سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریزش مو در رژیم‌های لاغری را جدی بگیرید

رژیم می‌گیرید که لاغر شوید و با این کار می‌خواهید اندام متناسب‌تری داشته باشید و سلامت‌تان را هم حفظ کنید، اما چند روز یا چند هفته‌ که از شروع برنامه رژیم غذایی‌ می‌گذرد، موها یکی‌یکی شروع می‌کند به ریختن.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،   اگر به وضع قبلی بازگردید، سعی و تلاش‌تان در این مدت بیهوده بوده است و اگر کاری به کار ریزش موها نداشته باشید هم مشکل دیگری برای خودتان درست خواهید کرد. پس چاره‌ای ندارید غیر از تغییر رژیم غذایی و اصلاح آن؛ طوری که هم وزن‌تان کاهش یابد و هم سلامت موهای‌تان از بین نرود. البته اگر فکر می‌کنید رژیم لاغری لزوما همراه با ریزش مو است، باید بدانید رژیم‌ علمی و مناسب چنین عوارضی ایجاد نخواهد کرد.

موهای سالم با رژیم غذایی مناسب

اگر می‌خواهید موهایی سالم، شاداب و زیبا داشته باشید، باید به نوع غذاهای مصرفی توجه کنید زیرا به گفته دکتر میترا زراتی، برای داشتن موهای سالم و زیبا و همچنین برای این‌که فولیکول‌های مو محکم‌تر باشد و بیش از حد طبیعی نریزد، باید از مواد مغذی لازم برای مو استفاده کرد.

کدام‌یک از مواد غذایی برای حفظ سلامت موها ضروری است؟ این اولین و مهم‌ترین سوالی است که در این زمینه مطرح می‌شود و دکتر زراتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با جام‌جم به آن چنین پاسخ می‌دهد: پروتئین‌هایی که به وسیله گوشت، حبوبات، لبنیات و تخم‌مرغ وارد بدن می‌شود، می‌تواند موجب تقویت فولیکول‌های مو شده، از ضعیف شدن و ریزش موها پیشگیری‌کند.

علاوه بر پروتئین‌ها مواد مغذی دیگری هم برای موها وجود دارد که آهن یکی از آنهاست و به گفته دکتر زراتی، نقش بسیار مهمی در خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی بهتر به فولیکول‌های مو و در نتیجه کاهش ریزش موها ایفا می‌کند. بنابراین اگر آهن به اندازه کافی در رژیم غذایی شخصی وجود نداشته باشد، با پایین آمدن میزان هموگلوبین‌ خون، اکسیژنی که به فولیکول‌های مو می‌رسد نیز کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه فرد با ریزش مو روبه‌رو خواهد شد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان می‌سازد: کسانی که در رژیم روزانه‌شان به میزان کافی پروتئین دریافت نمی‌کنند، موهایشان نازک می‌شود و بتدریج می‌ریزد. بنابراین مصرف مواد حاوی پروتئین‌ نه‌تنها در قدرت فولیکول‌های مو تاثیرگذار است که در ساختار بهتر موها و بهبود رنگ و شفافیت ساقه مو هم نقش دارد.

وی با اشاره به اهمیت مواد مغذی دیگر مانند روی ادامه می‌دهد: با توجه به این‌که روی در تقسیم سلول‌های فولیکول مو نقش مهمی دارد، اگر به اندازه کافی در رژیم غذایی وجود نداشته باشد، فولیکول‌های مو هم تقسیم نمی‌شود و در نتیجه موهایی که ریخته دوباره رشد نمی‌کند. در چنین مواقعی طبیعی است موها کم پشت‌تر شود. علاوه بر این موارد، آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن که در موادی مانند هویج و خرمالو وجود دارد و همین‌طور ویتامین A می‌تواند در این زمینه نقش مهمی داشته باشد.

ریزش مو و رژیم‌های بدون چربی

مصرف چربی‌ها هم به گفته دکتر زراتی برای داشتن موهای سالم و شاداب ضروری است. پوست سر افرادی که رژیم غذایی روزانه‌شان حاوی مقدار کافی چربی نیست و به اندازه مورد نیاز چربی مصرف نمی‌کنند، خشک می‌شود و همین خشک‌شدن پوست سر عاملی است برای ریزش موها.این متخصص تغذیه خاطرنشان می‌سازد: برای این‌که موهایی سالم و شاداب داشته باشید، نیازمند دریافت چربی‌های مفید به وسیله مصرف مواد غذایی گیاهی و تا حدودی حیوانی هستید و به همین دلیل نباید این موضوع را نادیده بگیرید.

