سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یازدهم فوریه٬ روز اعتراض جهانی به جاسوسی دیجیتال

فعالان حریم خصوصی و آزادی اطلاعات حرکتی جهانی را برای اعتراض به جاسوسی گسترده ارتباطات دیجیتال از سوی دولت‌ها سازمان‌دهی کرده‌اند که روز ۱۱ فوریه برگزار خواهد شد. "روز مقابله" کاربران جهان در راه است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه‌وله؛ سه‌شنبه یازدهم فوریه ( ۲۲ بهمن) روزی است که جامعه آنلاین جهانی قرار است اعتراضی گسترده را در فضای مجازی علیه جاسوسی گسترده ارتباطات دیجیتال توسط دولت‌ها سازمان‌دهی کند. فعالان آزادی اطلاعات و حقوق دیجیتال این روز را "روز مقابله" (The Day We Fight Back) نام‌گذاری کرده‌اند.

این اعتراض گسترده که در پهنه وب انجام می‌گیرد، واکنشی است برآمده از افشاگری‌های ادوارد اسنودن٬ پیمان‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) که از سیستم مخوف و عظیم جاسوسی دیجیتال این سازمان پرده برداشته است. اسنودن اطلاعاتی را برملا کرده که هراس‌ها و نگرانی‌های جدی برای بسیاری از فعالان حریم خصوصی و آزادی بیان و حامیان گردش آزاد اطلاعات پدید آورده است.

آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و مرکز ارتباطات دولت انگلیس (GCHQ) پس از افشاگری‌های اسنودن در کانون توجه کاربران اینترنت در سراسر جهان قرار گرفتند و این اعتراض جهانی هم بیش از هرچیز علیه این دو سازمان است که با ایجاد زیرساختی عظیم برای جاسوسی ارتباطات دیجیتال٬ دنیای اینترنت را بهت‌زده کرده‌اند.

بنیاد EFF، از مبتکران طرح اعتراض جهانی به جاسوسی گسترده دیجیتال، می‌گوید: "این دو سازمان استانداردهای رمزگذاری داده‌ها در اینترنت را مخدوش کرده‌اند و با تجهیزات جاسوسی به زیرساخت اینترنت آسیب‌های جدی وارد کرده‌اند؛ صدها میلیون مورد از مکالمات تلفنی شهروندان بی‌گناهی که مرتکب هیچ جرمی نشده‌اند را ضبط کرده‌اند و ارتباطات الکترونیک میلیون‌ها نفر را در درون مرزهای آمریکا و بریتانیا و خارج از مرزهای این کشورها رهگیری کرده‌اند."

آن‌طور که این سازمان می‌گوید این اعتراض٬ واکنشی به این اقدامات "غیرقانونی و سرکوب‌گرانه" از سوی بزرگ‌ترین دموکراسی‌های دنیا است٬ که با یاد و خاطره آرون سوارتز، هکر آزادی‌خواهی که سال گذشته خودکشی کرد٬ و با اتکا به پیروزی بزرگ فعالان دنیای وب در متوقف کردن طرح‌های بحث‌برانگیزی نظیر سوپا و پیپا انجام خواهد شد.

خواسته کاربران دنیا در روز ۱۱ فوریه پایان دادن به جاسوسی دیجیتال در همه کشورها٬ توسط همه دولت‌ها است؛صرف‌ظر از مرزها و سیاست‌ها. به اعتقاد مبتکران این طرح٬ جاسوسی گسترده روی ارتباطات دیجیتال٬ مصداق بارز نقض حقوق بشر است. آنها گفته‌اند که هرچه کاربران بیشتری به این حرکت اعتراضی بپیوندند٬ احتمال تبدیل شدن این رویداد به یک جنبش اجتماعی جهانی بیشتر خواهد شد.

در ژانویه ۲۰۱۲ در حرکتی که شاید بتوان آن را بزرگ‌ترین حرکت اعتراضی در تاریخ اینترنت نامید٬ پیش‌گامان دنیای آنلاین از جمله ویکی‌پدیا٬ گوگل، ردیت (Reddit) و صدها کمپانی دیگر توانستند با اتحاد و اعتراض از تصویب طرح‌های جنجالی سوپا و پیپا جلوگیری کنند؛ طرح‌هایی که می‌توانستند مقدمه‌ای برای گسترش سانسور در جهان باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.