دکتر بلقیس شهدی، متخصص عفونی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: "بیماری ژیاردیا" عفونتی است که از راه آب و غذای آلوده منتقل میشوند. این انگل در منابع آب شهری، استخرها، چشمههای آب معدنی وجود دارد.
وی راههای انتقال این بیماری را مصرف آب و غذای آلوده و تماس فرد با فرد مبتلا دانست و گفت: اسهال، خستگی، ضعف، درد و نفخ شکم، تهوع، کاهش وزن، بیاشتهایی، استفراغ و تب از اصلیترین علائم این بیماری است.
وی با بیان اینکه این بیماری در مناطقی که از نظر بهداشت آب و غذا فقیرتر هستند، شیوع بیشتری دارد، افزود: باید از سلامت آبی که مینوشید مطمئن باشید و حتیالامکان آب جوشیده مصرف کنید، همچنین مرتب دستهای خود را بشویید و از خوردن غذای نپخته و یا نیم پر شده خودداری کنید. همچنین میوه و سبزی را با دقت بشویید تا از سلامت آن مطمئن شوید.
وی در پایان گفت: این بیماری در بین دانش آموزان شیوع بیشتری دارد پس باید آموزشهای لازم به دانش آموزان در مورد این بیماری داده شود.
انتهای پیام/