به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، خلیل خلیلی گفت: طرح ارتقای کیفیت زعفران با هماهنگی بخشهای مختلف ازجمله جهاد کشاورزی، شورای ملی زعفران و مقامات محلی اقدام به آموزش کشاورزان در نحوه برداشت و فرآوری پس از برداشت زعفران کرده است.
وی با اشاره به اینکه برای سه روستا به عنوان روستاهای نمونه در تولید زعفران جلسات آموزشی به مدت دو ماه به صورت فشرده برگزار شد، اظهارکرد: 40 نفر از کشاورزان به طور متوسط پنج ساعت در خصوص نحوه برداشت و خشک کردن زعفران آموزش دیدهاند.
خلیلی با اشاره به اینکه کشاورزان طی ایام برداشت محصول اقدام به برداشت زعفران مطابق رویه آموزش کردند، تصریح کرد: محصول بعد از برداشت بلافاصله به کارگاه فرآوری منتقل و توسط خشک کنها به صورت کاملا فنی خشک و بستهبندی شد.
دبیرکانون هماهنگی دانش زعفران ایران ادامه داد: برای هر یک از محصولات کدی خاص که بیانگر اطلاعاتی در خصوص تولید کننده محصول و اطلاعات دیگر بود تهیه شد.
خلیلی با اشاره به اینکه محصول تولیدی به این شیوه دارای کیفیت بالاتری از نظر استاندارد است، تصریح کرد: این محصول دارای شناسنامه است.
وی با بیان اینکه محصولات تولیدی به این شیوه در سال اول قریب به 20 درصد بالاتر از قیمت قبلی توسط بخش خصوصی خریداری شد، افزود: ورود زعفران ایران با کیفیتی بالاتر به بازارهای داخلی و خارجی، افزایش عایدات کشاورز از محصولات تولیدی و جلوگیری از تقلب زعفران را از مزایای اجرای این طرح به صورت کلان عنوان کرد.
دبیرکانون هماهنگی دانش زعفران ایران آموزش مستمر به کشاورزان، شناسایی دقیق بازار هدف، آموزش تجار و صادرکنندگان، ایجاد برند زعفران ایران، برگزاری نشستها و سمینارهای تخصصی و انجام کارهای پژوهشی از برنامههای مهم کانون زعفران است.
خلیلی با اشاره به اینکه امکان پژوهش در دانشگاهها و موسسات پژوهشی فراهم است، خاطر نشان کرد: برای انجام پژوهش در مودر زعفران اعتبارات کافی وجود ندارد.
انتهای پیام/م