سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستورالعمل انتخاب و نگهداری از کابینت‌ها

کابینت‌ها از اجزای اصلی دکوراسیون یک آشپزخانه به شمار می‌روند که طی سال‌های اخیر هم از لحاظ جنس و هم از نظر شکل، انواع متفاوتی از آنها به بازار عرضه شده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اگر دقت کرده باشید در بدو ورود به فضای یک آشپزخانه آنچه بیش از هر چیز در نگاه اول جلب توجه کرده و به چشم می‌آید شکل و رنگ کابینت‌ها است که ممکن است سرتاسر یا بخش قابل‌توجهی از دیوارهای آشپزخانه را اشغال کرده باشند.

 بنابراین، انتخاب شکل، جنس و رنگ مناسب برای کابینت‌ها به جهت اهمیت و فضایی که از سوی آنها در آشپزخانه اشغال می‌شود، نقش بسیار مهمی در دکوراسیون فضای آشپزخانه یک واحد مسکونی دارد. این هفته مطالب کلیدی برای انتخاب و همچنین نحوه نگهداری از کابینت‌های آشپزخانه ارائه می‌شود.

شناخت اجزای اصلی کابینت‌ها

با توجه به اینکه انتخاب یک کابینت خوب و مناسب نقش قابل توجهی در زیبایی و کارآیی فضای آشپزخانه منزل شما ایفا می‌کند و آشپزخانه یکی از اجزای اصلی یک واحد مسکونی است که ساعات مهمی از روز و شب فرد یا افرادی اوقات خود را در آن سپری می‌کنند، بهتر است قبل از انتخاب آن شناخت درستی راجع به اجزای این عضو جدانشدنی از آشپزخانه تان داشته باشید.
یک کابینت از سه جزء اصلی یعنی در کابینت، بدنه کابینت و صفحه کابینت تشکیل شده است.

علاوه‌بر انواع رایج درهای کابینت که در اغلب واحدهای مسکونی دیده می‌شود برخی از درهای جدید با ضخامت ۱۸ میلی‌متر و روکش پی وی سی دارای شش تیپ مختلف و تنوع رنگی بیش از بیست رنگ در بازار ایران موجود هستند. نوع دیگری از درب‌های کابینت آشپزخانه نیز که به‌تازگی به بازار ایران وارد شده علاوه‌بر برخورداری از مشخصات گفته شده، از روکش‌هایی با جنس براق شبیه رنگ‌های پلی‌استر (براق) ساخته شده‌اند که جذابیت خاصی در ترکیب‌بندی کابینت آشپزخانه ایجاد می‌کند.

درمورد بدنه کابینت باید به دو نکته مهم توجه کرد. اول اینکه جنس بدنه کابینت باید با مغز ام دی اف یا نئوپان و با روکش ملامینه ساخته شده باشد و نکته دوم اینکه لبه بدنه کابینت نوارکاری شده باشد تا نمای زیبایی به‌کار بدهد، البته رنگ نوارکاری باید همرنگ و یا متناسب با رنگ کابینت باشد. در بازار ایران، کابینت‌ها اکثرا با بدنه نئوپان و روکش کاغذی و نوار اطویی ساخته می‌شوند که این نوع کابینت کیفیت خوبی ندارد و استفاده از این نوع بدنه در کابینت آشپزخانه شما توصیه نمی‌شود، یعنی بهتر است جنس بدنه کابینت نیز از نوع MDF انتخاب شود، برخی از تولیدکنندگان کابینت برای ارزان‌تر شدن کابینت بدنه را از جنس نئوپان استفاده می‌کنند، ولی چون مشتریان قادر به شناسایی نمی‌باشند متوجه نمی‌شوند.

همچنین، در حال حاضر در بازار ایران پنج نوع صفحه کابینت موجود است که با توجه به نیاز، سلیقه، کیفیت مورد نظر و بودجه‌ای که برای این منظور مد نظر دارید می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
البته توجه داشته باشید که صفحه کابینت دارای بیشترین سطح تماس با آب است و به همین خاطر تمام اجزای تشکیل‌دهنده صفحه کابینت باید دارای مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت باشد. روکش‌های اچ پی ال دارای مقاومت بالایی در برابر آب و خراشیدگی به وسیله اشیای نوک ‌تیز است و برای صفحه کابینت مناسب می‌باشند. به همین جهت صفحات نئوپانی که دارای مقاومت بسیار کمی در مقابل آب، رطوبت و خراشیدگی می‌باشند پیشنهاد نمی‌شود.

درباره صفحات از جنس MDF با روکش ملامینه هم باید به این مورد توجه داشت که این صفحات به‌دلیل روکش ملامینه، قابلیت خش‌پذیری دارند و برای صفحه کابینت چندان مناسب نیست.
پس بهترین پیشنهادی که برای انتخاب صفحه کابینت می‌توان داد همان صفحات ۳۲ میلیمتر MDF با روکش HPL است که هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ مقاومت در برابر آب و خراشیده شدن به وسیله اشیاء نوک ‌تیز قابل اطمینان هستند.

نگهداری درست

هر چند شناخت اجزای کابینت به شما کمک می‌کند انتخاب بهتری داشته باشید، اما بهتر است انتخاب و ساخت کابینت را به طراحان و سازندگان مورد اعتماد و منصف واگذار کنید و نسبت به کیفیتی که سازنده در مورد محصول خود می‌گوید تضمین‌های لازم را از وی دریافت کنید. اما به همان اندازه که انتخاب درست و شناخت اجزای اصلی کابینت می‌تواند در ایجاد فضایی زیبا و کارآمد در آشپزخانه آپارتمان شما ایفای نقش کند، نگهداری صحیح از کابینت‌ها نقش مهمی در طول عمر و جلوگیری از کهنه شدن کابینت‌ها دارد.

توجه داشته باشید که حتی اگر صفحات کابینت ضدآب باشد، باز هم نباید به‌طور مستقیم روی آن آب بریزید و به این شیوه کابینت را بشویید، چون در هر صورت رطوبت، عمر آن را کم می‌کند. این در حالی است که حرارت هم عامل مهمی است که باعث آسیب دیدن کابینت‌ها می‌شود؛ بنابراین قابلمه، ماهی تابه و ظرف‌های داغ را مستقیم روی کابینت نگذارید و مراقب باشید صفحات آن حرارت نبیند.

نکته دوم اینکه از برش دادن مواد غذایی به صورت مستقیم روی کابینت خودداری کنید. با این کار نه‌تنها روی صفحه کابینت خش می‌افتد و ظاهر نامناسبی پیدا می‌کند، بلکه به مکان مناسبی برای تجمع باکتری‌ها و آلودگی‌های مختلف نیز تبدیل می‌شود. برای سالم ماندن لولاهای در کابینت در فاصله‌های زمانی مناسب آن را روغن کاری کنید. برای نظافت کابینت‌ها از اشیای زبر استفاده نکنید، این کار باعث ایجاد خش روی کابینت‌ها می‌شود.

توجه به ظرفیت کابینت‌ها و خودداری از تحمیل بار اضافه، هم اندازه بودن و بالانس بودن پایه‌های کابینت و... نکات دیگری است که به زیبا ماندن و طول عمر کابینت‌ها کمک می‌کند.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.