سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناگفته‌های "مسعود کیمیایی" از گوگوش

"متروپل" مسعود کیمیایی فیلم ناامید کننده‌ای بود.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران؛ این چندمین بار است که دوباره به او اعتماد می‌کنیم و باز هم سرخورده‌مان می‌کند.

من که این بار با تردیدی جدی سراغ تماشای فیلمش رفتم و متأسفم که اخیرا می‌شود خیلی راحت او را پیش‌بینی کرد؛
 
بله! بد بود، خیلی بد
 
یک زن جوان "مهناز افشار" به سینمای متروکه‌ای پناه می‌برد که سالن نمایش آن تبدیل به انبار فروش موتور سیکلت شده و لابی‌اش را باشگاه بیلیارد کرده‌اند.
 
این زن، صیغه‌ای مردی به نام "ماندگاری" بوده و از او یک فرزند دارد؛ "ماندگاری" حالا مرده و همسر نازای او با این زن صیغه‌ای درگیر می‌شود.
 
پرواضح است که "خاتون لواسانی" (مهناز افشار) نمادی از گوگوش "فائقه آتشین" است.
 
فائقه آتشین از "محمدرضا پهلوی" یک فرزند نامشروع داشت که چندسال پیش توانست توسط آزمایش DNA نسبت فامیلی‌اش با خاندان سلطنتی ایران را ثابت کند.
 
برخوردی که از همسر "ماندگاری" (شقایق فراهانی) با خاتون در این فیلم می‌بینیم، کاملا می‌خواسته طعنه‌ای باشد به برخورد "فرح دیبا" با مسئله‌ی فرزند نامشروع شاه
 
این دیالوگ در طول فیلم بارها از زبان یکی از صاحبان "متروپل" خطاب به خاتون شنیده می‌شود که (خیلی کار خوبی کردی به سینما پناه آوردی...)
 
این قضیه اشاره دارد به ازدواج "فائقه آتشین" با یکی از کارگردان‌های سینمای ایران؛ در حقیقت کارگردان "متروپل" خودش را هم در این اثر نمادسازی کرده و آنگاه که یکی از کاراکترها سینما را به عنوان پناهگاه خاتون- بخوانید گوگوش- معرفی می‌کند، اشاره‌اش به همین معناست.
 
حتی از جایی به بعد که زن ماندگاری پشت در متروپل رسید، جای پنجه خونین خاتون روی ستونی که به آن تکیه داده بود می‌ماند پنجه خونینی که یادآور تصویری بسیار معروف از 17 شهریور 1357 است و البته ما نمی‌دانستیم که فائقه آتشین هم روزگاری انقلابی بوده!
 
اما در مورد کیفیت کار باید گفت "مسعود کیمیایی" آنقدر سرگرم تطابق دادن دقیق بین نمادهای فیلمش با صور واقعی آن‌ها شده که قصه گفتن را رها می‌کند و به این ترتیب "متروپل" فاقد درام است.
 
خیلی مولفه‌های کلیشه شده  در سینمای کیمیایی هم دوباره و در این‌جا تکرار می‌شوند اما از آن طرف خیلی جزئیات ضروری در کار رعایت نشده.
 
مثلا چند نفر در فاصله نیم متری یک شیشه بزرگ چند دقیقه با چوب و چماق زد و خرد خونینی می‌کنند اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد که شیشه بشکند، آنها حتی چندبار سر و صورت و دست خونیشان را روی شیشه می‌گذارند اما شیشه نمی‌شکند، حتی میان دعوا مرتب صدای شکستن شیشه هم می‌آید اما شیشه نمی‌شکند تا این که وقتی قرار است سکانس تمام شود نوبت این شیشه هم می‌رسد!
 
از این موارد در فیلم زیاد بود و با روی هم گذاشتن تمام این ایرادها می‌توانیم خودمان را خلاص کنیم و بگوییم "متروپل" اصلا فیلم نیست.
 
مسعود کیمیایی مرتب در حال ادای دین به خودش است (یعنی بود) قبلا می‌شد اسم این کار را (ادای دین به خود) گذاشت اما حالا باید به آن گفت (ادای خود را درآوردن) در ضمن باید به آقای کیمیایی این را هم گفت که ناگفته‌های شما از گوگوش آنقدرها هم مخاطب جمع کن نیست که فکر می‌کنید و این خرده خاطرات بهم پیوسته و ناپیوسته را تا قصه نکنید طرفداری پیدا نخواهند کرد.
 
