سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خانم‌ها بخوانند: قرص‌های ضدبارداری پرفروش خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهند

پزشکان اروپایی به زنان قاره آبی هشدار داده‌اند که نسل سوم قرص‌های ضدبارداری که پرفروش‌ترین این قرص‌ها در بازار اروپاست، خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، پزشکان به بیماران هشدار می‌دهند که پرفروش‌ترین قرص‌های ضدباری، خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهند.

به گزارش دیلی تلگراف، به یک میلیون زن انگلیسی که محبوب‌ترین قرص‌های ضدبارداری را در این جزیره مصرف می‌کنند، هشدار داده شده که خطر لخته شدن خون در آنها به طور بالقوه‌ای در حال افزایش است.

قرص‌های نسبتا جدید یاسمین، فمودن و مارولون، در مقایسه با محصولات قدیمی‌تر خطر لخته شدن خون را تا دو برابر را افزایش می‌دهند.

این هشدار بعد از این اعلام شده که دانشمندان دریافتند استفاده از نسل سوم و مشهور قرص‌های ضدبارداری منجر به 14 مرگ در یک سال در فرانسه شده است.

سازمان تنظیم مقررات محصولات بهداشتی و دارویی انگلیس (MHRA)، به پزشکان سفارش کرده است که قبل از تجویز این قرص‌ها، بررسی دقیقی از عوامل خطرزا در اشخاص داشته باشند.

تاریخچه‌ای از لخته شدن خون در رگ‌ها یا سابقه فشار خون بالا، شرایطی هستند که این پزشکان باید در صورت مواجه شدن با آنها از تجویز این داروها اجتناب کنند.

این آیین نامه جدید، پس از یک بازنگری توسط آژانس دارویی اروپا تدوین شده که در آن خواسته شده که بسته بندی این قرص‌ها باید مورد بازبینی قرار گرفته و نوشته‌های روی بسته‌های جدید طوری باشد که زنان از خطرات لخته شدن خون آگاه شوند.

در نامه‌ای که این سازمان برای پزشکان انگلیسی نوشته، بیان شده که: «نیاز نیست که به استناد این آیین نامه، برای همه کسانی که از این قرص‌های هورمونی بارداری بدون هیچ مشکلی استفاده می‌کردند، تجویز قرص‌های جدید متوقف شود».

در ادامه آمده که: «این قرص‌ها در پیش‌گیری از بارداری‌های ناخواسته بسیار موثر هستند. آنها مزایای ذاتی زیادی دارند و این مزیت‌ها بسیار مهم‌تر از خطرات کوچک تاثیرات جانبی جدی است».

دکتر سارا برانچ نایب رئیس بخش مدیریت ریسک اداره داروی MHRA می‌گوید: «زنان باید دریافت این قرص‌ها را ادامه دهند. اینها برای جلوگیری از بارداری‌های ناخواسته بسیار ایمن و موثر است و مزایای استفاده از آنها بر احتمال خطر لخته شدن خون در عروق و شریان‌ها می‌چربد. هیچ سند مهم جدیدی ارائه نشده است، این بازنگری به سادگی اثبات می‌کند که خطر لخته شدن با داروهای ضدبارداری هورمونی ترکیبی بسیار کم است».

بخش نظارت دارویی به 60 هزار پزشک اعلام کرده است که از این پس، باید فهرستی را در زمان تجویز این قرص‌ها با بیمار مرور کنند.

هدف این کار این است که از تجویز این قرص‌ها به زنانی که اصولا در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند جلوگیری شود.

سالیانه دو میلیون نفر از نسل جدید این قرص‌ها استفاده می‌کنند و علت استقبال گسترده از آنها هم این است که اثرات جانبی همچون افزایش وزن، سردرد، سفتی سینه و رشد موهای زائد کمتر در آنها دیده می‌شود.

شرکت بایر سازنده قرص یاسمین و فمودن، می‌گوید که هشدارهای خطر لخته شدن خون را از این پس به طور برجسته‌تری روی بسته‌های این قرص‌ها درج خواهد کرد.

این سلسله هشدارها پس از آن صادر می‌شوند که گزارشی در فرانسه منتشر شد که در آن مشخص شده بود که از سال 2000/1379 تا 2011/1390، 2529 مورد لخته خطرناک خون (بیش از 200 مورد در هر سال) در اثر مصرف داروهای ترکیبی ضد بارداری رخ داده است.

از ان میان، 1751 مورد، یا 146 مورد در هر سال ناشی از قرص‌های نسل سوم بودند. این انعقادها منجر به متوسط 20 مورد مرگ در هر سال شدند، که 14 مورد آن ناشی از نسل جدیدتر قرص‌ها و شش مورد در اثر نسل قدیمی‌تر قرص‌ها بود.

این نتایج مسئولین امر در فرانسه را واداشت که به پزشکان بگویند که تنها در صورتی نسل جدید قرص‌ها را به بیماران خود تجویز کنند که پیش از آن، نسل قبلی را آزموده باشند.

دانشمندان هنوز در حال بررسی ارتباط بین قرص‌های جدید ضدبارداری با لخته شدن خون هستند، ولی در حال حاضر به استروژن سنتزی به کار رفته در این قرص‌ها مشکوکند و گمان می‌کنند که مقصر اصلی افزایش خطر لخته همین استروژن باشد.

دکتر اسماء خلید می‌گوید: «هر روش جلوگیری مزایا و معایب خاص خود را دارد، و مهم این است که به زنان اطلاعات کامل داده شود تا خود روش مطلوبشان را انتخاب کنند».

برچسب ها: قرص ، خطر ، ضد ، باروری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
به این میگن نون به نرخ بازار خوردن تا دیروز که کنترل جمعیت بود ضرری نداشت حال که جمعیت باید زیادبشه ضرر دارد