن‌دسته از سعودی ها که برای جنگیدن به خارج از این کشور بروند بین سه تا 20 سال به زندان خواهند افتاد. این حکم ملک عبدالله نشانه‌ای از تغییر در سیاست عربستان سعودی است.

منابع دیپلماتیک در خلیج فارس می گویند این تغییر در سیاست همچنین در حالی صورت می گیرد که شاهزاده بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی و طراح اصلی سیاست عربستان سعودی در قبال سوریه که شامل ایجاد اردوگاه های آموزشی در اردن و ارسال تسلیحات و پول برای شورشیان بوده ، لفاظی های علنی خود را کاهش داده است.

یک منبع دیپلماتیک بلندپایه در خلیج فارس گفت سیاست سوری آنها درحال تمرکز بیشتر بر مقابله با تروریسم است.

وی افزود به ویژه وزارت کشور عربستان سعودی نگران اتفاقاتی است که در سوریه رخ می دهد.

شاهزاده محمد بن نایف وزیر کشور قدرتمند عربستان سعودی طی یک دهه گذشته هدایت عملیات سرکوب شورش القاعده در عربستان را توسط سعودی هایی که از جنگ در افغانستان و عراق بازگشته بودند به عهده داشت. نایف سپس از تلاش برای ترور وی جام سالم به در برد.

عبدالرحمان الحلق رئیس اداره امنیت ایدئولوژیکی وزارت کشور عربستان سعودی که بر افراط گرایی در این کشور نظارت دارد گفت : آنچه در سوریه در حال وقوع است مشکلاتی را نیز برای ما بوجود آورده است.

وی برآورد کرد بین هزار تا دو هزار سعودی در سوریه هستند و اکثر آنها در گروه‌های وابسته به القاعده عضویت دارند.

اگرچه عربستان سعودی به اتباع خود در مورد رفتن به سوریه هشدار داده است اما تا حکم سلطنتی هفته گذشته پادشاه این کشور ، رفتن به سوریه غیر قانونی اعلام نشده بود و هیچ مجازاتی برای آنهایی که به سوریه می رفتند تعیین نشده بود.این تغییر در سیاست عربستان سعودی می تواند فرصتی برای نزدیک تر شدن این کشور با آمریکا برسر سوریه شود. روابط عربستان سعودی و آمریکا سال گذشته برسر برخی مسائل ازجمله سوریه با تنش‌هایی روبرو شد به طوری که ریاض دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را به کوتاهی در انجام دادن اقدامی قاطعانه علیه اسد متهم کرد. اوباما قرار است ماه مارس به عربستان سعودی سفر کند.

"مصطفی علانی" تحلیلگر مرکز تحقیقات خلیج فارس در جده و ژنو گفت: سعودی‌ها باید موضعی شفاف در قبال آنچه در سوریه اتفاق می‌افتد و همچنین در مورد اینکه خواستار چه چیزی در سوریه هستند، اتخاذ کنند. مقابله با تروریسم نقش مهمی در تفکر آمریکایی و سعودی دارد.

وزیر کشور عربستان سعودی از روابط نزدیکی با مقامات امنیتی آمریکا برخوردار است و در نگرانی آنها درمورد تروریست‌ها سهیم است. تصمیم سال گذشته اوباما درخصوص خودداری از حمله نظامی به سوریه پس از حمله شیمیایی در نزدیکی دمشق باعث بوجود آمدن بحث هایی بین ریاض و واشنگتن برسر بحران سوریه شد.  با این حال مقامات سعودی همچنان امیدوارند واشنگتن نقشی بزرگ تر در حمایت از مخالفان سوری ایفا کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.