سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد

هاشمی: تلاش برای توسعه بیمه معلولین/ به تعهداتمان پیرامون مسکن معلولین و مددجویان عمل کرده‌ایم + فیلم

عملکرد سازمان بهزیستی کشور شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور رئیس این سازمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، عملکرد سازمان بهزیستی کشور شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "همایون هاشمی" رئیس سازمان بهزیستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

هاشمی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه چرا سازمان بهزیستی توانمندسازی معلولین را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده است، گفت: توانمندسازی جزو ادبیات اصلی گروه‌های مختلف در سازمان بهزیستی به حساب می‌آید به گونه‌ای که این کلمه جزو کلمه ناب در حوزه توانبخشی است.

وی با اشاره به اینکه توانبخشی یعنی قادر کردن افراد با کمترین اتکا به غیر از خود در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی، افزود: توانبخشی مبتنی بر جامعه و همچنین توانبخشی حرفه‌ای در سازمان مورد احیا قرار گرفته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه باید در راستای توانمندسازی معلولین گام‌های اساسی برداشته شود، ادامه داد: باید معلولین در سایر حوزه‌های جمعیتی با کمترین اتکا بر روی پای خود بایستند.

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سازمان بهزیستی تا چه حد از توانمندسازی کامل و شایسته معلولین فاصله دارد خاطرنشان کرد: ما در سازمان بهزیستی به دنبال نوسازی سازمانی هستیم به طوری که در سال‌های اخیر خصوصا در چند ماه گذشته توانمندسازی معلولین مورد حمایت دولت قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برای توانمندسازی معلولین بسته سه گانه جامعی را در سازمان بهزیستی مورد تعریف قرار داده‌ایم، اظهار داشت: این بسته شامل مسکن، اشتغال و حمایت‌های جامع اجتماعی است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تقویت بیمه را در دستور کار سازمان بهزیستی کشور قرار داده‌ایم، خاطرنشان کرد: در سال جاری تاکنون قریب به 13 هزار مسکن را به معلولین تحویل دادیم این در حالی است که تا دهه فجر این رقم به بیش از 17 هزار مسکن خواهد رسید.

هاشمی با اشاره به اینکه انشالله تا پایان سال 25 هزار مسکن را به معلولین تحویل خواهیم داد، گفت: بحث مسکن در بسته جامع معلولین از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه معلولین باید برای ورود به اجتماع مورد آماده‌سازی و آموزش قرار بگیرند، افزود: همه باید جامعه معلولین را باور کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه معلولین باید فاز آماده‌سازی را در همه ابعاد طی کنند و سپس وارد اجتماع شوند، گفت: باید توانمندسازی مبتنی بر جامعه را مورد توجه قرار دهیم.

هاشمی با اشاره به اینکه در سامانه اشتغال وزارت کار بیش از 28 هزار شغل برای معلولین ایجاد شده است، گفت: باید وضعیت اشتغال معلولین سروسامان پیدا کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص وضعیت اشتغال مددجویان افزود: قانون حمایت از معلولین تاکنون به مرحله اجرایی نرسیده است و این در حالی است که این قانون سال گذشته مورد بازبینی قرار گرفت.

هاشمی با اشاره به اینکه این قانون از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد پیگیری قرار می‌گیرد خاطرنشان کرد: تاکنون در رابطه با این قانون 4 جلسه در کمیسیون اجتماعی برگزار شده است و در حال حاضر مراحل پایانی کار را طی می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در این قانون پیشنهاد داده‌ایم که حق سه درصدی اشتغال معلولین به 5 درصد ارتقاء پیدا کند، اظهار داشت: با توجه به اینکه شرایط زندگی معلولین به صورت ایستاتیک است بنابراین برای اشتغال این عزیزان بسته‌ای را به نام دانش و کار راه اندازی کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه معلولین باید با حمایت‌های سازمانی، یک سال مورد آموزش قرار بگیرند خاطرنشان کرد: معلولین باید بتوانند همزمان با آموزش‌، محصولاتشان را در غرفه‌ها و مجموعه‌هایی که برای فروش راه‌اندازی شده در معرض فروش قرار دهند.

