سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قزوين/

طب سنتی، حافظ سلامت بدن

دستیار تخصصی طب سنتی گفت: طب سنتی٬ یاری رسان طبیعت بدن و حافظ سلامت آن است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران عبدالله کشاورز ٬ در تشریح ارکان مزاج و طبقه بندی علم طب از دیدگاه حکما، اظهار کرد: طب سنتی، یاری رسان طبیعت بدن و حافظ سلامت آن است و ضمن توجه به درمان بیماری، به این مطلب که آنچه فرد مصرف می‌کند برای بدنش سودمند یا زیان بار است، توجه ویژه دارد.

وی یادآور شد: حکما‌ی طب سنتی معتقد بودند که بدن انسان، جانوران و نباتات و همه موجودات از چهار عنصر به نام‌های آتش، هوا، آب و خاک تشکیل شده است.

دستیار تخصصی طب سنتی خاطرنشان کرد: آنان کیفیت‌های مختلفی را که به واسطه حواس ادراک می‌شود، به چهار دسته حرارت، برودت، رطوبت و یبوست تقسیم می‌کنند و از ترکیب آن‌ها، چهار کیفیت گرم و خشک، گرم و‌ تر، سرد و‌ تر، سرد و خشک به وجود می‌آید.

وی با اشاره به اینکه تمام موجودات یک مزاج مخصوص به خود دارند٬ اضافه کرد: موجودات هر کدام از جواهر اربعه بهره ‌برده‌اند‌ که در پرندگان جوهر آتش و هوا بیشتر است و در خزندگان عنصر خاکی غالب است.

کشاورز تصریح کرد: در طبقه‌بندی انواع مزاج‌ها می‌توان به مزاج‌های اصلی یا سرشتی، جنسی، سنی، فصلی، عضوی و عادتی اشاره کرد.

وی در تفاوت مزاج در مردان و زنان اضافه کرد: مزاج زنان در مقایسه با مزاج مردان سرد و‌ تر است و مزاج مردان نسبت به زنان گرم و خشک است و بر این مبنا نیروی عضلانی مردان بیشتر ‌و سریع‌ترند، درحالی که زنان صبور‌تر و باحوصله‌تر هستند چراکه جوهر آبی در آنان غلبه دارد.

انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: قزوین ، طب ، سنتی ، سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.