سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی لپ‌تاپ حرفه‌ای تینک‌پد T440

نوت‌بوک‌های سری T‌ در تینک‌پدهای لنوو همواره از پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای بوده‌اند و به علت قیمت مناسب در مقایسه با امکانات این سری جذابیت زیادی برای علاقمندان لپ‌تاپ‌های مهندسی و صنعتی داشته‌اند.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات؛  نسل جدید تینک‌پدها را می‌توان جوانان سنت‌شکن این خانواده نامید که الگوهای کلاسیک این مدل‌ها در طراحی و استانداردهای رایج را تغییر داده است. تینک پد T440‌ مانند مدل‌های پیشین این خانواده یک لپ‌تاپ سنگین و حجیم نیست و با وجود مزیت‌های قدیمی مانند استحکام فوق‌العاده و بدنه شیک، نوآوری ‌های قابل توجهی در آن دیده می‌شود. این مدل تنها 1.8 کیلوگرم وزن دارد و ضخامت آن 21 میلی‌متر است.


این کاهش وزن و اندازه به حدی چشمگیر بوده که آن را با مک ‌بوک ایر مقایسه می‌کنند و اگرچه لنوو در این رقابت برنده نیست اما در مقابل امکانات بیشتری ارایه می‌کند که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. زمانی که T440 در نمایشگاه IDF معرفی شد پیش‌بینی ویژگی‌های این مدل قدرتمند چندان قابل باور نبود اما اکنون می‌توان مشاهده کرد که تینک پد T440 به کمک یک باتری جانبی می‌تواند تا 17 ساعت بطور مداوم انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین کند. این نوت‌بوک‌ از پردازنده نسل چهارم اینتل استفاده می‌کند و مجهز به نمایشگر لمسی است.

تینک پد T440 دارای نمایشگر 14 اینچی است و به دلیل وزن و ضخامت کم در خانواده اولترابوک‌ها قرار می‌گیرد. این مدل امکانات قابل توجهی برای صاحبان کسب و کار عرضه می‌کند که برخی از آنها اختصاصی هستند و برخی دیگر مانند فناوری ضد سرقت، از مزایای استفاده از پردازنده ‌ Haswellدر این مدل محسوب می‌شوند. این پردازنده‌ها در مقایسه با مدل‌های قبلی علاوه بر افزایش کارایی و توان پردازشی، از نظر ویژگی‌هایی مثل مدیریت انرژی و هسته گرافیکی پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند.

طراحی بدنه

بدنه تینک‌پدها مهمترین مولفه شناسایی آنها است. این مدل‌ها از سال‌ها پیش به صورت متحدالشکل طراحی می‌شوند و می‌توان گفت پیش از آنکه اپل یک الگوی واحد را به عنوان معیار طراحی مک‌بوک‌ها معرفی کند این شیوه در تینک‌پدهای IBM مورد توجه قرار گرفته بود. در مدل‌های جدید هم با آنکه نوآوری‌های زیادی دیده می‌شود اما ساختار طراحی بدنه از همان شاخص‌های قبلی پیروی می‌کند.


سطح بیرونی بدنه از ماده گران قیمت و مقاوم فیبرکربن پوشیده شده است که به دلیل ماهیت فیزیکی خود در تحقیقات کیهان‌شناسی و ساخت فضاپیما مورد استفاده قرار می‌گیرد. پوشش نرم‌ بیرونی روی بدنه‌ای از جنس آلیاژهای منیزیوم نصب شده است که این موضوع را می‌توان دلیل استحکام بالای بدنه در کنار وزن پایین آن معرفی کرد. یکی دیگر از امتیازات تینک‌پدها در طراحی بدنه که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد سیستم حفاظت داخلی آنها است که با نام قفس مشهور است.
در این سیستم اجزای داخلی توسط دیوارهای فلزی محافظت می‌شوند تا در صورت بروز تنش‌های فیزیکی مانند ضربه و سقوط از مقاومت کافی برخوردار باشند. فناوری roll-cage یا قفس یکی از دلایل دریافت استاندارد MIL-SPEC در شاخه ابزارهای نظامی است. در این استاندارد، مقاومت دستگاه از نظر ویژگی‌هایی مثل رطوبت، دما، سقوط، ضربه و سایر تنش‌های فیزیکی مورد بررسی قرار می‌گیرد و محصول مورد نظر باید 9 آزمون دشوار را با موفقیت طی کند.


