سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منظور حضرت امام (ره) نیروهای شاه بود یا دوستان خائن؟

هاشمی رفسنجانی می‌گوید تعبیر امام(ره) درباره «میزان، حال فعلی افراد است» درباره نیروهایی بوده که زمان شاه کار می‌کردند یا با انقلاب همراهی نمی‌کردند که از کار برکنار شدند!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز سه شنبه خود نوشت:

منظور حضرت امام (ره) نیروهای شاه بود یا دوستان خائن؟!

هاشمی رفسنجانی می‌گوید تعبیر امام(ره)  درباره «میزان، حال فعلی افراد است» درباره نیروهایی بوده که زمان شاه کار می‌کردند یا با انقلاب همراهی نمی‌کردند که از کار برکنار شدند!وی در مصاحبه با سایت انتخاب و درباره سوءاستفاده از جمله حضرت امام(ره) مبنی بر ملاک حال فعلی افراد است، گفت: بله، سوءاستفاده که می‌شود. هم این طرف و هم آن طرف؛ همه کلمات امام(ره) را به میل خودشان تفسیر می‌کنند. سخنان امام (ره) موقعی بود که یک دفعه این نگاه اوج گرفته بود که همه نیروهایی را که در زمان شاه کار می‌کردند یا با انقلاب همراهی نمی‌کردند؛ از کار برکنار کنند و خیلی کارهای تند دیگر. ایشان آن تذکر را در آنجا دادند و گفتند: اگر اینها آدم‌های قابل استفاده و مفیدی هستند و الان دیگر آن حالت را ندارند؛ از آنها استفاده شود.

هاشمی می‌افزاید: شأن نزول آن جمله این بود که در حذف نیروهای کاردان سابق افراط نکنند که این یک مسأله بود. الان که بحث می‌کنند؛ هر کسی به میل خودش استفاده می‌کند. مثلا به سلیقه فلان جریان فلان کس الان مسیر خوبی ندارد و در گذشته هم افتخاراتی داشت. می‌گویند افتخارات گذشته جدا، ولی الان خوب نیست. این می‌تواند در جایی درست باشد؛ یعنی کسی قبلا خیلی خدمات داشته و خوب بوده و خدوم بوده و الان نیست، بله این می‌تواند درست باشد. ولی با تحلیل آنها؛  برای خودشان و با سلیقه آنهاست و می‌گویند هر کس با ما نیست، الان حالش خوب نیست که اگر این باشد؛ حرف بی‌ربطی است.

آقای هاشمی طبق معمول در اظهارات خود مستندی از سخنرانی‌ها و مکاتبات حضرت امام رضوان‌الله تعالی علیه ارائه نکرده است و این در حالی است که صحیفه امام و وصیت‌نامه الهی-سیاسی ایشان متضمن همین تعبیر «میزان، حال فعلی افراد است» می‌باشد.امام ‌خمینی در وصیت‌نامه شریف خویش می‌نویسند: من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسی و اسلا‌م‌نمایی بعضی افراد ذکری از آنان کرده و تمجیدی نموده‌ام، که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شده‌ام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد  و وفادار می‌نمایاندند و نباید از آن مسائل  سوءاستفاده شود و میزان در هر کس حال فعلی او است.

ایشان همچنین در آخرین ماه‌های حیات مبارک خویش با اشاره ضمنی به خیانت‌های کسانی چون آقای منتظری می‌فرمایند: «میزان حال افراد است... من بعد از خدا با مردم خوب و شریف و نجیب پیمان بسته‌ام که واقعیات را در موقع مناسبش با آنها در میان گذارم. تاریخ اسلام پر است از خیانت بزرگانش به اسلام، سعی کنند تحت تاثیر دروغ‌های دیکته شده که این روزها رادیوهای بیگانه آن را با شوق و شور و شعف پخش می‌کنند، نگردند. از خدا می‌خواهم که به پدر پیر مردم عزیز ایران صبر و تحمل عطا فرماید و او را بخشیده و از این دنیا ببرد تا طعم تلخ خیانت دوستان را بیش از این نچشد. ما همه راضی هستیم به رضایت او، از خود که چیزی نداریم، هر چه هست اوست...» (صحیفه امام، جلد 21، ص332).

همچنین این تعابیر از آن حضرت است که «نفوذی‌ها بارها اعلام کرده‌اند که حرف خود را از دهان ساده‌اندیشان موجه می‌زنند... من بارها اعلام کرده‌ام که با هیچ‌کس در هر مرتبه‌ای که باشد، عقد اخوت نبسته‌ام. چارچوب دوستی من در درستی راه هر فرد نهفته است... اگر ایادی بیگانه و ناآگاهان گول خورده که بدون توجه بلندگوی دیگران شده‌اند، از این حرکات دست برندارند، مردم ما آنها را بدون هیچ‌گونه گذشتی طرد خواهند کرد» (صحیفه امام، ج 21، صص 326 و 327).آقای هاشمی چند ماه پیش  نیز در مطلبی خلاف واقع آرزوی خود برای حذف شعار مرگ بر آمریکا را به حضرت امام نسبت داد که همان زمان از سوی رسانه‌ها، انبوهی از مواضع حضرت امام از ابتدای نهضت تا آخرین‌ ماه‌های عمر مبارک بنیانگذار جمهوری اسلامی در حمایت صریح  از شعار مرگ بر آمریکا منتشر شد.

