سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قارچ ذغالی بلوط در کمین جنگلهای زاگرس

کارشناس تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماری به نام قارچ ذغالی بلوط جنگلهای حوزه زاگرس بخصوص این استان را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مسعود یوسفی درمنطقه کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر جنگل به این قارچ آلوده شود راهی جز قطع درخت آلوده وجود ندارد و مسئولان تاکنون نتوانسته‌اند در این زمینه کاری کنند.

وی اظهارکرد: علاوه بر این قارچ در سال‌های اخیر یک نوع سوسک چوب‌خوار به بلوط‌هایی که از نظر شرایط فیزیولوژیکی وضعیت وخیمی دارند صدمه می‌رساند.

این کارشناس تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بیماری‌های دیگری که در جنگلهای زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد شایع است پروانه‌های برگ خوار بلوط است که این مسأله جدی است و باید فکری به حال آن شود. همچنین جوانه‌ خواربلوط که مانع زادآوری بذر بلوط می‌شود نیز از دیگر بیماری‌های جنگلهای زاگرس و این استان است.

یوسفی تصریح‌کرد: ریزگردها و گرد و غبار سالهای اخیر نیز یکسری آلاینده‌هایی دارند که روی برگ درختان تأثیر منفی می‌گذارد و مانع عمل فتوسنتز و تنفس خوب درختان می‌شود که باعث ضعف فیزیولوژیک درختان شده است.

وی با بیان اینکه عوامل تهدیدکننده جنگلهای زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد عوامل طبیعی و غیری طبیعی هستند، ادامه‌داد: زراعت و شخم‌زدن زیر درختان بلوط از سوی کشاوزران مانع زادآوری نهال بلوط می‌شود که یکی از عوامل تهدیدکننده جنگلها بشمار می‌آید چرا که رطوبت را تا حدودی از دسترس درختان خارج می‌کند. همچنین جمع‌آوری بلوط‌هایی که زیر درختان افتاد توسط مردم و دامداران نیز در زاد آوری این جنگلها تأثیر گذار خواهد بود چون مردم از آنها برای خوراک انسانی و حیوانات خود استفاده می‌کنند و اگر این بذرها زیر درختان بماند می‌توانند بر اثر باران جوانه زده و تبدیل به نهال جدید شوند.

این کارشناس تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دولت، مسئولان و متولیان امر باید بحث حفاظت و صیانت از جنگلهای بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد را بصورت جدی دنبال کنند و مبارزه بیولوژیک و طبیعی انجام دهند که بتواند قارچ ذغالی و برخی دیگر بیماری‌ها را کنترل کند چراکه سم‌پاشی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

یوسفی عنوان‌کرد: برای مبارزه با ریزگردها باید راهکار بین‌المللی با همکاری و مشارکت کشورهای منشأ این پدیده ارائه شود که تا حدودی کنترل شود. خشکسالی اخیر نیز تأثیراتی بر آلودگی و خشک‌شدن جنگلهای زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد داشته است اما اگر جنگلها از دست بیماری‌ها رهایی پیدا کنند، می‌توانند در زمینه آسیب‌های خشکسالی خود را ترمیم کنند.

وی اضافه‌کرد: برای نجات و زنده نگهداشتن جنگلهای زاگرس و به تبع آن استان کهگیلویه و بویراحمد دولت و دستگاه‌های متولی باید با همکاری مردم و تشکلهای مردم نهاد کمک کنند و اقدام و حمایت جدی داشته باشند و در غیر این صورت جنگلهای منطقه زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد خشک خواهد شد.

 90 درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را جنگل و مرتع در برگرفته که از این میزان 997 هزار هکتار جنگل و 740هزار هکتار مرتع است و 80 درصد جنگل‌های این استان را گونه بلوط تشکیل می‌دهد و 20 درصد مابقی از سایر گونه‌ها است.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.