سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سایه سیاه محصولات غذایی غیر‌بهداشتی بر سر بازار

امروزه سودجویان برای کسب درآمد بیشتر هیچ عرصه‌ای را برای خود تنگ نمی‌بینند.

 
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران‌؛ سودجویان با ورود به حوزه تولید مواد غذایی پرمصرف و با کیفیت پایین و به صورت غیر بهداشتی بی‌تفاوت و  بی‌اهمیت به سلامت جامعه و مردم، سرگرم ثروت اندوزی با وسوسه کردن رستوان داران و اغذیه فروشان از راه عرضه محصولات غذایی با  قیمت‌های پایین هستند.

محصولاتی که عمدتا در طبخ غذا به کار می‌روند و یا حتی گاهی به عنوان مخلفات در کنار غذا سرو می‌شوند بازار خوبی برای فروش و توزیع دارند به ویژه در این عصر که به دلیل سرعت بالای زندگی و کمبود وقت افراد بیشتر تمایل به مصرف فست فود دارند و همین امر باعث سو استفاده سودجویان برای کسب سودهای به ظاهر کم اما در حقیقت فراوان شده است آگاهی سودجویان از اهمیت وجود این محصولات در انواع غذاهای فست فودی و همچنین تمایل بسیاری از رستوران داران و اغذیه فروشان به خرید مواد اولیه ارزان باعث شده تا بازار این محصولات تولید شده در کارگاه‌های عمدتا بی‌نام و نشان و فاقد پروانه ساخت، به شدت داغ شود.

محصولاتی که در مکان‌هایی کاملا غیر بهداشتی و فاقد استانداردهای لازم به صورت غیر اصولی تهیه و با قیمتی معادل یک سوم قیمت محصولات غذایی بهداشتی و دارای مجوز به بازار عرضه می‌شوند.

 ملائک صفت، یکی از صاحبان شرکت‌های مویرگی تولید و توزیع کننده مواد غذایی در کشور در این خصوص می‌گوید: هزینه تهیه محصولات غذایی استاندارد با فرآیندهای بهداشتی بسیار بالاست و کارگاه‌های غیر مجاز به دلیل ناتوانی در تهیه دستگاه‌های مخصوص قادر به تهیه این محصولات غذایی بهداشتی نیستند و با تولید این محصولات در مکان‌های نامناسب و روش‌های غیر بهداشتی اقدام به عرضه این محصولات با قیمت پایین می‌نمایند .

به گفته وی یکی از این محصولات غذایی خیارشور است که در کارگاه‌های زیر پله‌ای با روش غیر بهداشتی تولید و وارد بازار می‌شود.

از سوی دیگر تمایل رستوران داران و اغذیه فروشان به استفاده از این نوع محصولات با قیمت‌ها و کیفیت پایین بسیار قابل توجه است.

در حالی که در سال‌های گذشته شاهد افزایش قیمت انواع فست فود و ساندویج‌ها بوده‌ایم عرضه کنندگان این غذاها تمایلی به استفاده از مواد اولیه استاندارد و با کیفیت از خود نشان نداده‌اند.

همچنین حساس نبودن مسئولین ذی‌ربط نسبت به قیمت‌های بسیار پایین و حتی تعجب برانگیز از جمله دلایل دیگری است که باعث رشد قارچ گونه این کارگاه‌های به اصطلاح زیر پله‌ای شده است.
 
شاید اگر همانطور که مسئولین و حتی مردم نسبت به قیمت بالای محصولی حساسیت نشان داده و به سرعت بدون بررسی‌های لازم در خصوص هزینه‌های تحمیل شده برای تهیه آن به انتقاد از قیمت بالای آن می‌پردازند کمی نیز به قیمت پایین و غیر معقول یک محصول اندیشه و حتی شک کنند به این نتیجه می‌رسند که همیشه محصول با قیمت پایین محصول مناسب نیست و در بسیاری از مواقع پشت پرده قیمت‌های پایین چیزی به غیر از انصاف تولید کننده وجود دارد.

گزارش از راضیه آقائی

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۳ بهمن ۱۳۹۲
ارسال