پیگیری کودتای نافرجام حلقه انحرافی در دانشگاه تهران

افراطیون لانه کرده در وزارت علوم پس از کودتای خزنده در 23 دانشگاه و پژوهشگاه، درصدد برکناری رئیس دانشگاه تهران هستند.به گزارش ندای انقلاب، در حالی که تکاپوی چندین ماهه برخی افراطیون در وزارت علوم برای برکناری دکتر فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران تاکنون بی‌نتیجه مانده، این بار طیف مذکور، در سناریویی جدید فشارها را برای عزل وی افزایش داده‌اند.بر اساس این گزارش، در جمع‌بندی آخرین جلسه این طیف که متشکل از برخی مشاوران و مدیران ارشد دولتی و وزارت علوم است، 3 استاد دانشگاه تهران به نام‌‌های «خلیلی عراقی»، «محمد رحیمیان» و «محمود نیلی‌احمد‌آبادی» به عنوان گزینه‌های احتمالی جایگزین فرهاد رهبر مطرح شده‌اند.یادآور می‌شود برخی مقامات وزارت علوم طی ماه‌های گذشته شایعه برکناری دکتر رهبر را تکذیب کرده‌اند. حلقه انحرافی در دولت قبلی نیز درصدد برکناری فرهاد رهبر بودند اما مقاومت وزیر علوم وقت، مانع از این امر شد.

هشدار رئیس سابق سیا درباره خطر ورشکستگی آمریکا

رئیس اسبق سازمان سیا، بحران اقتصادی و احتمال ورشکستگی را بزرگترین تهدید امنیتی علیه آمریکا توصیف کرد.جان دیمیتری نگروپونته، از سال 1960 تا 1997  در دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا فعال بوده است. وی تجربه کار با 9 رئیس‌جمهوری آمریکا با دیدگاه‌های مختلف سیاسی را داشته است. او در سال 1981 سفیر آمریکا در هندوراس شد.‌ وی همچنین با آمدن جورج بوش پسر از سال 2001 تا 2004 سفیر آمریکا در سازمان ملل شد و پس از آن به عنوان سفیر به عراق رفت. وی در سال 2005 رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا شد  و بعد از آن مدتی را در شورای  امنیت ملی آمریکا کار کرد.نگرو  پونته در مصاحبه با سایت دیپلماسی ایرانی درباره نگرانی‌های استراتژیک آمریکا گفت: آنچه بیشتر مرا نگران می‌کند، مشکلات اقتصادی و سرمایه‌داری ما است. من از این می‌ترسم که استراتژی‌های جهانی و هم‌پیمانی‌ها و روابط ما در طول 50 سال گذشته تحت تاثیر مشکلات اقتصادی قرار بگیرند و بخواهیم هزینه‌های بسیار سختی بابت آنها بدهیم. بعد از همه اینها، ما باید دریابیم که روابط بسیار نزدیکمان با هم‌پیمانانمان در ناتو، ژاپن و کره‌جنوبی که پایه‌های بسیار سخت و تنگاتنگ ارتباطی‌ای را ایجاد کرده‌اند، نیاز به منابع بیشتری برای تحکیم روابط دارند.

وی می‌افزاید: شما نمی‌توانید همه این روابط را داشته باشید (و همچنین تعهداتی که به طور ضمنی داده‌ایم) اگر به کسری‌های بزرگ بودجه  بربخورید و نگرانی‌های بسیاری از ورشکستگی داشته باشید این مسئله‌ای است که ما باید همواره به فکر علاج آن باشیم. شاید بتوان گفت که این مهمترین مسئله‌ای است که در امنیت ملی برای ما تبدیل به چالش شده و امروزه ما با آن مواجهیم.یادآور می‌شود بدهی‌های آمریکا هم‌اکنون از مرز 17 هزار میلیارد دلار عبور کرده و گفته می‌شود بالغ بر 6 هزار میلیارد از این رقم مربوط به 5 سال ریاست‌جمهوری اوباما می‌باشد. بحران شدید اقتصادی و کسری بودجه سال گذشته بخش‌های مهم دولت آمریکا را به مدت دو هفته به تعطیلی کشاند.

اوباما و روحانی نمی‌توانند به توافق هسته‌ای برسند

«اظهارات روحانی و ظریف اگر جدی باشد، امکان توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت.»شبکه خبری بلومبرگ در تحلیلی به قلم جفری گلدبرگ نوشت: نشانه‌های منفی مذاکرات هسته‌ای ایران همزمان با نزدیک شدن به مذاکرات اصلی به سرعت در حال نمایان شدن است.حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تازگی گفت که کشورش تحت هیچ شرایطی هیچ یکی از سانتریفیوژهایش را از کار نخواهد انداخت.اظهارات صریح روحانی اگر درست مطرح شده باشد، بدان معناست که امکان توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا که قرار است ماه آینده از سر گرفته شود، وجود ندارد.

