نگاهی به رویکرد "گزینشی" خبرگزاریهای غربی به تحولات سوریه؛
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، هر چندتنوع اخبار و گزارشهای ارسالی درباره آتشبس سه روزه حمص، امکان بررسی جزء به جزء آنها را مشکل میسازد اما در مجموع دستکم دو نکته در رویکرد این خبرگزاریها قابل تشخیص است که در عین حال میتواند به چرایی پوشش تحولات حمص در خبرگزاری های غربی پاسخ دهد:
نخست وجهه انساندوستانه بخشیدن به مداخلات دولت های متبوع خود در سوریه و سرپوش گذاشتن بر نقش آنها در حمایت از گروههای تروریستی که سوریه را به ویرانه تبدیل کردهاند. در این راستا رویترز و فرانس پرس ضمن اینکه به استقبال و پیشواز موافقتنامه آتش بس در حمص رفتند بلکه روند اجرای آن را لحظه به لحظه پیگیری کردند و در عین حال نقض آن را انعکاس دادند و با ایجاد سرو صدا به "دایه مهربانتر از مادر" تبدیل شدند. برای درک حساسیت خبرگزاریهای غربی در قبال تحولات حمص تنها به ذکر عناوین خبرها و گزارش های ارسالی آنها که در چند ساعت پشت سرهم مخابره شده است بسنده می شود:
فرانس پرس /واشنگتن: کمک رسانی به حمص از بامداد جمعه آغاز می شود
فرانس پرس/ سازمان ملل منتظر توقف درگیریها و ارائه کمک های بشردوستانه به حمص
فرانسپرس: خروج غیرنظامیان از حمص امروز آغاز می شود
فرانس پرس/ نخستین گروه غیرنظامیان از محله های محاصره شده حمص خارج شدند
رویترز/ روسیه توافق برای آتشبس در شهر حمص سوریه را تایید کرد
تکمیلی فرانس پرس/نخستین گروه از غیر نظامیان حمص را ترک کردند
فرانس پرس/دومین اتوبوس حامل غیر نظامیان حمص را ترک کرد
فرانس پرس: آغاز روند تخلیه غیر نظامیان از حمص و توافق دولت سوریه با شرکت در دور دوم مذاکرات
اما دومین نکته قابل توجه در رویکرد خبرگزاری های اروپایی امید آفرینی برای نشست ژنو3 و نتیجهبخش نشان دادن نشست ژنو2 است که بعد از شکست طرح براندازی در سوریه در دستور کار گروه موسوم به دوستان سوریه از جمله فرانسه و انگلیس قرار گرفته است. از این رو خبرگزاریهای غربی همزمان با بازتاب گسترده خبرهای مربوط به آتش بس سه روزه در حمص، موافقت دولت سوریه با شرکت در نشست ژنو3 را نیز با آب و تاب پوشش داده اند.
در این راستا فرانس پرس در گزارشی نوشت :" دهها غیرنظامی سوری گیر افتاده در مناطق تحت کنترل شورشیان در شهر حمص که در محاصره است در انتظار خروج از این شهر هستند. در همین حال، دمشق سرانجام تایید کرد در دور جدید مذاکرات صلح که قرار است هفته آینده برگزار شود شرکت خواهد کرد."
در مجموع رویکرد فرانس پرس و رویترز در قبال تحولات حمص نشان می دهد که اولا چگونه این خبرگزاریها با تحولات و حوادث گزینشی برخورد میکنند و دوم اینکه چگونه سیاست خبری خود را "نعل به نعل" با رویکرد و مواضع سیاسی دولت های متبوع خود هماهنگ و هم جهت می سازند .
انتهای پیام/