سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یزد/

نقش شناخته شده چای سبز در پیشگیری از سرطان معده

یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه چای سبز نقش شناخته شده‌ای در پیشگیری از بروز سرطان معده دارد، عنوان کرد: مصرف گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر است.

 به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، دکتر خشنود در همایش مقابله با سرطان گفت: سیگار و قلیان، اشعه ماورای بنفش خورشید، مصرف الکل و نوشابه‌های الکلی نقش اصلی در ایجاد سرطان دارند.

وی با تاکید بر پیشگیری از بروز سرطان عنوان کرد: اصلاح شیوه تغذیه نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد، نوشیدنی‌های بسیار داغ همچون قهوه و چای منجر به ایجاد سرطان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده کمتر از میوه و سبزی، غذاهای نمک سود شده، کمبود ویتامین آ، مصرف زیاد چربی حیوانی و غذاهای سرخ شده، مصرف زیاد کلم و سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته در ایجاد سرطان دستگاه گوارش موثر است.

دکتر خشنود، تغییرات طولانی مدت در نظم و دفع مدفوع، هر نوع خونریزی از نواحی مختلف بدن، پیدایش هرگونه توده در بدن و سوءهاضمه در سن بالا را از علائم هشدار دهنده برشمرد و توصیه کرد: به محض مشاهده این علائم به پزشک مراجعه شود.

این فوق تخصص گوارش با اشاره به علل ایجاد سرطان روده بزرگ گفت: رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز و افزایش سن و ژنتیک از علل ایجاد سرطان روده بزرگ محسوب می‌شود.

وی همچنین اسهال طولانی مدت، یبوست، درد شکمی، کاهش وزن و کاهش اشتها را از شایع‌ترین علائم سرطان روده بزرگ دانست و عنوان کرد: به منظور پیشگیری از بروز این بیماری می‌توان از رژیم غذایی پرفیبر و کم چرب بهره برد.

خشنود یادآور شد: خوشبختانه شروع سرطان روده بزرگ ابتدا با پولیپ تشخیص داده می شود و 5 تا 10 سال زمان صرف می‌شود تا سرطان ایجاد شود. همچنین به منظور پیشگیری از بروز این سرطان فرصت داریم ضایعه را با دستگاه برداریم و از بروز سرطان پیشگیری کنیم.

وی بر رعایت بهداشت، انجام آزمایشات دوره‌ای، واکسیناسیون هپاتیت B به منظور پیشگیری از بروز سرطان تاکید کرد.

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه چای سبز نقش شناخته شده‌ای در پیشگیری از بروز سرطان معده دارد، عنوان کرد: مصرف گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، نان فیبردار، افزایش مصرف لبنیات، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن، افزایش مصرف سویا و حبوبات به ویژه در دیابتی‌ها از بروز سرطان پیشگیری می‌کند.

دکتر خشنود با تاکید بر کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی گفت: هر فرد بعد از سن بلوغ 5 کیلوگرم می‌تواند چاق شود در غیر این صورت باید فعالیت بدنی مناسبی داشته باشد.

این فوق تخصص گوارش، بر مصرف روزانه 600 تا 800 گرم غلات و حبوبات در طول روز تاکید کرد.

وی همچنین توصیه کرد: مصرف گوشت قرمز روزانه به 80 گرم در روز کاهش یابد و بیشتر از گوشت ماهی و مرغ استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر مصرف روغن زیتون و کنجد توصیه کرد و گفت: مصرف نمک به خصوص در کودکان باید کاهش یابد و از مصرف غذاهای کبابی و دودی پرهیز شود.

انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: یزد ، سرطان ، معده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.