هاشمی با اشاره به اینکه برای فروش محصولات معلولین غرفه‌های متنوعی راه‌اندازی شده است، ادامه داد: باید اشتغال را بر اساس شرایط و ساختارهای فیزیکی معلولین ایجاد کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در مراکز حرفه‌آموزی سازمان اشتغال را ایجاد کرده‌ایم، گفت: 30 هزار واحد و فرصت شغلی برای معلولین در نظر گرفته شده است به طوری که از این تعداد 2 هزار و 400 فرصت شغلی مربوط به حق سه درصدی استخدام معلولین توسط سازمان‌های مختلف است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چند درصد از معلولین وارد بازار کار شده‌اند، اضافه کرد: سازمان بهزیستی مددجویان را به مدت یک سال پرورش می‌دهد.

هاشمی با بیان اینکه فاز آماده‌سازی شغلی را برای معلولین در سازمان بهزیستی در نظر گرفته‌ایم، افزود: معلولین به مدت یک سال در مرحله کارورزی و کارآموزی قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بیش از 28 هزار فرصت شغلی برای معلولین در سامانه رصدخانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مورد ثبت قرار گرفته است، ادامه داد: پایایی و مانایی مشاغل در حوزه معلولین باید به گونه دیگری باشد.

وی با بیان اینکه باید فرصت‌های شغلی جدیدی برای معلولین با توجه به شرایط روز کشور به وجود آید، خاطرنشان کرد: مشاغل جدید را در لیست و دامنه شغل‌های معلولین ایجاد خواهیم کرد.

هاشمی با بیان اینکه باید سایر گروه‌های موثر برای ایجاد شغل معلولین وارد عمل شوند، اظهار داشت: باید بخش‌های دولتی و غیردولتی قسمتی از ظرفیت‌های اشتغالشان را به معلولین اختصاص دهند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بسیاری از کارها را معلولین به شایستگی انجام می‌دهند، گفت: بسیاری از چرخ‌های کارخانه‌ها به دست معلولین می‌چرخد.

وی با اشاره به اینکه از همه خیرین و کمپانی‌ها درخواست می‌کنیم تا به کمک بهزیستی بیایند تا از معلولین حمایت‌های بیشتری شود، اظهار داشت: خیرین و کارخانه‌ها می‌توانند از ظرفیت‌های معافیتی استفاده کنند.

هاشمی با اشاره به اینکه معلولین از شان و ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: صاحبان صنایع و مشاغل باید باور کنند که معلولین می‌توانند به شایستگی کار کنند.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه باید عزم ملی برای اشتغال معلولین در کشور به وجود آید، گفت: کمیته‌ای در سازمان بهزیستی برای بررسی اشتغال معلولین به وجود آمده است.

وی با اشاره به اینکه باید مشاغل جدید را خصوصا در بخش غیردولتی بازتعریف کنیم، ادامه داد: باید در خصوص وضعیت اشتغال معلولین همت و اتحاد میان کارآفرینان به وجود آید.

هاشمی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها باید حق سه درصدی اشتغال معلولین را رعایت کنند، افزود: حق سه درصدی اشتغال معلولین از سوی دستگاه‌ها نسبت به سال گذشته بهتر رعایت شده است.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال جاری تخلفی مبنی بر عدم رعایت حق سه درصدی اشتغال معلولین گزارش نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تعریف مشاغل جدید اظهار داشت: سازمان بهزیستی 30 هزار مشاغل جدید را ایجاد کرده است.

هاشمی با بیان اینکه بعضی از فعالیت‌ها به صورت ویژه برای معلولین است، ادامه داد: در گذشته‌ای نه چندان دور اپراتوری را برای معلولین در نظر گرفته بودند ولی اکنون فراتراز این مسئله پیش رفته‌ایم.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه معلولین می‌توانند در شغل‌هایی که نیاز به تمرکز و ایستایی بیشتری دارند فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ناشنوانایان در فرصت‌های شغلی مورد نظر موفق عمل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از نابینایان در مشاغل دیگری به غیر از اپراتوری حضور پیدا کردند، اظهار داشت: اکنون بسیاری از نابینایان مشاور حقوقی و در تدریس موفق هستند.

هاشمی با بیان اینکه بسیاری از مشاغل نابینایان مورد بازبینی قرار گرفته است، اضافه کرد: چشم‌انداز مناسبی را در سازمان بهزیستی مشاهده می‌کنیم و مشاغل در حال توسعه هستند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 34 هزار دانشجوی معلول در مقطع لیسانس به بالا در حال تحصیل هستند، ادامه داد: این دانشجویان به گروه‌های پایین دستی خود مشاوره می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه برای تعداد زیادی از نخبگان، بانک اطلاعاتی تشکیل دادیم، اضافه کرد: بسیاری از معلولین و نخبگان اکنون به مرحله استادی رسیده‌اند.

