به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت ظهر امروز(چهارشنبه) در نشستی خبری با رسانه های مختلف خبری اظهار داشت: با توجه به تأکید بر حضور مسئولان در استانهای گیلان و مازندران اکنون وزیران نیرو و راه و شهرسازی در این منطقه هستند تا امدادرسانی به مردم را بررسی کنند و در جلسه امروز هیئت دولت رئیس جمهور جمهور به دستگاههای ذیربط برای تهیه گزارشی از خسارت های وارد شده به بخشهای کشاورزی، صنعتی، امکانات عمومی و خانههای مردم استانهای گیلان و مازندران دستور داد.
وی افزود: با توجه به تشکیل ستاد مدیریت بحران از دیروز، وزیر کشور گزارشی ارائه کرد که این گزارش حاکی از بروز مشکلات فراوان برای مردم در عبور و مرور و خسارتهایی در بخشهای کشاورزی، دامداری و حتی واحدهای مسکونی است که نیاز به مساعدت و همراهی دارد. وزیر نفت نیز در جلسه امروز گزارشی درباره نحوه گازرسانی به این مناطق ارائه کرد.
نوبخت گفت: رئیس جمهور از همه دستگاه های اجرایی، نیروهای مسلح و قشرهای مختلف مردم درخصوص امدادرسانی در این دو استان شمالی قدردانی کرد که با همکاری و همیاری ارزنده خود توانستند از این مشکلات بکاهند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ادامه داد:رئیس جمهور همچنین از استان های همجوار گیلان و مازندران به عنوان استان های معین به علت مشارکت در امدادرسانی قدردانی و تأکید ویژه کرد که همه دستگاههای اجرایی برای امدادرسانی و ارائه خدمات به ویژه تأمین آب، برق و گاز فعالیت مجدانه کنند.
نوبخت افزود: از ابتدای این حادثه استانداران گیلان و مازندران به طور مستقیم با مرکز در تماس بودند و بنده نیز از نیمه شب همان شب با دو استاندار و مسئولان ذیربط ارتباط داشتم.
جبران خسارات وارده به مردم استانهای شمالی کشورسخنگوی دولت گفت: معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور موظف شد از همان ابتدا برای تأمین اعتبارات مورد نیاز دو استان برای جبران خسارتها در مرحله نخست و امدادرسانی اعلام آمادگی کند. همچنین این معاونت برای بازتأمین منابع مالی مورد نیاز برای جبران خسارتها موظف شد پس از گردآوری اطلاعات مربوط به خسارتها این منابع را برای جبران خسارتهای وارد شده به مردم و بخش های کشاورزی، صنعتی و خدماتی در اختیار قرار دهد که این کار صورت خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: قرار شد حضور مسئولان کشوری در جمع مردم استمرار یابد تا در فرصت کوتاه، برای جبران خسارتها اقدام شود. البته این نزولات آسمانی رحمت الهی است که نگرانی ما را در خصوص کمبود منابع آبی تا حدی برطرف کرد اما خسارتهایی نیز وارد شد که باید برای جبران آن تدبیر کرد.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: پیش بینی می کنیم با توجه به همکاری بسیار مجدانه، امدادرسانی به استان های شمالی تا یکی دو روز آینده به پایان برسد و مرحله دوم یعنی جبران خسارتهای وارد شده به بناها و تأسیسات آغاز شود.
اهمیت سلامت و امنیت غذایی مردم برای دولتوی همچنین با اشاره به اینکه در جلسه امروز دولت در مورد توزیع سبد کالا نیز بحث و گفتوگو شد، گفت: همانطور که میدانید، از مصوبات دولت این بود که ما بتوانیم در دو مرحله دو سبد کالا را تا پایان سال به جامعه هدف تقدیم کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت سلامت و امنیت غذایی مردم برای دولت و اقداماتی که دولت در این راستا انجام داده است، تصریح کرد: تلاش برای رفع تحریمهای ظالمانه، از اقدامات اساسی دولت بود و دولت در کنار حل مشکلات اساسی اقتصادی مردم، به دنبال حل مشکلات مقطعی مردم در این زمینه بود و در واقع نگاه به روابط بینالملل، دولت را از سفره معیشت مردم غافل نکرد و در این ارتباط بحث سبد کالا را مطرح کرد و به پیش برد.
