سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حقوق بشر به سبک غربی (53)؛

مادر سیاه‌پوست غیرمسلح قربانی خشونت پلیس آمریکا

از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند،برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، تیراندازی در آمریکا در مهرماه امسال بار دیگر قربانی گرفت، البته با یک تفاوت. برخلاف گذشته که اغلب یک فرد با مشکلات روحی و روانی عامل تیراندازی بود و باعث کشته شدن تعدادی افراد بی‌گناه می‌شد، این بار، پلیس آمریکا مسئول تیراندازی بود و طبق آنچه گفته شده است فرد مضروب دچار مشکلات روحی و روانی.

حوالی ساعت 2:18 دقیقه بعد از ظهر پنج‌شنبه به وقت محلی بود که «میریام کری» 34 ساله، راننده مظنون این حادثه، خودرو سیاه رنگش را به یکی از موانع امنیتی اطراف کاخ سفید در واشنگتن کوبید. بنا به گفته شاهدان، ظاهرا بعد از این اتفاق نیروهای پلیس، خودرو را تا نزدیک ساختمان کنگره تعقیب کردند و سپس به سمت راننده زن تیراندازی کردند و او را کشتند.

در تصاویر ویدئویی از حادثه می‌توان نیروهای پلیس واشنگتن را دید که خودرو را محاصره کردند و اسلحه‌های خود را به سمت آن نشانه رفتند. در اینجا، راننده زن به سمت یکی از خودروهای پلیس دنده عقب گرفته و پس از برخورد با آن دوباره از محل متواری می‌شود. راننده به سمت پشت ساختمان کنگره می‌رود و در آنجا به خاطر برخورد مجدد با موانع متوقف و بر اثر تیراندازی کشته می‌شود.

بعد از انتشار این خبر در رسانه‌های آمریکا بود که مشخص شد در خودرو میریام کری یک کودک یکساله بوده و به علاوه، در طول عملیات تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس، هیچ گلوله‌ای از سوی خودرو او شلیک نشده است. زمانی که این دو مورد در کنار خبر مشکلات روحی و روانی میریام کری قرار گرفت، اقدام پلیس آمریکا در تیراندازی به سوی فرد مظنون به جای نشانه رفتن لاستیک‌های خودرو او برای متوقف کردنش، زیر سئوال رفت.

به همین خاطر بود که خواهران میریام کری با اشاره به اینکه خواهرشان مجرم نبوده، گفتند، پلیس نباید او را می‌کشت. «امی کری جونز» یکی از خواهران قربانی اعلام کرد، تیراندازی روز پنجشنبه به خواهرشان قابل توجیه نیست و «والریا کری» دیگر خواهر این قربانی آمریکایی گفت: «وقتی هیچ تیراندازی از سوی وسیله نقلیه صورت نگرفته، هیچ نیازی به استفاده از سلاح نبوده است». به گفته خواهران میریام کری و «آیدلا کری»، مادر وی، او از افسردگی بعد از زایمان رنج می‌برده و به همین خاطر مدتی نیز در بیمارستان بستری بوده است.

علاوه بر خانواده میریام کری، دوستان، آشنایان و همسایگان او نیز از چنین رخدادی آنهم به دست قربانی ابراز شگفتی کردند. جف نیوسام، یکی از همسایگان او درباره میریام گفته: «او زن جوان خوبی بود. شوکه شدم. هرگز فکر نمی‌کردم او چنین کاری انجام دهد. باورم نمی‌شود». «آنجلا ویندلی» یکی از دوستان نزدیک کری و همکلاسی او در دبیرستان نیز، میریام را فردی دوست‌داشتنی و با اراده توصیف کرده و گفته، او هرگز فرد خشنی نبوده و مانند خواهر بزرگتر او بوده است.

در این میان، مقامات اجرایی دادگاه فدرال واشنگتن با اشاره به اینکه این زن 34 ساله ساکن شهر «استمفورد» در ایالت کانتیکت بوده، نیز مدعی شدند، این زن دچار ناراحتی‌های روانی بوده با این تفاوت که آنها اعلام کردند، وی فرد متوهمی بوده و تصور می‌کرده باراک اوباما با او در ارتباط بوده است. برخی دیگر از مقامات آمریکایی نیز اعلام کرده‌اند، این مادر مجرد، سابقه بیماری روانی داشته است. آنها به بیان همین میزان اطلاعات اکتفا کرده‌‌اند.

ماجرا زمانی برای پلیس آمریکا حادتر شد که یکی از شاهدان عینی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت، پلیس ابتدا فرزند میریام کری را از خودرو خارج کردند و سپس او را به ضرب گلوله کشتند.

 در حالی که تمامی این موارد در کنار هم باعث زیر سئوال رفتن اقدام پلیس آمریکا شده است، پایگاه خبری «اینفو وارز» در مطلبی گزارش داد، کنگره آمریکا از پلیس واشنگتن به خاطر کشتن مادری که غیرمسلح بوده، حمایت کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، ویدئویی از اعضا کنگره منتشر شده که در آن «استنلی هویر»، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا از پلیس قدردانی کرده. به دنبال بیان این سخنان، نمایندگان کنگره بیش از یک دقیقه کف زدند. بعد از او، «اریک کانتور» از نمایندگان جمهوریخواه کنگره اظهار داشت، نمایندگان «واقعا» از اقدامات پلیس «قدردانی و تشکر» می‌کنند.

این در حالی است که پلیس آمریکا به خاطر کشتن یک فرد غیر مسلح به شدت زیر سئوال رفته و گروهی از افراد حامی میریام کری، با راه انداختن صفحه‌ای در فیس بوک، به اقدام پلیس انتقاد کرده‌اند.

مجموعه این عوامل باعث شد، یکی از مقامات آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، روز جمعه بگوید، بازرسانی که در حال بررسی ماجرا هستند بر روی این موضوع متمرکز شده‌اند که آیا مشکلات روانی باعث اقدامات فرد قربانی بوده است یا خیر. به نظر می‌رسد اراده‌ای در مقامات مسئول آمریکایی وجود دارد تا به نحوی ماجرای تیراندازی به سوی این مادر غیر مسلح را موجه جلوه دهند و از تخریب وجهه پلیس به خاطر این اقدام جلوگیری کنند.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.