سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام دستاوردهای حوزه نانو در دهه مبارک فجر؛

تولید بیش از 170 محصول "نانو" در کشور/ دو داروی "ضد سرطان" تولید داخل آماده ارائه در بازار

ایران از سال ۲۰۰۰ میلادی با تاخیر خیلی کم متوجه این فناوری نوظهور شد و از‌‌ همان زمان شروع به برنامه‌ریزی و مطالعه کرده و خوشبختانه در این راستا ستاد ویژه توسعه نانو شکل گرفت.

دکتر سرکار رئیس ستاد نانو کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران به مناسبت ایام الله دهه فجر در پاسخ به پرسش سال ورود ایران به فناوری نانو و همچنین چه مسیری را طی کردیم گفت: چندین دهه بود که محققان و دانشمندان در حوزه نانو فعالیت علمی داشتند ولی از سال ۱۹۹۸ میلادی به بعد کشورهای پیشرفته دولت‌هایشان به این فناوری توجه کرده و برنامه راهبردی تدوین کردند و سرمایه‌گذاری کرده‌اند و خوشبختانه ایران از سال ۲۰۰۰ میلادی با تاخیر خیلی کم متوجه این فناوری نوظهور شد و از‌‌ همان زمان شروع به برنامه‌ریزی و مطالعه کرده و خوشبختانه در این راستا ستاد ویژه توسعه نانو شکل گرفت و ما برای آن برنامه توسعه راهبردی ۱۰ ساله تدوین کردیم و هم اکنون در حال تدوین برنامه دوم توسعه نانو بعد از سال ۲۰۱۵ هستیم. 

وی در پاسخ به پرسش جایگاه ایران در نانو گفت: زمانی که شروع به کار کردیم ایران با ۸ مقاله رتبه ۵۹ دنیا را داشت و در جهان اسلام رتبه ششم را داشت اما خوشبختانه امسال در جهان اسلام و منطقه رتبه اول را کسب کردیم و در جهان با فاصله بسیار کمی از فرانسه رتبه هشتم را دارا هستیم و کشورهای پیشرفته ما را به عنوان کشور مطرح و شناخته و به نوعی به کلوپ نانو قرار گرفته‌ایم. 

دکتر سرکار در پاسخ به میزان دانشجویان در حال تحصیل در رشته نانو گفت: ۳۴ دانشگاه کشور رشته نانو با گرایش‌های متفاوت ارائه می‌کند و ۱۵ دانشگاه برنامه دکتری در حوزه نانو دارند و جدای این رشته دانشجویان فیزیک، مواد داروسازی و خیلی رشته‌های دیگر پایان نامه‌های خود را در حوزه نانو تدوین می‌کنند که خوشبختانه این رشته حدود ۱۶ هزار متخصص در سطح کار‌شناسی ارشد و بالا‌تر دارد و اگر ما بخواهیم کشورمان در این زمینه پیشگام گردد به این حجم از متخصصین نیازمند هستیم. 

وی افزود: خیلی از کشورهای جهان اسلام ایران را در زمینه نانو الگو گرفته و تعداد زیادی دانشمند از سایر کشور‌ها برای همکاری‌های مشترک به ایران می‌آیند. 

وی در پاسخ به پرسش روند صنعتی شدن این رشته در کشور‌ها گفت: فناوری نانو را به دو صورت می‌توان نگاه کرد اول محصولاتی که مبتنی بر فناوری نانو ساخته می‌شوند Nano- Produet و دوم محصولاتی که با فناوری نانو کیفیت و کاراییشان ارتقا پیدا می‌کند. Nano-enable produet. 

وی افزود: در فاز اول فناوری نانو موفق شد در ۸ صنعت مختلف رسوخ بدهیم و این صنایع موفق شدند با استفاده از فناوری نانو محصولاتشان را در بازار با کیفیت بهتر ارائه کنند. 

دکتر سرکار این صنایع را شامل نفت و پتروشیمی، نساجی، داروسازی، آب و محیط زیست، ساختمان، هوا و فضا و کشاورزی برشمردند. 

وی ادامه داد: حدود ۱۳۰ شرکت محصولاتی مبتنی بر نانو در بازار ارائه می‌کنند و بیش از ۱۷۰ محصول را که مورد تایید ستاد نانو نیز هست وارد بازار کرده‌اند و برخی از این محصولات به کشورهای دیگر نیز صادر می‌گردد و برخی وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی نانو را در کشور خودمان طراحی و بسازیم و آزمایشگاه‌های داخلی و پژوهشگاه‌ها از وسایل داخلی استفاده می‌کنند. 

وی ورود محصولات نانو به بازار را سبب ارتقا کیفیت زندگی مردم دانسته و همچنین ایجاد اشتغال دانش بنیان عنوان کرد: در سال آینده محصولاتی همچون پارچه‌های هوشمند و یا داروهای هوشمند را به بازار ارائه خواهیم کرد. 

دکتر سرکار در خصوص دستاوردهای برجسته به خصوص در زمینه پزشکی ستاد نانو گفت: تا آخر سال دو داروی مهم دیگر را نیز وارد بازار خواهیم کرد. 

وی افزود: این دو دارو نظیر جهانی نداشته و با ابداع متخصصین داخلی خودمان ساخته شده است این دو دارو شامل درمان زخم سالک که به صورت پماد وارد بازار خواهد شد و با استفاده ۱ ماهه از این پماد زخم بهبود کامل خواهد یافت داروی دیگر نانو کوکامین مبتنی بر زردچوبه و کاملا گیاهی است و تاثیرات بسیاری بر سلامتی انسان دارد و ضد التهاب است. 

وی ادامه داد: این دارو‌ها تست‌هایش صورت گرفته و آماده روانه کردن به بازار هستیم که منتظر وزارت بهداشت برای تولید و توزیع آن هستیم. 

وی در پایان مصاحبه تشکر ویژه از مسئولین و تمام دولت‌ها از زمانی که نانو شروع به کار کرد و از مجلس و تمام مسئولین که همیشه با حمایت و توجه خاص به این فناوری منجر به پیشرفت آن شدند. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.