 

رژیم داریم تا رژیم

کسانی که از رژیم‌ لاغری پیروی می‌کنند، دو دسته هستند؛ گروهی که براساس نظر متخصص تغذیه، رژیم علمی و اساسی را در پیش می‌گیرند و در مقابل، افرادی که از رژیم‌های اینترنتی استفاده می‌کنند یا رژیمی را که از دوستان و آشنایان شنیده‌اند، ادامه می‌دهند. دکتر زراتی می‌گوید: در رژیم‌هایی که براساس نظر متخصص طراحی نشده، ممکن است بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز مانند چربی‌ها و پروتئین‌ها از برنامه غذایی فرد حذف شود. به عنوان مثال در رژیم‌هایی که در آن مصرف کربوهیدرات‌ها را کنار می‌گذارند و نان و برنج به هیچ عنوان مصرف نمی‌شود، باعث کمبود انرژی بدن خواهد شد. در نتیجه سلول‌های مو که تقسیمشان زیاد است، بیشتر از همه آسیب می‌بیند و به همین دلیل در رژیم‌هایی که نان و برنج از آن حذف می‌شود، اولین عارضه‌ای که فرد را درگیر خواهد کرد ریزش مو است.رژیم‌های کم‌ پروتئین که فرد براساس آنها مصرف گوشت را حذف می‌کند یا تخم‌مرغ کمتری می‌خورد و حتی ممکن است مصرف لبنیات را کنار بگذارد، باعث ضعیف شدن فولیکول‌های مو می‌شود و در نتیجه فرد با ریزش مو مواجه خواهد شد. این متخصص تغذیه با اشاره به این موضوع، ادامه می‌دهد: حتی اگر موها دچار ریزش نشود ساقه‌های مو اینقدر نازک خواهد شد که خود به خود خرد و کنده می‌شود.

وی می‌افزاید: افرادی که برای کاهش وزن رژیم می‌گیرند ممکن است مصرف برخی مواد غذایی را کنار بگذارند یا مقدار مصرف‌شان را محدود کنند. چنین شرایطی می‌تواند آنها را دچار کمبود آهن کند که این موضوع هم عامل مهمی در ریزش مو به حساب می‌آید.

بنابراین توصیه می‌شود به مقدار کافی از میوه‌ها و سبزیجات، کربوهیدرات‌های نان و برنج و پروتئین حبوبات، لبنیات، گوشت و سفیده تخم‌مرغ در رژیم غذایی‌تان استفاده کنید تا سلامت موها حفظ شود.

خیلی از نان‌هایی که مصرف می‌کنیم سبوس‌دار است و همین نان‌های سبوس‌دار که حاوی ویتامین‌های B5 و B8 است می‌تواند به حفظ سلامت و استحکام موها کمک کند. بنابراین فردی که رژیم‌های کم‌کالری می‌گیرد و مصرف نان‌ها را حذف می‌کند، این ویتامین‌ها به بدنش نمی‌رسد و در نتیجه دچار ریزش مو می‌شود.

وی می‌گوید: متخصص تغذیه پس از برنامه‌ریزی و طراحی رژیم، در ادامه مسیر مصرف مکمل‌های غذایی خاصی را هم توصیه می‌کند که همگی براساس نیاز فرد در نظر گرفته و تجویز می‌شود.

 

خوردن این مواد غذایی مهم است

خیلی از افراد، مواد مغذی برای سلامت موها را انتخاب می‌کنند و آنها را به پوست سرشان می‌مالند در صورتی‌که دکتر زراتی یادآور می‌شود: مصرف مواد غذایی به طور موضعی چندان تاثیری ندارد. در حقیقت، پوست ما از سه‌لایه تشکیل شده و به همین دلیل هیچ وقت نمی‌توان مواد مورد نیاز را روی پوست سر و صورت به طور موضعی استفاده کرد و نتیجه خوبی گرفت.

به گفته این متخصص تغذیه برای این‌که روند ریزش مو بهبود یابد، حتما این مواد مغذی باید خورده و وارد خون شود تا به سلول‌های پوست و مو برسد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.