سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نامه سرمایه‌داران صهیونیست به نتانیاهو:

در صورت تحریم، اسرائیل در آستانه ورشکستگی قرار خواهد گرفت

۵۸ سرمایه‌دار صهیونیست، از بنیامین نتانیاهو خواسته‌‌اند برای رسیدن به توافق صلح با فلسطینی‌ها گام بردارد. تحریم‌هایی که در صورت نرسیدن به صلح از راه می‌رسند، خسارات سنگینی به اقتصاد اسرائیل می‌زند.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله، سرمایه‌داران بزرگ اسرائيلی در هراس از زیا‌ن‌های میلیاردی خواستار رسیدن به توافق با فلسطینی‌ها شده‌اند.

این تیتر نامه‌‌ای است که سرمایه‌داران به نتانیاهو نوشته‌اند و در آن هشدار داده‌اند «بدون رسیدن به توافق صلح اسرائیل دیگر قادر به پرداخت هزینه‌های خود نخواهد بود». این فراخوان در  پنج‌شنبه ۶ فوریه روزنامه "یدیعوت آحارنوت " منتشر شد.

این فراخوان از سوی مدیران و صاحبان شرکت‌ها امضا شده است. احتمال رودرویی با پیامدهای یک تحریم اقتصادی بخش‌های مهمی از سرزمین های اشغالی را در نگرانی فرو برده است.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که در صورت برهم خوردن گفتگوها، هم اسرائیل و هم فلسطینی‌ها را تنبیه خواهد کرد. لارس فابورگ آندرسون، سفیر اتحادیه اروپا در اسرائیل گفته است: «ما برای هر دو طرف این را روشن ساخته‌ایم که اگر مذاکرات صلح شکست بخورد، هزینه‌آن را خواهند داد.»

در این میان تهدید جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز بر نگرانی اسرائیلی‌ها افزوده است. او در کنفرانس امنیتی مونیخ رسما گفت که شکست مذاکرات «غیر قابل قبول است». او به گفت‌وگوهایی که از هم‌اکنون پیرامون بایکوت‌ها در جریا‌ن‌اند اشاره کرد.

حرف‌های کری در این زمینه خشم جناح راست سیاستمدارن صهیونیست را برانگیخته است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهدید‌ به تحریم‌ را «غیر اخلاقی و ناعادلانه» خواند. یووال اشتایتز، وزیر سازمان اطلاعات اسرائیل سخنان کری را حتی «غیر قابل تحمل و مخرب» نامید و گفت «نمی‌توان اسرائیل را با گذاشتن اسلحه بر شقیقه‌اش مجبور به انجام توافق کرد».

اسرائيل این را درک کرده است که تهدیدهای اروپا توخالی نیستند. در حال حاضر بزرگترین صندوق بازنشستگی هلند PGGM دارایی‌های خود را از پنج عدد از بزرگ‌ترین بانک‌های اسرائیل خارج کرده است. علت این تصمیم این بود که این بانک‌ها در کرانه غربی رود اردن شعبه زده و برای شهرک‌سازی در مناطقه اشغالی سرمایه‌‌گذاری کرده‌اند.

دانسک بانک، بزرگ‌ترین موسسه مالی دانمارک اخیرا به دلایل «اخلاقی و قانونی» تصمیم گرفت بانک "هاپوالیم" اسرائیل را بایکوت کند. بانک‌های سوئدی و نروژی نیز اعلام کرده‌اند که در حال بررسی اقداماتی مشابهی هستند.

تحریم‌‌ها در حقیقت شروع شده‌اند. وزیر اقتصاد اسرائیل هشدار می‌دهد که «این پروسه در مقابل چشمان ما در جریان است. اگر به توافقی با فلسطینی ها نرسیم، اقتصاد اسرائیل در آستانه ورشکستگی قرار خواهد گرفت». او گفته نتایج این روند را هر شهروند اسرائيلی خواهد چشید.

با همه این، احتمال بی‌نتیجه ماندن مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین مدام بیشتر می‌شود. 

عباس در این میان سیاستی نرم در پیش گرفته و می‌داند که خطر جدی است. او در هفته‌ای گذشته در موارد بسیاری خود را آماده انعطاف و رسیدن توافق نشان داد. او حتی پشنهاد داد که پس از تشکیل دولت فلسطین، نیروهای ناتو وارد عمل شوند و آن‌ها حفاظت از امنیت مرزهای فلسطینی را بر عهده گیرند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.