سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کوفی‌عنان چه ماموریتی در تهران دارد؟

آمريكا در سال ميلادي جديد سعي دارد با توجه به افزايش روز افزون قدرت چيني‌ها در جهان چالش‌هاي خود در منطقه خاورميانه را به حداقل برساند و سياست خود را معطوف به ديگر نقاط جهان كند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،آمريكا در سال ميلادي جديد سعي دارد با توجه به افزايش روز افزون قدرت چيني‌ها در جهان چالش‌هاي خود در منطقه خاورميانه را به حداقل برساند و سياست خود را معطوف به ديگر نقاط جهان كند. همه اين موارد اين فرضيه را كه كوفي عنان براي ريش‌سفيدي و ترميم روابط ايران و غرب به كشورمان قدم گذاشته، قوت مي‌بخشد اما به هر حال بايد منتظر بود و ديد كه چقدر اين مساله مي تواند در عمل با توجه به لفاظي‌هاي مقامات آمركايي از جمله جان كري به واقعيت بدل شود.
به گزارش مشرق، كوفي عنان، دبير كل سازمان ملل متحد و رئيس بنياد ريش‌سفيدان كه در ايران به عنوان بنياد متنفذين شناخته مي‌شود در صدر هيئتي سفر سه روزه خود را به ايران آغاز كرد. گفته مي‌شود در اين سفر برخي از اعضاي اين بنياد از جمله مارتي آهتي‌ساري، رئيس جمهور پيشين فلاند، دز موند توتو ، اسقف اعظم آفريقاي جنوبي و ارنستو زديلو، رئيس جمهور پيشين مكزيك كوفي عنان را همراهي مي‌كنند.

هدف از سفر سه روزه این هیات به کشورمان که با دیدار از مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) آغاز می شود، تاکید بر نقش منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مشکلات و گسترش روابط بر اساس اعتماد و احترام متقابل است.

براساس گزارش وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، این هیات در زمان حضور در ایران در خصوص مسائل مهم منطقه ای و بین المللی، تصویب قطعنامه اخیر پیشنهادی رییس جمهور کشورمان علیه خشونت و افراط گرایی در سازمان ملل متحد و تلاش برای ایجاد صلح و آرامش جهانی با مقامات عالی رتبه کشورمان دیدار و رایزنی خواهند کرد.

متنفذین گروه غير دولتي متشكل از رهبران مستقل و با نفوذ جهان است که نلسون ماندلا رییس جمهور فقید آفریقای جنوبی در سال 2007 میلادی این افراد را گردهم آورد تا از تجربه جمعی و نفوذ آنان برای گسترش صلح، عدالت، حقوق بشر، مبارزه با بی‌عدالتی، فقر و جنگ در سراسر جهان بهره گیرد.

حضور هئيت ريش‌سفيدان در اين برهه زماني مي توان پيام‌هاي مختلفي داشته باشد. كوفي عنان پيش از سفر به ايران در سخناني با اشاره به نقش تاثيرگذار ايران در معادلات منطقه‌اي خواستار ايجاد فضايي براي تعامل بيشتر ميان ايران و امريكا شد.

وي در اين زمينه با بيان اينكه در هر دو كشور مخالفيني بر سر راه ايجاد تعامل سازنده دارند از اعضای کنگره آمریکا خواست برای توافق دیپلماتیک با تهران، فرصت و فضاي لازم را ايجاد كنند.

حضور ريش سفيدان كه  ماموريت خود را ايجاد صلح مي دانند نيز در اين زمينه قابل تحليل است. با توجه به شرايط منطقه و رشد بي رويه تروريست جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند نقش تعيين كننده اي در ايجاد صلح و ثبات ايفا كند. اين موضوعي است كه كوفي عنان با توجه به تجربه‌اي كه در سوريه به عنوان نماينده سازمان ملل كسب كرده به خوبي بدان واقف است و بر روي آن تاكيد دارد و بيان مي‌كند كه ضرورت دارد ايران نقش طبيعي خود در منطقه را ايفا كند.

وي در زمينه بيان داشته است كه « در ایران، تندروهایی حضور دارند که راضی به نزدیکی روابط میان ایران و غرب نیستند و در آمریکا هم تندروهایی وجود دارند که معتقدند مسیر فعلی در برابر ایران، مناسب نیست. آنها درباره اعمال تحریم های جدید علیه ایران در میانه روند مذاکرات هسته ای سخن می گویند. چنین اقداماتی باعث جدایی میان اروپا و آمریکا می شود.

کوفی عنان افزوده است: از دوستانم در واشنگتن می خواهم قبل از حرکت در مسیر تحریم ایران به این موضوع فکر کنند. آنها در آمریکا باید به دیپلماسی، مذاکرات و صلح فرصت بدهند.

اين سخنان بيش از پيش اين سئوال را ايجاد مي‌كند كه آيا كوفي عنان ماموريت خاصي در زمينه تسهيل روابط ايران و غرب بر عهده دارد. سخنان اخير كوفي عنان در اين باره  تصديقي بر اين فرضيه است. شرايط منطقه‌اي و نيازي كه كشورهاي غربي از جمله آمريكا به ايران در جهت ايجاد صلح و ثبات در منطقه دارند نيز مويد همين مطلب است.

 از سوي ديگر بسياري از كارشناسان سياست خارجي آمريكا به مساله ريسك ترميم روابط با ايران اشاره كرده‌اند و در اين زمينه نتايج مثبت آن را بيش از نتايج منفي آن قلمداد كرده‌اند. شرايط جهاني نيز گواهي مي‌دهد آمريكا در سال ميلادي جديد سعي دارد با توجه به افزايش روز افزون قدرت چيني‌ها در جهان چالش‌هاي خود در منطقه خاورميانه را به حداقل برساند و سياست خود را معطوف به ديگر نقاط جهان كند كه لازمه اين مساله ايجاد صلح و ثبات نسبي و ايفاي نقش كمتري توسط آمريكايي ها در منطقه خاورميانه و همچنين ايجاد موازنه قوا ميان قدرت‌هاي منطقه اي مانند ايران، عربستان، ‌تركيه و ... است. همه اين موارد اين فرضيه را كه كوفي عنان براي ريش‌سفيدي و ترميم روابط ميان ايران و غرب به كشورمان قدم گذاشته، قوت مي‌بخشد اما به هر حال بايد منتظر بود و ديد كه چقدر اين مساله مي تواند در عمل با توجه به لفاظي‌هاي مقامات آمركايي از جمله جان كري به واقعيت بدل شود.
منبع: فردا

برچسب ها: وفی عنان ، ماموریت ، غرب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.