نوبخت با بیان اینکه "جامعه هدف برای دریافت این سبد کالا ابتدا مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بودند و سپس اقشار دیگری از جمله کارکنان دولت نیز به این جامعه هدف اضافه شد"، گفت: در ادامه آن، بحث دریافت این سبد کالا از سوی کارگران نیز مطرح شد و جامعه هدف گسترش پیدا کرد. البته منابع مالی لازم نیز با وجود تمام مضیقههایی که در دولت وجود داشت، تامین شد.
آسیب شناسی توزیع سبد کالا در جلسه هیئت دولتمعاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به طرح توزیع سبد کالا اظهار داشت: توزیع سبد کالا در عمل و اجرا با مشکلاتی روبهرو شد که برای رفع این مشکلات مقرر شد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای وحدت مدیریت میان دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشکلات را شناسایی کند و به کمک سایر دستگاهها به یک وحدت مدیریت برسیم.
نوبخت افزود: رئیس جمهور امروز با هدف سازماندهی به وضع موجود به آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مأموریت داد تا مسئولیت وحدت مدیریت توزیع سبد کالا را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه هدف این است که جامعه هدف طرح توزیع سبد کالا گسترش پیدا کند، گفت: افزایش جمعیت دریافتکنندگان سبد کالا قطعاً مدیریت بهتری می خواهد و برای دولت به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که در روند توسعه، عدهای زیر چرخ توسعه آسیب ببینند. قبول داریم که توزیع مرحله اول سبد کالا کاستیهایی داشت اما امیدواریم در مرحله بعد این کاستیها برطرف شود.
سخنگوی دولت در ادامه تصریح کرد: توجه به سفره خانوادههای کمدرآمد یک سیاست دائمی و مستمر برای دولت تدبیر و امید است و ما توزیع سبد کالا را استمرار میدهیم و قطع نمیکنیم؛ گرچه روشهای توزیع آن را اصلاح خواهیم کرد.
مردم برای دریافت سبد کالا عجله نکنندسخنگوی دولت در ادامه گفت: از مردم شریف و بافرهنگ کشور می خواهیم تا با مسئولان در این زمینه مساعدت کنند و برای دریافت سبد کالا در فروشگاههای عرضه این سبد عجله نکنند.
نوبخت در عین حال از رسانهها که مشکلات را منعکس کردند، تشکر کرد و گفت: از برخی رسانههایی که بیشنمایی کردند انتظار داریم تا در جهت واقعیت گویی حرکت کنند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اینکه امروز در جلسه هیئت دولت موضوع دیگری که در دستور کار بود بحث هوا و سلامت بود، گفت: در این جلسه تاکید شد با توجه به آلودگی در شهرهای بزرگ تدبیر و برنامه ریزی صورت گیرد تا آلاینده ها کاهش پیدا کنند.
وی در ادامه درباره اینکه آیا دولت قصد دارد در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها تغییری صورت دهد؟ گفت: تبصره ای که به عنوان هدفمندی یارانه ها و پس از مشورت نمایندگان به صحن علنی ارائه شد دقیقاً همان متن و ساختاری را داشت که در تبصره سال جاری وجود دارد منتها موقعی که اعداد تغییر کرد بحث هایی مطرح شد اما انتظار دولت این بود که مجلس آن را تأیید کند تا راه برای اجرای آن باز شود چرا که هر روز تأخیر در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها خسارتهایی متوجه کشور خواهد کرد.
انتهای پیام/