براساس گزارش مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی که ریاست آن را «دیوید آلبرات» بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل بر عهده دارد، دور نگه داشتن ایران در 6 تا 12 ماه مداوم از توسعه برنامه هسته‌ای‌اش مستلزم آن است که این کشور 15 هزار سانتریفیوژ خود را از کار بیاندازد، سایت اصلی غنی‌سازی اورانیوم را تعطیل کند و بازرسی‌های هسته‌ای را به مدت 20 سال بپذیرد.بلومبرگ با اشاره به اینکه روحانی در مصاحبه با سی‌ان‌ان درباره نابودی سانتریفیوژهای هسته‌ای موجود در ایران گفت به هیچ وجه چنین قصدی را نداریم، افزود: مطمئن نیستیم که روحانی و محمدجواد ظریف وزیر خارجه وی چگونه از این موضع زیاده‌خواهانه خود عقب‌نشینی خواهند کرد و اوباما به جای توافقی که توقف فعالیت سانتریفیوژها را تضمین کند، احتمالاً توافقنامه‌ای را بپذیرد که اجازه دهد سانتریفیوژها به سرعت به کار خود ادامه دهند.
بلومبرگ در ادامه می‌نویسد: نشانه منفی دیگر (درباره عدم امکان توافق) این است که ظریف ممکن است اصلاً میانه‌رو نباشد در حالی که  از او به عنوان میانه‌روترین میانه‌روها نام برده می‌شود. علی آلفونه و رئول مارک گرکت با بررسی کتاب خاطرات ظریف تحت عنوان «آقای سفیر؛ گفت‌وگو با سفیر سابق ایران در سازمان ملل» نشانه‌های نگران‌کننده‌ای از گرایشات شدید عقیدتی در وی را کشف کردند. سخنان وی درباره ماهیت اصلی جمهوری اسلامی و غرب، تعهدات عقیدتی و انقلابی‌اش را برملا می‌کند.

به نوشته بلومبرگ این دو روزنامه‌نگار به نقل از وزیر خارجه ایران نوشتند «مشکل ما با غرب و به ویژه آمریکا اساسی است چرا که ما مدعی هستیم که ماموریت‌مان دارای ابعاد جهانی است. من باور دارم که ما بدون اهداف انقلابی‌مان وجود نداریم. به عبارت دیگر مذاکره‌کنندگان آمریکا در مواجهه با ظریف ممکن است با فردی مواجه شوند که به لحاظ عقیدتی سختگیرتر از آن چیزیست که آماده پذیرش آن هستند.

تلاش زنجیره‌ای‌ها برای توقیف کتاب راز قطعنامه

طی روزهای اخیر، جریان  رسانه‌ای هماهنگی در نشریات زنجیره‌ای به دروغ‌پردازی و حاشیه‌سازی درباره کتاب «راز قطعنامه» پرداخته و آرزوها و آمال خود را به صورت خبر منتشر نموده است!این جریان که از سوی «محمد قوچانی» سردبیر ماهنامه «آسمان» کلید خورد در رویکردی غیرقانونی، از توقیف  انتشار مجدد کتاب مذکور خبر داده بود! قوچانی در سرمقاله خود مدعی شده که موسسه کیهان با هشدار صریح دفتر رئیس‌جمهور از تجدید چاپ این کتاب ( که به زعم وی علیه هاشمی و روحانی است) خودداری کرده است!کتاب راز قطعنامه، نوشته کامران غضنفری چهل و هشتمین کتاب از مجموعه کتاب‌های «نیمه پنهان» است که توسط دفتر پژوهشهای موسسه کیهان، نخستین‌بار در سال 91 بصورت پاورقی در روزنامه و سپس در اردیبهشت 92 به صورت کتاب منتشر شد و در مدت کوتاهی با استقبال وسیع خوانندگان به هشتمین چاپ رسید.

ظاهرا رسانه‌های مدعی آزادی‌خواهی و کسانی که سوابق وابستگی و وادادگی فکریشان بر کسی پوشیده نیست قصد دارند که با فضاسازی رسانه‌ای، توقیف کتاب مذکور را به مسئولان دولتی تحمیل کنند، این در حالیست که از دید این مدعیان هیچ‌چیز ممنوع نیست و هرگونه سانسور و ممیزی حتی در هنگام توهین به مقدسات، خلاف آزادی بیان و عقیده است!این هیاهو  در حالی صورت می‌گیرد که تاکنون هیچ‌گونه ابلاغ قانونی و یا اظهارنظر رسمی و حتی غیر رسمی از سوی مسئولان امر درخصوص ممنوعیت کتاب  «راز قطعنامه» به انتشارات کیهان نرسیده است.اکنون باید دید مقامات وزارت ارشاد در مقابل  این دروغ‌پردازی‌های گسترده درباره یک کتاب - که بصورت مستند و تاریخی به وقایع ماه‌های آخر جنگ تحمیلی پرداخته - چه واکنشی نشان می‌دهند.

برچسب ها: وبگردی ، امام ، خمینی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.