سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوبخت:

مطالعات اوليه برنامه ششم "توسعه" از شهريور ماه 92 آغاز شده است

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: بر اساس ابلاغیه مقام معطم رهبری در سیاست های کلی ماده یک قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است تا قبل از اتمام سال سوم این برنامه، لایحه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت را تدوین و ارایه کند.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، از روابط عمومی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، محمدباقر نوبخت در نشست مشترک این معاونت با مدیران و کارشناسان مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، افزود: امور تدوین الگو در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور وظیفه دبیرخانه تدوین لایحه الگو را در دولت با همکاری قوا ایفا می کند و در این زمینه گام های مهمی از جمله انجام مطالعات تدوین اسناد پشتیبان، بهره گیری از نظرات نخبگان و غیره برداشته است.
 
نوبخت با توجه به تاکیدهای رهبر معظم انقلاب بر نقش و جایگاه الگو در جهت دهی به چشم اندازهای آتی و برنامه های توسعه تاکید کرد.
 
در این نشست که به منظور فراهم سازی زمینه تعامل و همکاری بین امور تدوین الگوهای اسلامی - ایرانی پیشرفت در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت برگزار شد، نوبخت به ارایه نتایج مطالعات انجام شده پرداخت.
 
وی با اشاره به ویژگی های الگوی بومی و مطلوب اداره کشور، گفت: مفهوم توسعه انسانی، مضمونی تکامل یافته از توسعه تلقی می شود و ما به دلیل دینی و ارزشی بودن جامعه مان، به اهدافی فراتر از توسعه انسانی باور داریم و در عین حال که مقوله های فرهنگی را در توسعه مطلوب مد نظر داریم، به شاخص های دفاعی و امنیتی هم توجه می کنیم.
 
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در ادامه اظهارات خود ضمن تشریح انواع رویکردها و دیدگاه ها درباره توسعه، گفت: استراتژی دانش بنیان، عدالت گرا، گرایش اقتصاد باز با محوریت صادرات و سایر مؤلفه ها که نقش و جایگاه دولت را در اقتصاد به عدم دخالت و تنها نظارت و هدایت ترسیم می کند، شرایطی را فراهم می کند که نوع نگاه ما را به مکتب اقتصادی نهادگرا نزدیک می کند.
 
نوبخت تصریح کرد: بی تردید ما با اقتصاد سرمایه داری لیبرال نمی توانیم کشور را اداره کنیم و مفهوم «دولت اقتضایی» هم با اصول قانون اساسی به ویژه اصل 44 و هم با سند چشم انداز توسعه تناسب و همخوانی دارد.
 
وی در ارایه نتایج این مطالعات، توسعه مطلوب را همه جانبه، متوازن، دانش بنیان، دین محور و با لحاظ کردن ملاحظات زیست محیطی، توسعه ای پایدار برشمرد و گفت: در عین حال باید بسترهای حقوقی لازم را برای تحقق اهداب الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت فراهم کنیم.
 
در ادامه این نشست، صادق واعظ زاده رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ضمن ارایه گزارشی از عملکرد این مرکز گفت: منشأ تشکیل مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به برگزاری نشست اندیشه های راهبردی در حضور مقام معظم رهبری برمی گردد که معظم له در نخستین نشست اندیشه های راهبردی، علاوه بر تحلیل مفهومی و مشخص ابعاد الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، ظرف ساختاری مورد نیاز برای پیشبرد تدوین الگو را نیز مشخص فرمودند.
 
به گفته نوبخت، این مرکز در دوم خرداد سال 1390 با حکم مقام معظم رهبری تشکیل شد و به دنبال انتصاب اعضای آن از سوی ایشان اساسنامه آن نیز در پس از یک ماه به تصویب معظم له رسید.
 
شایان ذکر است که مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت تحت نظر مقام معظم رهبری، نهادی علمی و پژوهشی دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی، اداری و استخدامی است که طبق اساسنامه خود اداره می شود و رئیس و اعضای آن با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای یک دوره سه ساله منصوب می شوند.
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: مطالعات ، برنامه ، توسعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.