این حفاظت حتی در قسمت پشتی پنل و سطح بیرونی دستگاه نیز ادامه پیدا می‌کند و تینک پد T440 نیز مانند هم رده‌ های قبلی خود از معدود مدل‌هایی است که می‌توانید آن را از سمت پنل بگیرید و جابجا کنید. این موضوع علاوه بر چارچوب‌‌های فلزی در پشت پنل به استحکام لولاها نیز مرتبط است. لولاها می‌توانند پنل را به صورت کامل باز کنند و در این حالت، بدنه و نمایشگر در حالت تخت با زاویه درجه 180 قرار می‌گیرند.


زمانی که دستگاه را روی سطح صاف قرار دهید متوجه برجستگی انتهایی آن خواهید شد که این موضوع به دلیل نحوه قرارگیری باتری است و دو هدف اصلی را دنبال می‌کند. نخست ایجاد یک سطح شیبدار برای سهولت استفاده از کیبورد و افزایش کارایی دستگاه و دوم ایجاد فضای کافی برای تهویه هوای گرم خروجی در قسمت زیرین دستگاه است. تینک پد T440‌ از دو باتری استفاده می‌کند که باتری اول به شکل درونی است و از 3 سلول تشکیل شده است. با اضافه شدن باتری 6 سلولی دوم، عمر باتری این مدل تا مدت زمان کم‌نظیر 17 ساعت افزایش پیدا می‌کند.

نمایشگر HD+

صفحه نمایش لمسی این مدل در سایز 14 اینچ طراحی شده است اما استفاده از یک قاب باریک با حاشیه اندک سایز کلی دستگاه را ظریف‌تر از مدل‌های رایج 14 اینچی نشان می‌دهد. این نمایشگر از کیفیت HD+ با وضوح 900*1600 پیکسل پشتیبانی می‌کند. روشنایی نمایشگر در سطح قابل قبولی است و میزان اشباع و عمق رنگ‌ها مناسب است. قدرت لمس پنل نیز رضایت‌بخش است و علاوه بر دقت آن در تشخیص لمس می‌تواند 10 نقطه تماس همزمان را تشخیص دهد. استفاده از کیفیت HD+ تصویر برای یک مدل 14 اینچی سبب افزایش تراکم پیکسل‌ها و بهبود نمایش جزییات تصویر شده و در هر اینچ مربع از این پنل بیش از 130 پیکسل قرار گرفته‌ است.



امکانات

 برای کاربران تجاری و صاحبان کسب و کار مانند مهندسین، پزشکان و مشاغل دیگر شاید توان پردازش دستگاه به اندازه حفاظت از اطلاعات اهمیت نداشته باشد به همین دلیل است که در این مدل علاوه بر ویژگی‌های ضد سرقت و الگوریتم‌های رمزنگاری داده‌ها از یک حسگر اثر انگشت با قابلیت تشخیص بالا استفاده شده است.


اسپیکرها در سطح زیرین دستگاه قرار گرفته‌اند و خروجی آنها از شدت صدای بالایی برخوردار است. آنچه کیفیت این اسپیکرها را متمایز می‌کند پشتیبانی از نسل دوم فناوری دالبی Advanced Audio است. این فناوری باعث افزایش شفافیت و وضوح صدا می‌شود.
طراحی ارگونومیک صفحه کلید بر اساس الگوی Accutype انجام شده که دقت کاربر حین تایپ را افزایش می‌دهد. در این الگو، کلیدها دارای تقعر هستند و بخش پایینی آنها به صورت هلالی طراحی شده است. این شیوه که به طرح لبخند نیز مشهور است با بررسی تایپ کاربران حرفه‌ای بدست آمده و کار با کلیدها را لذت بخش می‌کند.



