به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره روابط عمومی سجاد خمیس آبادی دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست و انرژی این واحد دانشگاهی در رابطه با این پروژه تحقیقاتی خود گفت: تخمين توانايي توليد همزمان توان و حرارت و سوخت مورد نياز در سيستم جانبي مرکزي پيش از طراحي و ساخت امري ضروري است .
وی گفت: در اين پروژه يک روش جديد هدفگذاري توليد توان و حرارت و هزينه هاي کلي ساليانه در شبکه بخار با دقت بسيار بالا ارائه شده که علاوه بر پوشش نقاط ضعف روش هدفگذاري ارائه شده در گذشته ، توانايي مشخص نمودن دبي سوخت مورد نياز، دبي بخار توليدي توسط بويلر، ميزان انتشار آلاينده ها و ميزان درجه سوپرهيت بخار توليدي توسط بويلر را دارا است.
خمیس آبادی ادامه داد: با توجه به اهميت مسائل اقتصادي و نياز به تخمين هزينه هاي سرمايه گذاري و هزينه هاي عملکردي توانايي تعيين هزينه هاي کلي ساليانه شبکه بخار را دارد و از جهتي با توجه به دقت بالاي اين روش در تخمين توانايي توليد توان و حرارت، نياز به شبيه سازي شبکه توربين هاي بخار حذف مي شود.
خمیس آبادی با بیان این مطلب که قسمت بعدي پژوهش مربوط به تحليل اگزرژتيک و ترمواکونوميک نيروگاه و شبکه بخار است، تصریح کرد: در انتها کوپلينگ بهينه يک شبکه بخار فرآيندي با يک نيروگاه بخار با هدف توليد بهينه توان و حرارت و حداقل نمودن هزينه هاي سرمايه گذاري و هزينه هاي عملکردي براي نخستين بار مورد بررسي قرار مي گيرد که در آن از نيروگاه بعنوان منبع انرژي براي شبکه بخار استفاده مي شود و با استخراج مقداري بهينه بخار در دما و فشار مناسب از نيروگاه و انتقال به قسمت هايي از شبکه بخار درآمدهاي سيستم کوپل شده شبکه بخار و نيروگاه بخار را به حداکثر مي رسانيم.
وی افزود: در حقيقت هدفگذاري توليد توان و حرارت با استفاده از روش سايت جامع انجام خواهد گرفت و با استفاده از رسم گراف هاي سايت جامع به تحليل کوپلينگ يک شبکه بخار فرآيندي با يک نيروگاه بخار پرداخته و به کمک این گراف هاي سايت جامع به هدفگذاري توليد توان و حرارت خواهيم پرداخت و طراحي بهينه اي از سيستم از جنبه توليد توان و حرارت ارائه مي شود.
به منظور تاييد و اثبات کاربردي بودن متدولوژي هاي پيشنهادي و قسمت هايي از اين تحقيق که مربوط به قسمت شبکه بخار و سيستم تاسيسات جانبي است چند مورد مطالعاتي به عنوان نمونه، مورد بررسي قرار گرفته اند.