به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران "احمد علیبابایی"، با اعلام این خبر اظهار کرد: صادرات فرش همدان در سال 87 روند مطلوبی داشت و نزدیک به 13 میلیون دلار فرش به کشورهای آمریکا و کانادا صادرات داشتیم، اما با بروز تشدید تحریمها در سالهای 90 و 91 این رقم به پایینترین سطح خود رسید.
وی ادامه داد: امسال شاهد کمترین میزان صادرات فرش در پنج سال اخیر بودیم و این بی توجهی صادرکنندگان استان را نسبت به هنرصنعت فرش نشان می دهد.
علی بابایی با بیان اینکه صادرات فرش همدان هم اکنون توسط تاجران استانهای دیگر انجام میشود، اعلام کرد: تاجران استانهای دیگر همچون تبریز و قم فرش تولیدی رزن و کبودراهنگ را خریداری کرده و از گمرک استانهای خود صادر میکنند و ارزش این میزان صادرات برای این استانها لحاظ میشود.
وی اضافه کرد: پس از بروز تحریمها علیه کشورمان فعالان تجارت فرش استان از این زمینه کنار رفته و در سایر موارد صادراتی فعال شدند، حال با بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور باید زمینه را برای حضور تاجران برای صادرات فرش فراهم کنیم.
علی بابایی اعلام کرد: فرشهای استان صادراتی هستند و ارزش بالایی دارند و اگر تاجران بخواهند به راحتی میتوانند آنها را در کشورهای هدف به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه با افزایش صادرات تولید فرش نیز افزایش مییابد، تاکید کرد: کشور چین یکی از علاقمندان فرش استان همدان محسوب میشود و گاهی بیشترین صادرات استان به این کشور بوده ولی امروز شاهد این هستیم که کمتر این اتفاق میافتد.
علی بابایی اعلام کرد: هنر صنعت فرش از دیرباز در استان همدان فعال بوده و همدان در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارد و باید نوعی هماهنگی بین تولیدکننده و صادرکننده ایجاد شود تا تولیدات فرش بر اساس نیازهای بازار باشد.
وی افزود: امروز بازاریابی یکی از نکات اساسی در صادرات محسوب میشود و تجار با بازاریابی مناسب باید اطلاعات لازم در زمینه سلایق بازارهای جهانی در راستای تولید فرش مناسب را در اختیار بافندگان قرار دهند.
انتهای پیام/م