میلاد جلیل زاده/
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
امیر هجرانی شاد
۰۰:۴۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
درود
برای داشتن یک نقد خوب اگر نوشته من خوب هم شد نقد نیست چون نقد نوشتن برای نوشته نشدن کاربرد گرفته درست مثال حرفهایی برای نگفتن !
گاه شغل برای انجام کار نیست برای حذف مزاحمت است تازه امروز یاد گرفتم که نقد وقتی اتحادیه دارد که معلم گمان نکند فیلم برای دیدن نیست !
دوستدارتان امیر
.
ناشناس
۰۱:۱۸ ۰۲ مهر ۱۳۹۴
عالی بود استاد بزرگ سینما
علیرضادیانی
۲۰:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۴
سلام اقای کیمیایی شمادیگرتکرارنمیشوی فقط یکداونه هستی
دیااکو اوستا
۲۰:۳۴ ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
استاد لطف کن دیگه نساز
بتوچه
۱۶:۱۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۳
عالی بود
فائزه سادات خندانی
۲۲:۰۴ ۳۱ شهريور ۱۳۹۳
من خودم جز افرادی بودم ک متروپل رو با این ک اصلا وقت نداشتم اما رفتم و در سینما دیدم ب نظرم شروع بسیار خوبی داشت ولی رفته رفته از هیجان داستان کاسته شد درسته نسبت ب فیلمای قبلیشون کمی ضعیف تر بود اما نباىد تا این حد نسبت ب ایشون و فیلمشون نامهربون بود!!!!!!
داوود قلاجوری
۱۳:۳۹ ۱۰ مرداد ۱۳۹۳
نظرم در وبلاگ زیر منعکس شده است:

dghalajouri.blogfa.com
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۶ تير ۱۳۹۳
عالی
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۳ خرداد ۱۳۹۳
جناب آقای میلاد جلیل زاده,
قضاوت و تجزیه و تحلیل شما لی رحمانه و بک طرفه است. ای کاش کسی با آقای مسعود کیمیایی مصاحبه میکرد و تمام نکاتی را که شما مطرح کرده اید تجزیه و تحلیل میکرد.
در کجای دنیا ثبت شده است که DNA خانم شادی با DNA رضا یا فرحناز پهلوی مقایسه شده است و ثابت شده ...
ناشناس
۱۱:۱۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳
آفرین.
یک نقد محتوایی دیگه؛ چیزی که الان خیلی مد شده و گویا پول توشه.
متین
۲۱:۱۵ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
ممنون عالی بود
محمد
۲۲:۰۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۳
خیلی ... متاسفم . استاد کیمیایی از بزگترین سینما گران تاریخ این سرزمینه .اگر از یه کسی که یه ذره از سینما سر در میاره بپرسیم سه سینماگر بزرگ ایرانی رو نام ببر میگه علی حاتمی،داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی.ما نباید انتظار داشته باشیم که یه فیلمساز مطرح همه فیلمهایش شاهکار باشد.ممکنه که بین اوتها چند تا فیلم متوسط یا حتی ضعیف هم پیدا بشه این که دلیدل نمیشه بگیم اونها اوفول کردند. ما چه بخایم و چه نخایم کیمیایی یکی از بزرگان سینمای ایران که در سطح جهان معروفه. ... پیشنهاد میکنم فیلمهای جرم،حکم ، ورییس رو ببینيد ....
یاسین
۱۶:۵۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۲
خوبه عالی
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
نمیدونم کی امثال مسعود کیمیایی و گوگوش معلوم الحال میفهمند که دیگه دوره اینها گذشته و هیچ کس خریدارشون نیست
Amir Hegirany Shad
۱۲:۵۸ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
درود
شب گذشته "طهران روزگار نو" اثر علی حاتمی را دیدیم و پس فیلم بسته سریال را گوشدم جالب توجه است که تدوین فیلم سینمایی اهمیت بسیار مهمی دارد و بیننده میتواند سردرگم خاطرات ...
***
از این موارد در فیلم زیاد بود و با روی هم گذاشتن تمام این ایرادها می‌توانیم خودمان را خلاص کنیم و بگوییم "متروپل" اصلا فیلم نیست.

مسعود کیمیایی مرتب در حال ادای دین به خودش است (یعنی بود) قبلا می‌شد اسم این کار را (ادای دین به خود) گذاشت اما حالا باید به آن گفت (ادای خود را درآوردن) در ضمن باید به آقای کیمیایی این را هم گفت که ناگفته‌های شما از گوگوش آنقدرها هم مخاطب جمع کن نیست که فکر می‌کنید و این خرده خاطرات بهم پیوسته و ناپیوسته را تا قصه نکنید طرفداری پیدا نخواهند کرد.

میلاد جلیل زاده/
***
و توجه به فیلم دیدن اهمیت مهمتر دارد به نقد و بررسی آنچه گذشته است!!!
پخش شبکه نمایش برای "طهران روزگار نو" از دزدی جواهرات داشت و پس از پایان دزدی و رفتن دزد از شکستن شیشه با چماق آژان (پلیس) آری تعجب ندارد!
دوستدارتان امیر
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
اگر چنان است که شما می گویید پس باید دوباره بنویسیم : " ما با سینما مخالف نیستیم . ما با فحشاء مخالفیم !!!"
رسول
۰۹:۳۲ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
نمیدونم شاید درست باشه شایدم نه
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
خدا وكيلي تا كسي تعهد نداشته باشد نمي تواند يك اثرماندگار ايجاد كند .ايشان از اول از خود متشكر بود .البته در سينماي ايران از اين تيپ آدم ها كم نيستند كه خداروشكرمردم زود مي فهمند و كنارشان مي گذارندوكم كم فراموش مي شوند.
بهار
۲۲:۳۴ ۱۵ بهمن ۱۳۹۲
فوق العاده بود فوق العاده
فائز
۱۳:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
اشتباه منفي دادم
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۲
داری بی انصافی میکنی
ناشناس
۲۱:۲۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۲
عالی بود