سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بافق/

گشت‌های شبانه در اینترنت برای جوانان جذاب اما خطرناک است

یک استاد دانشگاه و کارشناس ارشد روانشناسی، نوجوانان و جوانان را آسیب‌پذیرترین قشر در دنیای مجازی خواند و گفت: اعتیاد اینترنتی و گشت‌های شبانه در اینترنت برای جوانان بسیار جذاب است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، فاطمه حصیب صبح امروز در سلسه جلسات مشاوره شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، دوران جوانی و نوجوانی را دوران طوفان زندگی هر فرد عنوان کرد و گفت: هیچ جوان و نوجوانی از ضربه‌های فضای مجازی در امان نیست و بیشترین آسیب را نیز همین گروه می‌خورند.

وی با اشاره به متفاوت بودن گشت‌های شبانه اینترنتی و روزانه عنوان کرد: اعتیاد به اینترنت در گشت‌های شبانه بیشتر و صدمات جبران‌ناپذیرتری دارد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: اعتیاد اینترنتی در کنار اعتیاد سنتی نوعی جدید از اعتیاد است و به اندازه اعتیاد به مواد مخدر خطرناک است و جذابیت خاصی برای نوجوانان دارد و آسیب‌های فردی و اجتماعی بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

حصیب، اعتیاد به مسائل جنسی، اعتیاد به روابط عاطفی و دوستانه، وسواس به اینترنت، خبرزدگی و اعتیاد به اطلاعات و اعتیاد به رایانه را از انواع آسیب‌ها و عوارض اعتیاد اینترنتی عنوان کرد و گفت: گذر زمان برای معتادان معنی ندارد و معتادان اینترنتی رفتارهای معتادگونه دارند و می‌تواند علائم خیانت هم داشته باشد و خطر اعتیاد به مواد را هم بیشتر می‌کند.

وی، کاهش اعتماد به نفس، درون‌گرایی، پریشانی و اختلال در خواب، بی‌حوصلگی، اختلال در یادگیری و کاهش توجه، افسردگی، پناه بردن به اینترنت برای کاهش استرس و تاثیر گذاشتن بر روح و روان را از آثار مضر و خطرناک استفاده نادرست و ناسالم از موبایل، اینترنت و ماهواره عنوان کرد.

این استاد دانشگاه، به مزایای دنیای مجازی و فناوری‌های روز دنیا نیز اشاره کرد و ادامه داد: امکان دسترسی سریع و مختلف و گمنامی و استفاده راحت کاربران از ویژگی‌های دنیا مجازی است و مانند شمشیر دو لبه است که هم خوبی و هم بدی دارد.

وی، داشتن انرژی زیاد، ناآگاهی و داشتن هیجان در دوران جوانی و نوجوانی و میل به تجربه، کم نیاوردن جلوی دوستان را از عوامل میل به سمت و سوی استفاده از فضاهای مجازی و بازی‌های آنلاین دانست.

این روانشناس، عدم آگاهی و مهربانی‌های بی‌دلیل و ناخواسته والدین و خودفریبی والدین را در آسیب نرسیدن به فرزندشان، ضربه جبران‌ناپذیر در استفاده‌های بی‌جا از امکانات مربوط به رایانه عنوان کرد.

وی، وظیفه والدین را کنترل نامحسوس، قطع نکردن اینترنت با زور، وضع قوانین برای استفاده، سرزنش‌آمیز نبودن صحبت‌ها و بدگویی نکردن از اینترنت در مقابل فرزندان و سئوال کردن از آن‌ها درباره دوستان مجازی و شریک شدن در اینترنت دانست و تصریح کرد: بالا بودن سطح آگاهی والدین در استفاده از اینترنت و نظارت و کنترل نامحسوس می‌تواند در کاهش آسیب‌ها موثر باشد.

انتهای پیام/م
برچسب ها: یزد ، اینترنت ، اعتیاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.