دکتر بهرام منصوری متخصص کودکان در گفتگو با خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران گفت: مهمترین نیازهای کودک، حمایت، محبت و مهربانی، داشتن محیطی امن ونشاط آور و آموزنده است. صحبت کردن با کودک و شنیدن سخنانش، خندیدن، درآغوش کشیدن صمیمی او، قصه گفتن، نشان دادن اشیاء و بازی با کودک همه از مواردی به شمار می روند که در تکامل او میتواند دخالت داشته باشد.
وی ادامه داد: هیچ زمانی برای دخالت مؤثر در اعتلای زندگی کودکان مهمتر از بدو زندگی تا سه سالگی نیست و اگر در مورد این سالها غفلت شود اشتباه فاحشی به شمار رفته، جبران آن در سالهای بعد امکان پذیر نخواهد بود.
منصور افزود: از بدو زندگی، تمام تماسها، حرکات و عواطف به شکل امواج الکتریکی و شیمیایی تبدیل شده در مغز به شکل شبکههای تکاملی در تعداد، تکامل سلولها و ایجاد شبکههای عصبی کامل اثر میگذارد.
وی تصریح کرد: در سه سال اول زندگی هر قدر ارتباط کودک با والدین و دیگر اعضاء بیشتر باشد تکامل مغزی نیز بیشتر میشود و هر قدر برای سلامت، تغذیه و بهداشت کودک در این دوره سرمایهگذاری به عمل آید در کاراییهای بعدی او در مدرسه و در دوران نوجوانی و بلوغ تأثیر دارد.
منصوری در پایان اظهار داشت: هوش و ذکاوت و اعتمادبه نفس، دقت کنترل عصبی، تصمیم و عملکردهای ارادی، مسئولیت پذیری، توان ارتباط و همکاری و کارایی کودک در مدرسه و بقیه عمر بازتابهایی از مراقبتهای سه ساله اول زندگی است و در ارتباط کامل و وابستگی خدماتی است که در این دوران از پدر و مادر و یا مهد کودک به وی تفویض میگردد.
انتهای پیام/