یکی از ویژگی‌های مهم این کلیدها مقاومت آنها در برابر ریزش مایعات است. این صفحه کلید می‌تواند از نفوذ مایعات به بخش‌های حساس درونی جلوگیری کند البته این به معنی ضدآب بودن دستگاه نیست اما براثر ریزش ناگهانی مایعات می‌توان از حفظ کارایی دستگاه مطمئن بود. تاچ پد این مدل گستردگی مناسبی برای حرکت نشانگر ماوس دارد و علاوه بر آن می‌توان از دکمه معروف قرمز رنگ با نام ترک‌پوینت نیز استفاده کرد. این تاچ‌پدها دارای ساختار پنج کلید هستند.


مانند سایر التربوک‌ها، تینک پد T440‌نیز از درایو نوری پشتیبانی نمی‌کند اما تنوع کاملی از پورت‌های مختلف در حاشیه دستگاه دیده می‌شود که از میان آنها می‌توان به پورت VGA اشاره کرد. این پورت در مدل‌های جدید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد ولی در این دستگاه در کنار بورت‌های اصلی مانند درگاه‌های نسل سوم USB، شبکه، خروجی تصویری مینی DisplayPort، کانکتور صوتی و کارتخوان قرار گرفته است.



توان پردازش
پردازنده‌های Haswell مانند نسل پیشین بر اساس فناوری ساخت 22 نانومتر تولید می‌شوند اما معماری آنها به کلی متحول شده است. این پردازنده ها نسبت به مدل‌های قبلی از توان پردازش بهتری برخوردار هستند اما میزان مصرف انرژی آنها بهینه شده است. از دیگر مزیت‌های نسل جدید می‌توان به ارتقای فناوری ‌هایی مانند هایپرتریدینگ و توربوست اشاره کرد ضمن اینکه تکنولوژی ضد سرقت اینتل برای محافظت از اطلاعات و شناسایی تقریبی محل دستگاه نیز جنبه کاربردی پیدا کرده است.
تینک پد T440‌ از پردازنده کم مصرف  استفاده می‌کند. این پردازنده دارای دوهسته پردازشی و 4 مگابایت کش لایه سوم است. این پردازنده به دلیل مصرف پایین انرژی و حرارت اندک یکی از بهترین گزینه‌ها به الترابوک‌های حرفه‌ای است. در این دستگاه 4 گیگابایت حافظه DDR3 و 500 گیگابایت هارددیسک با سرعت 7200 دور در دقیقه استفاده شده است ضمن اینکه یک درایو SSD با ظرفیت 16 گیگابایت نیز کارایی و سرعت دستگاه را افزایش می‌دهد.
نتیجه
تینک پد T440 یک نوت بوک تجاری قدرتمند برای صاحبان مشاغل مختلف است و ویژگی‌هایی مثل توان پردازش، امکانات امنیتی، پنل لمسی و بدنه مستحکم از امتیازات این مدل محسوب می‌شوند. ضخامت بدنه 21 میلی‌متر و وزن اندک 1.8 کیلوگرمی در این لپ‌تاپ کم نظیر است و در مدل‌های مشابه به راحتی نمی‌توان مجموع این امکانات را کنار یکدیگر مشاهده کرد. همین عامل باعث شده تا T440 متمایز از سایر رقبای اصلی خود باشد. تینک‌پدها در ایران تنها با گارانتی سازگار ارقام عرضه می‌شوند و مانند سایر نقاط دنیا، قیمت آنها در مقایسه با مدل‌های عمومی بالاتر از سطح متوسط قرار دارد.

گزارش از: حسین عالیان

برچسب ها: دریچه ، بررسی ، لنوو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.