مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛آیه 3 سوره زمر
أَلَا لِلَّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ وَالَّذِینَ اتَّخَذُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِیَآءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِیُقَرِّبُونَآ إِلَی اللَّهِ زُلْفَی إِنَّ اللَّهَ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ فِی مَا هُمْ فِیهِ یَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ
آگاه باشید که دین خالص مخصوص خداوند است و کسانی که به جای خداوند معبودهایی را برگزیدند (و در توجیه کار خود گفتند:) ما آنها را نمیپرستیم مگر برای آن که ما را هر چه بیشتر به خدا نزدیک کنند، همانا خداوند دربارهی آن چه آنان بر سر آن اختلاف میکنند، میانشان داوری خواهد کرد. البتّه خداوند کسی را که دروغگوی کفران پیشه است هدایت نمیکند.
*در آیهی قبل به شخص پیامبر فرمود: عبادتت خالصانه باشد. «فاعبداللّه مخلصاً» در این آیه به همهی مردم میفرماید: تمام عبادتها باید برای خداوند باشد. «للّه الدین الخالص»
شخصی به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله گفت: ما اموال خود را به فقرا میدهیم تا نام ما به نیکی برده شود. حضرت فرمود: خداوند تنها کار خالص را میپذیرد و سپس این آیه را تلاوت فرمود: «اَلا للّه الدّین الخالص...»
*برای بت پرستی ریشههایی گفتهاند، از جمله:
الف) برای احترام به بزرگان، مجسمهی آنان را میساختند و با گذشت زمان این مجسّمهها به صورت مستقل پرستش میشد.
ب) بتپرستان گمان میکردند انسان نمیتواند مستقیماً با خدا ارتباط برقرار کند و نیاز به واسطههای مقدّس دارد، لذا برای مقدّسین تمثالی میساختند که به مرور زمان این سمبلها به صورت بت در آمد.
* در شیوهی تبلیغ، مخاطب را حسّاس کنید. (کلمه «اَلا» یعنی آگاه باش که مسئله مهمّی است)
* تمام مکاتب بشری با خرافات و هوسها آلوده هستند و دین خالص، تنها از آن خداست. «للّه الدّین الخالص»
* ارزش دین به خالص بودن آن است وگرنه هوسها و خرافات آن را مسخ میکند. «للّه الدّین الخالص»
* منحرفان، انحرافات خود را توجیه میکنند. بتپرستان میگویند: ما بتها را میپرستیم زیرا نمیتوانیم بدون واسطه به خدا نزدیک شویم. «ما نعبدهم الاّ لیقرّبونا»
* خداجویی، امری نهفته در وجود انسان حتّی مشرکان است. «لیقرّبونا الی اللّه زلفی»
* در پیشگاه الهی بعضی واسطهها مورد قبول و سفارش خداوند است. «و ابتغوا الیه الوسیلة»(مائده، 35) ولی بعضی وسیلهها مثل بت مورد قبول نیست. «ما نعبدهم الاّ لیقرّبونا الی اللّه زلفی»
* بت پرستان مکّه خدا را قبول داشتند و بتها را واسطه قرب به او میپنداشتند. «الی اللّه زلفی»
* مشرکان به شفاعت عقیده داشتند لکن شفیع خود را بتها میپنداشتند. «الی اللّه زلفی»
* قرب به خدا محبوب همه است. «لیقرّبونا الی اللّه زلفی»
* قیامت روز پایان اختلافات است. «یحکم بینهم فی ما... یختلفون»
* بستر هدایت الهی را باید انسان در خود فراهم کند و دروغ و کفران، انسان را از قابلیّت هدایت میاندازد. «لا یهدی من هو کاذب کفّار»
* دروغ میتواند مقدّمه انحراف دائمی شود. «کاذب کفّار»
* تقرب آفرینی بتها عقیدهای است بس دروغ. «کاذب»
* بتها نزد بت پرستان به مانند موجودات عاقل و فهیم بودند. («ما نعبدهم الاّ...» کلمه «هُم» برای افراد با شعور بکار میرود.)برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید