سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فیصل المقداد:هدف از قتل عام معان تنها کشتار زنان و کودکان بود

معاون وزیر امورخارجه سوریه هدف از قتل عام معان در حومه شهر حماه را کشتار کودکان و زنان دانست.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه المیادین:"فیصل المقداد" لحظاتی پیش در سخنانی تاکید کرد:هدف از قتل عام معان تنها کشتار زنان و کودکان بود.

وی در ادامه با بیان اینکه مبارزه با تروریسم به عنوان اولویت هیأت نمایندگان سوریه در مذاکرات ژنو است گفت:وقت آن رسیده است که برای رسیدن به توافق،اقدامات تروریستی در سوریه متوقف شود.


معاون وزیر امورخارجه سوریه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه درصورتی‌که قتل عام‌ها در سوریه متوقف نشود،مردم سوریه به مذاکرات ژنو اعتماد نخواهند کرد.

وی همچنین ادامه داد:دولت‌هایی که دستشان به غون مردم سوریه آغشته شده اقداماتی به غیر از توقف اقدامات تروریستی را در دستور کار دارند.

"المقداد" افزود:پیش از طرح هر موضوعی در مذاکرات باید خشونت‌ها در سوریه متوقف شود و ما در راه برقراری صلح تلاش خود را به کار خواهیم بست و همچنین گفتگو بر سر تشکیل هیئت انتقالی در زمانی‌که وقت مناسب آن فرابرسد،تردید نخواهیم کرد.

معاون وزیرامورخارجه سوریه همچنین تصریح کرد:تصمیم‌های اخیر سوریه در قبال مجازات ستیزه جویان و حامیان آنها به مثابه گامی روبه عقب است و به طور تلویحی دعوت از تروریست‌ها برای عدم بازگشت به عربستان به شمار می‌رود.

معاون وزیر امور خارجه سوریه در ادامه گفتگوی خود با خبرنگاران در ژنو گفت : ما مشکلی با بررسی مسئله تشکیل دولت انتقالی در مذاکرات ژنو نداریم ولی معتقدیم بیانیه ژنو-1 باید بند به بند بررسی شود و مبارزه با تروریسم و توقف خونریزی در اولویت است. 

وی با اشاره به جنایات تروریست ها در سوریه از جمله کشتار ساکنان یک روستا نزدیک حماه در روز یکشنبه گفت: «در صورتی که نحوه متوقف کردن کشتار مردم سوریه را در مذاکرات ژنو بررسی نکنیم، این مردم به روندی که در ژنو آغاز شده است اعتماد نخواهند کرد. به همین علت ما باید بررسی بیانیه ژنو را با گفتگو درباره پایان دادن به خشونت و تروریسم آغاز کنیم سپس به سراغ سایر بندها برویم... اگر تروریسم متوقف نشود به کشورهای همسایه سوریه و به همه کشورهای جهان امتداد خواهد یافت. نکته اصلی، برقراری صلح در سوریه و در منطقه و خارج از منطقه است». 

المقداد در پاسخ به سئوالی درباره حمایت جامعه بین المللی از مبارزه با تروریسم و توقف خشونت گفت: «من اطمینان دارم که جامعه بین المللی در مفهوم کلی آن با این مسئله (مبارزه با تروریسم) موافق است ولی بین آنچه جامعه بین المللی نامیده می شود و دولت ها تفاوت وجود دارد. دولت هایی که در ریختن خون سوری ها دست دارند اولویت های دیگری دارند و تلاش می کنند ذهن ما را منحرف و دستاوردهای ملت سوریه را نابود کنند. با این حال تاکید می کنم هر شهروند شرافتمندی در سوریه و خارج از سوریه به طور مستقیم و بدون هیچ تردیدی از مبارزه با تروریسم حمایت می کند». 

مقداد در این باره که آیا سرنوشت راهبه های ربوده شده از معلولا در گفتگوهای ژنو مطرح شد؟ گفت: «ما در همه جلسات این مسئله را مطرح می کنیم ولی تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم. ما معتقدیم باید بندهای بیانیه ژنو یک به یک اجرا شود تا به حل همه مشکلات منجر شود. اجازه بدهید به صراحت اعلام کنم که ما تردیدی در زمینه بررسی مسئله دولت انتقالی زمانی که نوبت به آن برسد نداریم  ولی حاضر نیستیم تسلیم اولویت های ساختگی و جعلی شویم که برخی تلاش می کنند آن را بر نشست های ژنو تحمیل کنند». 

مقداد افزود: «کسانی که مسائل دیگر را بر توقف کشتار و تروریسم اولویت می دهند در واقع برای کشتار مردم و خون هایی که در سوریه ریخته می شود اهمیت قائل نیستند... ما هشدار می دهیم این تروریسم که در سوریه جان بی گناهان را می گیرد به کشورهای کسانی منتقل خواهد شد که این تروریست ها را مسلح می کنند و به آنان پناه می دهند و آنان را تحریک به چنین اقداماتی می کنند. 

ما در دیدار امروز با اخضر ابراهیمی ضرورت موضع گیری سازمان ملل و آقای ابراهیمی و دیگران را در محکومیت قتل بی گناهان در سوریه مطرح کردیم و خواستار بررسی مسئله ترویسم به عنوان اولویت نخست در دستور کار مذاکرات شدیم». 

فیصل مقداد درباره اقدام عربستان به تدوین قانون مبارزه با تروریسم گفت: «در این قانون آمده است تروریست های سعودی اگر به کشورشان بازگردند به سه تا ده سال حبس محکوم می شوند. این قانون در عمل از تروریست های سعودی می خواهد به عربستان باز نگردند. به همین علت این تروریست ها ادامه دادن به اقدامات تروریستی را به بازگشت به کشورشان ترجیح می دهند. حتی اگر این قانون را با حسن نیت بررسی کنیم باید بگوئیم چنین قانونی کافی نیست. این افراد مردم سوریه را می کشند و تفکرات ویرانگر سلفی و تکفیری خود را برای انتقام گرفتن از مردم سوریه به کار می گیرند. ما به عربستانی ها و دیگر کسانی در منطقه که میلیاردها دلار صرف حمایت از تروریسم می کنند می گوییم چنین قوانینی را صادر کنید ولی در قوانین خود باید مسئولان دولتی و حامیان مالی تروریست ها و تامین کنندگان سلاح های آنان را نیز لحاظ کنید. تعداد زیادی از افسران خارجی به ویژه عربستانی ها در اردن مستقر شده اند و هدایت کشتار سوری ها را در دست دارند. آنها باید این کار را متوقف کنند و ما از شورای امنیت می خواهیم این مسئله را با جدیت بررسی کند. برخی کشورهایی که خود را متولی مذاکرات ژنو می دانند در عمل به افراد مسلح برای کشتار سوری ها از طریق اتاق های عملیات که در اردن و ترکیه و دیگر مناطق ایجاد کرده اند، کمک می کنند». 

فیصل مقداد همچنین درباره اوضاع حمص گفت: «گروه های مسلح در دو سال گذشته به غیرنظامیان اجازه ترک حمص را نمی دادند. تیراندازی به سوی طرفهای بین المللی که در ماموریت خارج کردن غیرنظامیان از بخش قدیمی حمص و کمک رسانی به آنان مشارکت داشتند کار افراد مسلح بوده است. افراد مسلح هنوز هم به مسیحیان حمص اجازه نمی دهند از بخش قدیمی حمص خارج شوند». 

فیصل المقداد با انتقاد شدید از اظهارات لوران فابیوس وزیر امور خارجه سوریه گفت: «فابیوس حق ندارد از انسانیت سخن بگوید زیرا خودش انسان نیست. به روشنی می گویم که فرانسه و رهبران کنونی اش در ریختن خون سوری ها دست دارند و با همه امکانات خود از تروریست ها حمایت می کنند. آنها میلیون ها دلار برای کشتن سوری ها اختصاص می دهند. بنابراین فابیوس و دولت کنونی فرانسه حق ندارند از اصول انسانی سخن بگویند. آنها انسانیت خود را به دلارهای نفتی کشورهای خلیج فارس فروخته اند».

انتهای پیام/
برچسب ها: فیصل ، مقداد ، سوریه ، زنان ، کودکان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.