به گزارش
خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، در هر کشوری شناخت اسطورههای مقاومت برای نسلهای آینده یک ضرورت است.
آشنایی
با اسطورههای شهادت و مقاومت ایران اسلامی که ویژگی منحصر به فرد ایمان و
معنویت را با آمادگی رزمی و دفاعی خود تلفیق کردند برای نوجوانان و جوانان
کشورمان، جذاب و مفید است.
به همین منظور
باشگاه خبرنگاران در نظر دارد تا به معرفی مفید و مختصر شهدای شاخص با عنوان "
ستارگان آسمان ایران اسلامی" به ترتیب حروف الفبا بپردازد.
اگرچه
همه شهدا و جانبازان و آزادگان و ایثارگران مقاوم و سربلند و عزیز،
ستارگان آسمان ایران اسلامی هستند و هرکس در هر شغل و مسئولیتی که قرار
دارد و نفس میکشد، مدیون این فداکاریها و از جان گذشتگیها است.
سرلشکر خلبان شهید "مصطفی اردستانی"وی در سال ۱۳۲۸ در روستای قاسم آباد از توابع شهرستان ورامین متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در پیشوا گذراند.
پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۴۸ به خدمت سربازی اعزام شد. خدمت سربازی را به عنوان سپاه دانش در یکی از روستاهای اسفراین انجام داد. شرایط جغرافیایی منطقه در آن زمان برای کشت خشخاش مساعد بود و اهالی روستا به صورت فراگیر مبادرت به کشت آن میکردند. شهید اردستانی تا جاییکه میتوانست آنها را از این کار باز میداشت. پس از انجام خدمت سربازی، در سال ۱۳۵۰ وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد.
پس از گذراندن مقدمات آموزش پرواز در ایران، به منظور تکمیل دوره خلبانی به کشور آمریکا اعزام شد و پس از اخذ دانشنامه خلبانی به ایران بازگشت و با درجه ستوان دومی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای اف ۵ مشغول به خدمت شد.
با اوجگیری انقلاب شکوهمند اسلامی و حتی قبل از آن، جزء نخستین خلبانان حزباللهی بود که در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و آگاه کردن سایر قشرهای
پرسنل نیروی هوایی نقش بسزایی داشت.
شهید اردستانی پس از انقلاب با جمعی از همکاران خود اقدام به انتشار یک نشریه
درون گروهی به نام «مخلصین» کرد که حاوی مطالب اعتقادی و فرهنگی بود
و علیرغم تیراژ محدود، بسیار جالب توجه و در آگاه سازی پرسنل مؤثر بود.
شهید اردستانی در سال ۱۳۵۹ به عنوان افسر خلبان شکاری در پایگاه شکاری تبریز مشغول به خدمت بود که جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران آغاز شد.
علیرغم اینکه در روز حمله هوایی دشمن به خاک میهن در مرخصی به سر میبرد، بلافاصله خود را به پایگاه مربوطه رساند و از روز بعد پروازهای جنگی خود را شروع کرد.
وی در سال ۱۳۶۰ به عنوان فرمانده پایگاه پنجم شکاری(امیدیه) انتخاب و در این پایگاه مشغول خدمت شد.
علاوه بر مسئولیت سخت فرماندهی، خود نیز شخصاً در پروازهای جنگی شرکت میکرد و نسبت به خدمات جانبی از جمله رسیدگی به امکانات زیستی و فضای سبز پایگاه پنجم همت میگمارد.
در سال ۱۳۶۳ به سمت معاون عملیاتی پایگاه دوم شکاری منصوب شد.
پس از ۳ سال انجام وظیفه در این مسئولیت، در سال ۱۳۶۶ به عنوان مدیریت آموزش عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
پس از شهادت سرلشکر خلبان "عباس بابایی" که معاونت عملیات نیروی هوایی را عهده دار بود، اردستانی به این سمت(معاونت عملیات نیروی هوایی) برگزیده شد و تا زمان شهادت (15 دی 1373) عهده دار این مسئولیت مهم بود.
سرلشکر خلبان شهید اردستانی در طول جنگ تحمیلی، همواره داوطلب مأموریتهای مشکل بود و بارها اتفاق میافتاد که در یک روز، هفت بار به خاک دشمن حمله میبرد.
بدون شک او با انجام دادن ۴۰۰ پرواز برون مرزی بر فراز خاک دشمن و ۱۷۲۴ ساعت پروازهای مختلف در خاک میهن اسلامی، یکی از قهرمانان جنگ به حساب میآید که چندین بار تا مرز شهادت پیش رفت.
صدام یزید اعلام کرده بود که هر كس زنده يا سر بريده مصطفی اردستانی را بياورد، جايزهای گرانقيمت به او تعلق خواهد گرفت.
سرانجام در مورخه 15 دی 1373 بر اثر سانحه هوایی، به همراه فرمانده فقید نیروی هوایی سرلشکر شهید منصور ستاری و چند تن دیگر از همرزمانش، به آروزی دیرینهاش رسید و به لقاءالله پیوست .
شهید اردستانی به هنگام شهادت ۴۶ سال سن داشت و از این اسطوره ایران اسلامی، دو فرزند پسر و دو فرزند دختر به یادگار مانده است.روحش شاد و یادش گرامی باد.انتهای پیام/