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا 200 هزار مددجو در نیمه دوم سال جاری صاحب‌خانه شدند یا خیر گفت: مسکن مددجویان ظرفیتی به غیر از مسکن مهر است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ظرفیت ویژه‌ای در سازمان بهزیستی برای صاحب‌خانه شدن مددجویان در نظر گرفته شده است، گفت: امسال 25 هزار مسکن را مورد تعهد قرار داده‌ایم به طوری که تاکنون بیش از 13 هزار را تحویل داده و تا دهه فجر قریب به 5 هزار دیگر را تحویل خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه ما به تعهدات خود در خصوص مسکن معلولین و مددجویان عمل کرده‌ایم، اظهار داشت: تاکنون 80 درصد کار را انجام داده‌ایم و مابقی را به یاری خدا انجام خواهیم داد و حدود 30 هزار مسکن در مرحله سفت‌کاری است حدود 40 هزار مسکن دیگر هم نیز در مرحله نازک‌کاری قرار دارد.

رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا مستمری مددجویان به 20 درصد افزایش یافته است یا خیر افزود: خوشبختانه در این رابطه با حمایت دولت توانسته‌ایم به تعهدات خود عمل کنیم.

هاشمی با اشاره به اینکه نیمه دوم بهمن هر سال مستمری معلولین افزایش می‌یابد، ادامه داد: این افزایش در سال جاری هم نیز اعمال خواهد شد.

وی با بیان اینکه مستمری معلولین در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: امسال بسته‌های خدمتی هدفمند و هوشمندی را تعریف کرده‌ایم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه درصدد توسعه بیمه معلولین هستیم، گفت: اکنون توانسته‌ایم بیمه پایه را از دولت خریداری کنیم ولی بیمه تکمیلی را در قالب صندوق بیمه در اختیار واحدهای استانی قرار داده‌ایم.

هاشمی با اشاره به اینکه در سال جاری 20 میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی و خدمات بیمه‌ای در نظر گرفته‌ایم، افزود: این رقم نسبت به سال گذشته صد در صد رشد یافته است.

وی با اشاره به اینکه 20 میلیارد تومان هم نیز برای تجهیزات کمک توانبخشی در نظر گرفته‌ایم، اظهار داشت: خوشبختانه در شرایط نسبتا قابل قبولی قرار داریم اما شرایط آرمانی نیست و باید کارهای اساسی دیگری هم صورت گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه معلولین ضایعه نخاعی 100 میلیون تومان هزینه در بر دارند، اظهار داشت: این هزینه فقط از سوی سازمان بهزیستی تامین نمی‌شود.

هاشمی با اشاره به اینکه باید به سمت توسعه سلامت اجتماعی پیش برویم، افزود: باید بتوانیم معلولیت را در سطح کشور کاهش دهیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص معضل اعتیاد در کشور خاطرنشان کرد: براساس ماده 15 قانون مرتبط با اعتیاد سازمان بهزیستی کمپ‌های مختلفی را برای معتادین در نظر گرفته شده به طوری که قریب به 700 کمپ دائم، استاندارد و مجهز راه اندازی شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بسترهای لازم برای ترک اعتیاد معتادین فراهم شده است، گفت: باید در جامعه آگاه‌سازی عمومی و آموزش‌های لازم در خصوص اعتیاد انجام شود.

هاشمی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از ابزارهای لازم برای پیشگیری برخوردار است، ادامه داد: بهزیستی سازمان مددکار محور است.

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: خبری ، همایون ، هاشمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۹ تير ۱۴۰۰
دروغ میگویند بنده یک فرزمد معلول خیلی شدید جسمی و حرکتی دارم که 11 سال است باید غذای میکس شده بخورد و حتی کلمه ای نمیتواند صحبت کند و اصلا قادر به تکان دادن هیچ یک از اعضای بدنش نیست و مستاجرم و برای داشتن خانه همکف و مستقل که مزاحمتی برای دیگران ایجاد نکند نزدیک به یک سوم حقوقم را باید هزینه کنم ولی آقایان میگویند شما زمین بخر و کارهای ساختش را انجام بده ما هم سی میلیون تومان کمک میکنیم در صورتی که مبلغ مذکور حتی پول ایزوگام خانه هم نمیشود حالا کسی که این همه داشته باشد که خرج کند همان مبلغ را هم خودش تهیه میکند تا سر درب خانه اش ننویسند اهدائی بهزیستی .