سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت وارده؛

آدرس اشتباه برای ناکام کردن نظام "سلامت"/ "سازمان نظام پزشکی" انتظارات را برآورده کند

انتشار لیستی 14 نفره از پزشکان باعنوان زیرمیزی بگیر واکنش های بسیاری را در سطح رسانه‌ها به وجود آورد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛انتشار لیستی 14 نفره از یزشکان باعنوان زیرمیزی بگیر واکنش های بسیاری را در سطح رسانه‌ها به وجود آورد. البته میتوان بخشی از این واکنش‌ها را به حساسیت بالایی که امر یزشکی در جامعه دارد نسبت داد در عین حال نباید فراموش کرد که برای برخورد با هر پدیده غیرقانونی راهکارهای قانونی وجود دارد. بدیهی است بررسی اقدامات نهاد‌های نظارتی بر تخلفات یزشکی میتواند نشان دهنده این موضوع باشد که این صنف از جامعه، خود حساسیت بالایی در برخورد با تخلفات دارد. حساسیتی که در بسیاری از موارد اگر نگوییم بینظیر کم نظیر است.

هرچند با نگاه بدبینانه میتوان گفت انتشار اسامی افرادی که از آنها شکایت شده و هنوز هیج نهاد قانونی اتهامات آنان را احراز نکرده بیشتر به جنجال برای‌سواستفاده شباهت دارد تا دلسوزی برای احقاق حق. البته از آنجایی که بررسی های اولیه نشان می دهد که شکایت از هفت مورد از این 14 مورد اصلا وارد نبوده است؛ به طوری که پزشک نام برده یا در ایران نیست و یا در رشته مطرح شده، فعال نیست و این ظن را تقویت و به نوعی متولیان دلسوز "نظام سلامت" را نیز از وظایف مهمی که به آنها واگذار شده منحرف می کند و به عبارت دیگر آدرس اشتباه دادن برای ناکام کردن نظام سلامت در حل علاج جویانه مشکلات نظام سلامت است.

از سوی دیگر بی‌شک اینگونه برخوردها سبب سقوط وزن وجایگاه بزشکان که سرمایه های اجتماعی هرجامعه تلقی می شوند می‌شودودر این میان آنچه که سبب نگرانی است خارج شدن برخی از دایره اخلاق است که اثرات و تبعات آن بسیار سنگین تر است.

یکی از بدیهی ترین و اولین شرایط نقد این است که ما فکر و اندیشه ای و رفتاری را که قرار است نقد کنیم باید خوب و بدقت مطالعه کنیم و تبعات آن را بسنجیم . کسی مخالفتی با برخورد با تخلفات ندارد اما اگر فاصله بین نقد ،تخریب و توهین در جامعه مشخص نباشد تبعات منقی آن یسیار گسترده است .

متاسفانه تهمت زدن وفرافکنی این روزها به کالایی ارزان تبدیل شده که بدون درنظر داشتن عواقب آن دست مایه بعضی نهادها و رسانه ها شده است. تهمتی که برای اثبات آن نه مستنداتی وجود دارد ونه ظاهرا نیاز به تشکیل دادگاهی است و نه تفهیم اتهام. تنها لازمه آن تشخیص برخی از افراد است وگفته های غیرمستند.

گویا برخی از افراد در این انگ زدن‌های غیراخلاقی حاضرند تمام تحصیلات ،تخصص و کارنامه‌های روشن طبابت بزشکان حاذق را هم نادیده گرفته و تنها با حدس و کمان آبرویی را ببرند، تاسف بارتر آنکه سازمان مسئول دفاع از این صنف آنطورکه شایسته است به موضوع نبرداخته است.

سکوت سازمان نظام بزشکی برای چیست؟

حفظ و حمایت از حقوق بیماران وهمچنین حقوق صنفی جامعه بزشکی براساس قانون به عهده سازمان نظام بزشکی گذاشته شده است واین سازمان موظف است جهت رسیدگی انتظامی به تخلفات حرفه ای شاغلین حرف پزشکی ودفاع از حقوق بیماران درراستای بیشبرد واصلاح اموربزشکی وحفظ شئون جامعه بزشکان وحفظ وحمایت از بیماران گام بردارد که متاسفانه درجهت تثبیت اعتماد مردم به این صنف نقشی کمرنگ داشته وانتظارات مردم را برآورده نکرده است .

در یایان باید گفت برخورد جامعه یزشکی با هر تخلفی در این صنف کارنامه ای روشن ، قابل ارائه و دفاع دارد و هیچگاه با رفتار های نسنجیده عده ای خاص، یزشکان دست از قسم نامه خود که خدمت به افراد حامعه است بر نمیدارند اما سوال اینجاست که آیا با انتشار یک لیست مخدوش مشکلات مردم در این حوزه کم می شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: سلامت ، نظام ، پزشکی ، اخلاق ، رسانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.